Konijnensnacks worden vaak aangeprezen als ‘onmisbaar’. Maar, is dat wel zo? Hebben konijnen snacks nodig en welke soorten konijnensnacks zijn er? In dit artikel lees je er meer over! We hebben het ook over knaag- en likstenen.

Waar dienen konijnensnacks voor?

Konijnensnacks kunnen een aantal functies hebben. Zo kun je jouw konijnen naar je toe lokken met snacks of kun je ze eraan laten knagen. Knagen is ontzettend belangrijk voor konijnen, hun tanden groeien namelijk oneindig door. Ze moeten veel knagen om hun tanden te slijten, dus is een knaagsnack een goede oplossing. Je kunt konijnen ook belonen met een lekkere snack, bijvoorbeeld na een training of bij goed gedrag.

Soorten konijnensnacks

Er zijn verschillende soorten konijnensnacks te typeren:

  • Knaagsnacks
  • Beloningssnacks
  • Eetbare rollen/huisjes

Knaagsnacks zijn meestal te verkrijgen in grotere sticks, waar konijnen dus een langere periode plezier aan hebben. Dit is niet alleen lekker, maar ook lastiger van de stick af te krijgen en daardoor goed voor het stimuleren van het knagen. Dit is erg belangrijk voor konijnen. Beloningssnacks zijn de kleine snoepjes die gemakkelijk op te eten zijn. Je kunt je konijnen belonen als ze iets goeds hebben gedaan, bijvoorbeeld tijdens een training. Naast de knaag- en beloningssnacks, bestaan er eetbare huisjes en rollen. Deze variant konijnensnack is meestal gebaseerd op hooi en gras, wat onmisbaar is in het dieet van je konijnen. Daarnaast is het een leuk speelgoed, waardoor deze snack twee functies heeft.

null

Groenten en fruit voor je konijnen

Groenten en fruit zijn onderdelen van het dieet van je konijnen en daardoor zelfs onmisbaar. Dit dient echter wel in kleine hoeveelheden aangeboden te worden. Benieuwd welke groenten en fruit jouw konijnen mogen? Lees dan hier verder.
null

Knaag- of likstenen

Konijnen hebben geen knaagstenen nodig om hun tanden te laten slijten. Hun tanden slijpen zichzelf tijdens het eten van voedsel en het malen van hooi. De ondertanden slijten tegen speciaal daarvoor bedoelde stifttandjes, die zich achter de boventanden bevinden. Knaagstenen bevatten daarnaast een hoog percentage calcium, wat tot blaaszand- of stenen kan leiden. Knaag- of likstenen zijn daardoor niet geschikt voor konijnen!
BESTEL SNACKS IN DE WEBSHOP