Natvoer is voor vele hondenbaasjes een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Deze voeding is verkrijgbaar in pouches (zakjes), kuipjes of blik. Naast dat natvoer kan bieden als extra vocht voor het lichaam, is de smakelijkheid van natvoeding over het algemeen hoger dan brokken. Ook helpt natvoer voor het behoud van een gezonde blaasfunctie! Het zakje vlees of blikvoeding betekent dus meer voor je huisdier dan alleen een lekkernij. Lees meer over natvoer in pouches of kuipjes of blikvoer voor honden!

De verschillende soorten texturen van natvoer

Je kunt bij jouw plaatselijke en online dierenwinkel verschillende texturen van natvoer vinden. Door in de (online) schappen te snuffelen kan je 4 verschillende soorten texturen van natvoer voor honden vinden. Je kan brokjes in gelei, brokjes in saus, mousse of paté geven. 

Brokjes in gelei

Bij deze natvoeding vind je reepjes vlees in gelei. De brokjes in gelei kan je vinden in alle verschillende soorten verpakkingen en voor verschillende levensfases van je hond. Kies jij voor de maaltijdzakjes van Pedigree, de kuipjes van Cesar of de blikken van Schesir? Neem een kijkje bij ons in de webshop! 

Brokjes in saus

Bij brokjes in saus is het gelei vervangen voor een jus. Deze saus is vloeibaar en heerlijk om de bek en de bak van af te likken! Ook de brokjes in saus zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, dus check hier wat jij het handigste vindt voor jouw hond.

Mousse

Een mousse bevat een zachte en luchtige structuur. Deze natvoeding is voornamelijk te vinden voor honden die minder goed kunnen kauwen. Zo verkopen wij Royal Canin Starter Mousse Mother & Babydog en Royal Canin Veterinary Diet Pediatric Starter voor de allerkleinste puppy’s onder ons. Ideaal voor de overgang van van moedermelk naar vaste voeding! 

Paté

Paté is minder luchtig dan mousse, maar nog steeds heerlijk zacht om op te eten. Als maaltijd of tussendoortje kan jouw hond genieten van een zachte paté, die je kunt vinden in kuipjes of blikvoer. Gaat jouw hond ook kwijlen bij de gedachte van een Smølke Soft Paté of een kuipje paté van Yarrah?

Gestoomde maaltijden

Gestoomde maaltijden zijn natvoedingen die kort en licht zijn gestoomd op een hoge temperatuur, waarna ze meteen vacuüm verpakt zijn. Deze natvoedingen zijn niet rauw maar de voedingsstoffen worden optimaal behouden. Veel gestoomde maaltijden zijn echt maaltijden; je kunt ze als volwaardige maaltijd aan je dier geven. Voor de verandering kan je de vers gestoomde maaltijden van Smølke proberen.

BESTEL NATVOER IN DE WEBSHOP
info

Wist je dat?

Natvoeding bestaat voor 65% tot 85% uit water.

De belangrijkste eigenschappen van natvoer

Natvoer wordt op een hele hoge temperatuur bereid en is in een dichte verpakking tot wel 2 jaar houdbaar. Is de verpakking geopend? Dan kan je maximaal 48 uur (2 dagen) het voer gebruiken, mits het geopend in de koelkast staat. Om te voorkomen dat de voeding uitdroogt, kan je een plastic zakje om de pouch, kuipje of blik doen. Ook kan je een handige afsluitdeksel voor blikvoeding van Trixie gebruiken! Een stuk duurzamer dan dagelijks het gebruiken van een nieuw boterhammenzakje. 

BESTEL EEN AFSLUITDEKSEL IN DE WEBSHOP

De acceptatie van natvoer is hoger dan bij hondenbrokken

Natvoer is vochtiger en bevat een sterkere geur, wat zorgt voor een hoge smakelijkheid bij onze honden. Honden (en katten) eten met hun neus. Dit kan je goed merken wanneer je hond een verstopte neus heeft, want dan gaat de eetlust ook een stuk omlaag. Heb je dus een lastige eter? Probeer eens een zakje natvoer of een blikvoer! Meng dit eventueel door de huidige voeding heen. Als het eten dan nog lastig gaat, kan je een beetje heet water over het voer gieten en de geurstoffen zullen in de neus van je hond landen. 

Natvoer zorgt voor een gezonde blaas

Heeft jouw hond vaak last van blaasproblemen? Wellicht kan het dagelijks voeren van wat natvoeding helpen bij die problemen. Bij natvoeding wordt er meer vocht opgenomen, wat helpt bij een gezonde blaasfunctie. Kleine kristallen (blaasstenen) kunnen in de blaas en urine van je hond zitten. Doordat honden minder kunnen drinken, hebben ze een erg geconcentreerde urine. Hierdoor kunnen kristallen sneller ontstaan in de blaas. Voor blaasgruis bestaat er speciale dieetvoeding, maar voorkomen is altijd beter dan genezen! Denk jij dat jouw hond last heeft van blaasgruis? Neem dan altijd even contact op met je dierenarts.

MAAK EEN AFSPRAAK BIJ DE VETS PLACE DIERENARTS
tip

Snellere vorming van tandplak ligt op de loer

Hondenbrokken zorgen voor een schurende werking van de tanden. Tandplak wordt door de harde brokjes weg geschuurd van de tand. Door deze schurende werking worden tandsteen en andere problemen aan het gebit worden verkleind. Natvoeding bevat deze schurende werking niet. Geef jij regelmatig natvoeding aan je hond? Poets de tanden dagelijks of maak gebruik van gebitsreinigende speeltjes.