Ben jij op zoek naar een lekkere ligplaats voor jouw hond? Dan hebben wij in dit advies een paar handige tips om jouw viervoeter een eigen plekje te geven in jouw huis.

Soorten ligmogelijkheden voor jouw hond

Er zijn verschillende mogelijkheden voor jouw hond om op te rusten. Zoals de hondenmand, het hondenkussen, de hondensofa, de benchmat en een slaapzak.  De verschillende soorten ligmogelijkheden zijn ook nog te verkrijgen in verschillende maten, varianten en kleuren.

Functies

Elke ligmogelijkheid heeft een andere functie en welke nu geschikter is voor jouw hond kan in dit advies duidelijk worden. Een hondenmand zorgt voor meer bescherming van de hond, door de opstaande wanden. Het hondenkussen zorgt ervoor dat je hond zijn warmte beter kwijt kan dan bij een mand. De hondendeken wordt vaker gebruikt voor in de mand of in de auto, dit is ook voor honden die liever op de grond liggen en je er toch voor wil zorgen dat jouw hond en een eigen plek heeft. Het vetbed heeft een absorberende werking en is handig wanneer jouw hond of pup (nog) niet zindelijk is. De hondenslaapzak is voor honden die het fijn vinden om ergens onder te liggen of voor honden die het snel koud hebben.  De hondensofa is uniek en hierdoor wordt de hond meer betrokken binnen het gezin doordat de hond dan vaak in het gezichtsveld is. Ook creëer je een eigen plek voor jouw hond met de hondensofa. Welke optie het beste is voor jouw viervoeter lees je hieronder.

Hondenmand

Een hondenmand is de veilige plek voor een hond, waarin hij of zij rustig kan liggen en slapen. Een hondenmand met een kleed of kussen erin is daarom essentieel voor de hond. Hondenmanden zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. De verschillen in deze manden zijn; de afmeting, het materiaal, de vulling, de kwaliteit, de prijs en de wensen van de hond, maar ook de wensen van de baas.

BESTEL HIER JOUW HONDENMAND

Hondenkussen

Het hondenkussen is vergelijkbaar met de hondenmand, maar de hond ligt hierop minder opgeborgen. Doordat er geen opstaande randen zitten aan het kussen kan de hond beter zijn warmte kwijt. Hondenkussens zijn een stuk dikker dan de manden, deze bevatten namelijk een vulling waardoor de hond zachter ligt. Hondenkussens zijn er in verschillende soorten, kleuren, vormen en maten.

NIET MEER GEBRUIKEN, NIEUWE PAKKEN
null

Kiezen van de kleur van een kussen

Wanneer je een kleur uitkiest voor het kussen van jouw hond kan je op een paar dingen letten. Je kunt erop letten dat de haren niet zichtbaar zijn op het kussen. Wanneer je niet wilt dat de hond 'wegvalt' in het kussen kan er voor een ruitmotief worden gekozen, hierop zie je de haren minder snel. Ook kan er worden gekeken of de hondenmand of kussen in het interieur past.
BESTEL HIER JOUW HONDENKUSSEN

Hondendeken 

Hondendekens worden vaker gekocht voor in de mand, maar ze kunnen ook voor in de auto dienen, of voor op de bank. Een hondendeken ligt toch net iets zachter dan de kale mand en kan zo het comfort van je hond verbeteren. Er zijn ook honden die liever op de grond liggen. Dan kan er een deken op de grond worden gelegd, waardoor er toch een eigen ligplaats voor de hond wordt gecreëerd. Door middel van de hondendeken krijg je geen hondenharen, krassen of beschadigingen aan je (auto)bank en zo kan je hond veilig en comfortabel liggen. Met een hondendeken heeft de hond toch een eigen plek.

BESTEL HIER JOUW HONDENDEKEN

Benchmat 

Is jouw hond of puppy (nog) niet zindelijk. Dan is een benchmat een goede keuze. Een benchmat heeft meestal een anti-slip achterzijde, maar je hebt ook benchmatten zonder anti-slip. Het grote voordeel van een benchmat is dat deze warm aanvoelen en bovendien ook makkelijk te wassen zijn.

BESTEL HIER JOUW BENCHMAT

Hondensofa

De hondensofa vervangt vaak de hondenmand. De sofa heeft een unieke uitstraling in je interieur. De meeste hondenbanken hebben bijpassende kussens en de randen zijn vaak opstaand. De opstaande randen zorgen ervoor dat je hond zijn kop ergens tegenaan kan laten rusten. Vaak is dit bij manden moeilijker of zelfs onmogelijk. De hondenbank kan ook zomers buiten neergezet worden en wordt door de pootjes buiten minder snel vies dan een hondenmand.

null

Hondensofa

Door de hoogte van de hondensofa zit je hond meer in het gezichtsveld. Door dit fenomeen wordt jouw hond meer betrokken binnen het gezin en zal hij zich hierdoor ook meer op zijn gemak voelen.
BESTEL HIER JOUW HONDENSOFA

Hondenslaapzak

Er zijn hondenrassen die het lekker vinden om ergens onder te liggen. Hondenslaapzakken zijn hier uitermate geschikt voor. Ook zijn de slaapzakken geschikt voor honden die het snel koud hebben. Hondenslaapzakken kunnen het hele seizoen worden gebruikt. De slaapzakken zijn handig voor op de camping wanneer het koud is in de nacht. Een hondenslaapzak is ideaal voor in een fietsmand, hier verdient de hond ook comfort. Verder worden slaapzakken vaker gebruikt in een reismand of een draagtas.

null
Doordat de slaapzak helemaal dicht is kan deze in de fietsmand worden gebruikt. Jouw hond heeft dan een geheel zacht en warm plekje in de fietsmand.
BESTEL HIER JOUW HONDENSLAAPZAK

De juiste maat voor jouw hond

De maat van het kussen is afhankelijk van de lengte van jouw hond. Zorg ervoor dat het kussen wordt gekocht op de lengte van de volwassen hond. Zorg ervoor dat het hondenkussen groot genoeg is om jouw hond languit te kunnen laten liggen. De meeste honden liggen een beetje opgerold, maar ze kunnen ook wel eens languit liggen. Het ziet er natuurlijk een beetje raar uit als de hond aan een zijde over de rand van het kussen heen ligt.

Grootte hondenmand

Wanneer je een hondenmand aanschaft moet je er wel op letten dat deze niet te groot is. De hondenmand zorgt namelijk ook voor bescherming en dat de hond opgeborgen kan liggen. Wanneer de mand dan te groot is, valt de bescherming van de hond weg. Een te grote hond in een te kleine mand zorgt ook voor een ongemakkelijke en oncomfortabele houding van jouw hond.

BEKIJK HIER ALLE HONDENMANDEN
null

De kwaliteit

Hoe weet je nou of  een hondenmand of hondenkussen van goede kwaliteit is? Lees meer over de vulling, de stof en de kwaliteit van de hondenmand of het hondenkussen hier.