Een kat eet toch gewoon kattenvoer? Waarom zou je voor jouw raskatten een specifieke voeding kopen? Geen enkele raskat is hetzelfde, dus zorg dat de voeding op de wensen van jouw kat afgestemd is zodat hij/zij de benodigde voedingsstoffen binnen krijgt en geen hinder ondervindt bij het eten.

Voeding raskatten

Er zijn wel meer dan 50 verschillende soorten raskatten en natuurlijk hebben ze niet allemáál heel verschillende voedingsbehoeften. Voor een aantal is het echter wel heel belangrijk dat zij een bepaalde voedingsstof extra binnenkrijgen.

Neem bijvoorbeeld de Maine Coon. Deze kat wordt erg groot en heeft een stugge halflange vacht. Om de kans te verkleinen dat ze last krijgt van haar gewrichten tijdens het groeien en haar te helpen een mooie glanzende vacht te behouden, kan ze wel wat extra omega 3- en 6-vetzuren gebruiken. Bekijk hier de speciale voeding voor de Maine Coon.

Speciale vorm brok

Of wat te denken van de Perzisch Korthaar? Zij heeft een heel kort snuitje waardoor het oppakken van een brokje voor deze raskat wat lastiger gaat. De Pers heeft daar zelf iets op bedacht: ze lepelt de brokjes met de onderkant van haar tong op. Om dit eenvoudiger te maken zijn er brokjes op de markt met een speciale amandelvorm! Bekijk hier de speciale brokken voor de Pers.

null

Stimuleer het kauwen bij de Maine Coon en Noorse Boskat

Nog even terugkomend op de Maine Coon. Samen met de Noorse Boskat zijn dit de twee grootste rassen met grote sterke kaken. Ook voor hen is het gezond om even goed te kauwen op een brokje, dus hun brokjes zijn wat groter. Zo worden zij gestimuleerd om te kauwen, wat weer goed is voor het gebit en spijsverteringsstelsel. Bekijk hier voeding voor de Noorse Boskat.

Zo zie je maar; een rasspecifieke voeding is geen luxeproduct, maar in sommige gevallen gewoon echt fijner voor je raskat! Lees hier meer over de voor- en nadelen van een raskat.

BESTEL RASSPECIFIEKE VOEDING IN ONZE WEBSHOP
info

Bekijk hier alle kattenrassen!

Wil je graag meer weten over verschillende kattenrassen? Lees dan hier verder.