De meeste dierenliefhebbers weten dat er voor huisdieren speciale verzekeringen bestaan. Bij huisdierenverzekeraar Figo geldt dit niet alleen voor honden, katten en konijnen, maar ook voor de prachtige papegaaien. Het is mogelijk om deze vogelsoort te verzekeren met een zogenoemde papegaaienverzekering. Waarom en hoe? Dat lees je in deze blog!

Waarom je papegaai verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een humane zorgkostenverzekering, alleen dan voor je huisdier. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar wij raden het wel aan. Vooral papegaaien kunnen een bijzonder hoge leeftijd bereiken, waardoor de kans groot is dat ze een keer in hun leven ziek worden.

Wellicht heb je een spaarpotje voor de standaardkosten. Deze kosten zijn goed in te schatten, maar wanneer je papegaai iets mankeert kunnen de kosten flink oplopen. Met een papegaaienverzekering krijg je de mogelijkheid om een groot deel van de medische kosten af te dekken. Hierdoor hoef je nooit te kiezen tussen de zorg voor je papegaai en je portemonnee.

null

Wist je dat?

Een papegaai kan een leeftijd behalen van meer dan 50 jaar oud! Een behoorlijke leeftijd, waardoor het een maatje voor het leven is.

Aandoeningen papegaaien

Aangezien de diergeneeskunde altijd in ontwikkeling is, kan een zieke papegaai vaak weer beter worden. In sommige gevallen zal hij hiervoor wel levenslange medicatie nodig hebben. Hierdoor heb je een verhoogde kans op flinke medische kosten. Met een papegaaienverzekering bij huisdierenverzekeraar Figo zorg je ervoor dat deze medische kosten gedekt worden.

Een schimmelinfectie komt regelmatig voor bij papegaaien. Deze infectie kan de oorzaak zijn van benauwdheid doordat een schimmelprop in de luchtpijp schiet. Een ingreep van een dierenarts is hierbij noodzakelijk.

Bij het opsporen van een schimmelinfectie komt er al een röntgenfoto of CT-scan aan te pas en wordt er een bloedonderzoek gedaan. Hierdoor kunnen de kosten in hoog tempo oplopen.

Papegaaienverzekering afsluiten

Het is verstandig om jouw papegaai al op jonge leeftijd te verzekeren. Een jong dier is namelijk gezond, waardoor er geen uitsluitingen zijn in de verzekering. Mankeert je papegaai al wat of heeft hij klachten gehad in het verleden? Dan valt dit tijdelijk of levenslang buiten de verzekering.

null

Figo is de enige papegaaienverzekeraar

Mocht je overwegen om jouw papegaai te verzekeren, dan kan je huisdierenverzekeraar Figo raadplegen. Zij zijn namelijk de enige verzekeraar die een verzekering voor papegaaien mogelijk maakt. Alle andere kromsnavels zijn tevens meer dan welkom. Het verzekeren van je papegaai kan al vanaf een paar euro per maand.
BEREKEN DE VERZEKERINGSPREMIE VOOR JOUW PAPEGAAI