Menu

Onze konijnen, cavia’s, ratten, muizen en degoes mogen we tijdens dierendag of verjaardag zeker niet vergeten. Om die ene bijzondere dag (of op een doodnormale dag) dat ene beetje éxtra aandacht te geven aan de kleine knaagdieren en konijnen onder ons, hebben wij een recept voor cupcakes voor konijnen en knaagdieren! Dit recept is volledig konijn&knaagdier-approved en er zal heerlijk gesmuld worden! Daarnaast is dit een no-bake recept, dus leuk om samen met kinderen te maken.

Ingrediënten en benodigdheden

 • Bosje radijs
 • 1 krop ijsbergsla
 • Tomaten (3 stuks)
 • Paprika’s (3 stuks)
 • Knaagsnacks of voer
 • Springvorm (Grootte varieert van knaagdiersoort)
 • Blender of mixer
 • Mes 
 • Snijplank

Bereidingswijze van de knaagdieren en konijnen cupcakes

 1. Snij je radijs in plakjes.
 2. Plaats de plakjes radijs op de bodem van de springvorm, zodat de bodem bedekt wordt.
 3. Pak een blad ijsbergsla en maak er reepjes van.
 4. Plaats de reepjes ijsbergsla in de springvorm op de radijsjes.
 5. Plaats een nieuwe rij radijsjes op de reepjes ijsbergsla.
 6. Snij de tomaten en paprika’s in kleine stukjes en doe deze in de blender. 
 7. Giet de saus in het bakje.
 8. Plaats knaagdiersnoepjes of voer op de saus.
 9. Plaats de (mini)taart in de koelkast voor minimaal 24 uur om het uit te laten harden.
 10. Verwijder voorzichtig de springvorm.
 11. Laat de cupcakes nog heel even buiten de koelkast staan, zodat de ergste kou eruit is.
 12. Laat je knager lekker smullen!

Lust jouw huisdier geen radijs of ijsbergsla? Dan kan je ook andere variaties maken van deze cupcakes. Check wel eerst of je de vervangende groente van jouw gedachte mag geven en check hier de lijst van groente en fruit die niet giftig zijn om aan je konijn of knaagdier te geven.

null

Knabbelen op camera!

Knabbelen aan de lekkerste snackjes of spelen met het leukste speelgoed. Heb jij deze DIY gemaakt? Of misschien wel een andere leuke DIY? Plaats een foto of video op Instagram en vergeet ons niet te taggen met @petsplacenl. Hiermee maak je namelijk kans om onze inspiratiewinnaar van de maand te worden! 🤩 Daarnaast maak je elke maand kans op een cadeaukaart ter waarde van 20 euro! 😏

Misbaksel? Geen probleem!

Ook al hoef je deze cupcakes voor konijnen of knaagdieren niet te bakken, er kunnen alsnog dingen mis gaan. Super zonde! Toch hoef je de speciale dag van je knager niet stilletjes voorbij te laten gaan. Deze heerlijke producten van Lolo Pets zijn een heerlijke vervanger voor de misbaksels! Check daarom de Lolo Pets Hamburgers of de Lolo Pets Cornet. Daarnaast kan je een knaagdiertaart kopen van Jr farm, hoe leuk?! Check ze in onze webshop of in de dichtstbijzijnde Pets Place winkel en laat je knager heerlijk smullen!