Menu

Bijna iedereen poetst zijn eigen tanden minimaal 2 x per dag. Dat vinden we heel gewoon. Maar bijna niemand poetst de tanden van zijn hond, laat staan dagelijks! De verzorging van het gebit van je hond is net zo belangrijk als dat van jezelf. Regelmatig poetsen voorkomt onder andere een onfrisse adem, gebitsproblemen en de bijbehorende hoge dierenartskosten. Een gezond gebit bevat geen tandsteen en het tandvlees rond de tanden is schoon en goed doorbloed.

info

Hoe ontstaan gebitsproblemen?

Gebitsproblemen ontstaan door bijvoorbeeld de hond te verwennen met een koekje voor mensen uit de koektrommel op tafel. Deze koekjes bevatten veel suikers en zijn daarom niet geschikt voor honden. Ook van natvoer en sommige hondensnacks blijven makkelijk restjes aan de tanden plakken. Als voedselresten aan de tanden blijven plakken ontstaat tandplak. Worden de tanden niet gepoetst, dan verkalkt de plak tot tandsteen. Tandsteen kan alleen bij de dierenarts verwijderd worden met vaak een hoge rekening tot gevolg. Lees hier meer over het gebit van de hond
LEES MEER OVER HET GEBIT VAN DE HOND

Hoe verzorg je het gebit van je hond?

Dit kun je doen door bijvoorbeeld de tanden van je hond te poetsen. Gebruik geen tandpasta die voor mensen bedoeld is! Dit is namelijk giftig voor jouw hond. Ben je benieuwd wat er gebeurd als je hond tandpasta op heeft of wil je weten wat nog meer giftig is voor jouw hond? Lees hier meer over giftige stoffen voor honden. Maak daarom altijd gebruik van gebitsverzorgende producten voor honden. Benieuwd wat dit allemaal kan zijn? Lees snel verder!

Tandenborstels voor honden

De dubbele tandenborstels Beaphar of van Bogadent zijn geschikt voor alle honden en zelfs katten! Het rubberen handvat zorgt voor extra grip. Daarnaast zijn de borstelharen zacht en flexibel om het tandvlees te beschermen en zijn ze verschillend van lengte om alle plaatsen in de bek goed te bereiken. Door regelmatig poetsen worden voedselresten en bacteriën verwijderd.

Vingertandenborstels

Een vingertandenborstel van Beaphar of van Bogadent is een borstel dat nauwkeurig en gecontroleerd het gebit van je hond poetst. Hij zit comfortabel op je vinger waardoor het tanden poetsen gemakkelijker wordt. Een vingertandenborstel is ideaal om jouw hond of puppy te laten wennen aan tandenpoetsen. Voor de allerkleinste onder ons kan je de Bogadent vingertandenborstel voor puppy’s gebruiken. Deze vingertandenborstel is gemaakt van microvezel en laat het tandenpoetsen een stuk gemakkelijker gaan. 

Tandpasta voor honden

De tandpasta van Beaphar en Bogadent bieden totale bescherming voor het gebit van je hond. De tandpasta gaat tandplak en de vorming van tandsteen tegen en zorgt daarnaast voor een frisse adem. Ook bevatten deze tandpasta een lekker geurtje en smaakje: dit kan jouw trouwe viervoeter ook erg waarderen!

tip

Als tanden poetsen lastig gaat…

Geen probleem! Je kunt de tanden van je hond ook op een andere manier poetsen. Gebruik eens een gebitsverzorgende voeding, zoals de Royal Canin Dental Care of de Hill's Canine Adult Oral Care. Daarnaast kunnen gebitsverzorgende voedingen ook wonderen doen! Probeer eens een leuke snack van Whimzees, dat maakt snacken leuk! Als laatst kunnen speeltjes ook wonderen doen. Kauwspeelgoed, van bijvoorbeeld Nylabone, of een flostouw helpen mee bij het verwijderen van tandplak.
BEKIJK ALLES VOOR HET GEBIT IN DE WEBSHOP

Hoe kun je het beste tandenpoetsen bij je hond?

BEKIJK ALLE GEBITSVERZORGINGSPRODUCTEN

Leren tandenpoetsen bij een puppy

BEKIJK ALLE GEBITSVERZORGINGSPRODUCTEN