Bijna iedereen poetst zijn eigen tanden minimaal 2 x per dag. Dat vinden we heel gewoon. Maar bijna niemand poetst de tanden van zijn hond, laat staan dagelijks!

De verzorging van het gebit van je hond is net zo belangrijk als dat van jezelf. Regelmatig poetsen voorkomt onder andere een onfrisse adem, gebitsproblemen en de bijbehorende hoge dierenartskosten. Een gezond gebit bevat geen tandsteen en het tandvlees rond de tanden is schoon en goed doorbloed.

null

Hoe ontstaan gebitsproblemen?

Bijvoorbeeld door de hond te verwennen met een koekje uit de koektrommel op tafel. Deze koekjes bevatten veel suikers en zijn daarom niet geschikt voor honden. Ook van natvoer en sommige hondensnacks blijven makkelijk restjes aan de tanden plakken. Als voedselresten aan de tanden blijven plakken ontstaat tandplak. Worden de tanden niet gepoetst, dan verkalkt de plak tot tandsteen. Tandsteen kan alleen bij de dierenarts verwijderd worden met vaak een hoge rekening tot gevolg.

Hoe verzorg je het gebit van je hond?

Dit kun je doen door bijvoorbeeld de tanden van je hond te poetsen. Maar tandpasta voor mensen is natuurlijk niet geschikt voor honden. Dit komt omdat honden niet kunnen spoelen na het poetsen en het schuim van humane tandpasta kan maagproblemen veroorzaken.

Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van speciale gebitsverzorgingsproducten voor honden.

Tandenborstels voor honden

De dubbele tandenborstels van Beaphar of Bogadent zijn geschikt voor alle honden. Het rubberen handvat zorgt voor extra grip. De borstelharen zijn zacht en flexibel om het tandvlees te beschermen, ze zijn verschillend van lengte om alle plaatsen in de bek goed te bereiken. Door regelmatig poetsen worden voedselresten en bacteriën verwijderd.

null

Vingertandenborstels

Een vingertandenborstel is een borstel dat nauwkeurig en gecontroleerd het gebit van je hond poetst. Hij zit comfortabel op je vinger waardoor het tanden poetsen gemakkelijker wordt. Een vingertandenborstel is ideaal om jouw hond of puppy te laten wennen aan tandenpoetsen.
BESTEL EEN TANDENBORSTEL

Tandpasta voor honden

De tandpasta van Beaphar en Bogadent bieden totale bescherming voor het gebit van je hond. De tandpasta gaat tandplak en de vorming van tandsteen tegen en zorgt daarnaast voor een frisse adem.

BESTEL TANDPASTA
null

Tip van de Vets Place dierenarts!

In dit artikel lees je alles over het tandenpoetsen bij honden. Wist je dat er ook handige dental snacks, speciale voeding en kauwspeeltjes bestaan die helpen bij de gebitsverzorging? Bekijk hier alle tips!

Hoe kun je het beste tandenpoetsen bij je hond?

BEKIJK ALLE GEBITSVERZORGINGSPRODUCTEN

Leren tandenpoetsen bij een puppy

BEKIJK ALLE GEBITSVERZORGINGSPRODUCTEN