Heerlijk! De lente staat weer voor de deur. Laat jouw huisdier(en) ook lekker genieten van de lente, maar wel op een veilige manier. Want er zijn best wat dingen om rekening mee te houden wanneer jouw huistijger of hondenmaat weer de straat op gaat. Graag geven we jou de beste lentetips voor een heerlijke en veilige start van het voorjaar!

Is jouw dier gechipt?

De vrijheid proeven is heerlijk voor dieren die weer (meer) naar buiten kunnen. Maar, is jouw huisdier wel gechipt? Het laatste wat je wilt is dat je lieve kat of hond met zijn/haar vrijheid aan de haal gaat! Breng voor de zekerheid even een bezoekje aan de dierenarts mocht je hieraan twijfelen. Zijn de gegevens nog juist? Want zonder een goede registratie is de chip zinloos en jouw dierenmaat niet traceerbaar. Kun je trouwens direct even een gezondheidscheck laten doen!

Bereid je kat erop voor naar buiten te gaan

Laat je jouw kat voor het eerst naar buiten gaan? Bedenk dan natuurlijk vooraf of de buurt waarin je woont veilig is. Kan jouw kat direct de weg op rennen? Zet dan eerst je tuin af, want je kat mag dan 9 levens hebben, eentje minder is natuurlijk zonde! Het beste verken je, met je kat aan een kattentuig, samen de omgeving. Zo krijgt jouw kat op een relaxte manier de kans de omgeving te verkennen.

BESTEL EEN KATTENTUIGJE IN DE WEBSHOP

Kies een rustige dag om je kat naar buiten te laten

Heb je het idee dat jouw kat de omgeving een beetje kent en graag naar jouw huis terug komt? Zoek dan een rustige ochtend uit om je kat los te laten. Blijf deze ochtend zelf thuis om je kat in de gaten te houden én je kat te belonen met wat lekkers wanneer hij/zij thuis komt. Tip: misschien kun je de voerbak van je kat wat meer buiten zicht houden, zodat hij/zij graag terug komt voor een kattensnack.

null

Maak je tuin katproof!

Is het buiten jouw tuin te gevaarlijk voor je kat? Zorg dan dat je tuin goed afgeschermd is en controleer de schutting/omheining op een eventuele escape route. Katten zijn kampioenen in het ontsnappen, dus kruip en loop op diverse hoogtes even de tuin door.

Zorg voor een adreskoker voor je hond of kat

Naast het laten chippen van je hond of kat is het een goed idee een adreskoker aan de halsband vast te maken. In het voorjaar raken veel katten zoek door de aanwezige lentekriebels. Ook voor honden is dit geen overbodige luxe wanneer jullie lekker het bos in gaan. Zo is jouw hond of kat snel weer bij je terug zonder dat de vinder eerst een bezoekje aan de dierenarts moet brengen.

Help! Vlooien en teken zijn weer actiever

Ook al bestaat er het hele jaar door kans op vlooien, in de lente begint het vlooien- en tekenseizoen officieel. Zorg ervoor dat jouw hond of kat goed beschermd is tegen teken en vlooien. Bij Pets Place vind je een ruim assortiment om jouw hond tegen teken en vlooien te beschermen! Ditzelfde geldt voor artikelen tegen teken en vlooien bij katten. Kom je er zelf niet uit? Vraag het ons gerust!

Mag jouw hond nog loslopen in jouw favoriete losloopgebied?

Het is lente, dus lekker naar je favoriete losloopgebied! Daar aangekomen blijkt het niet meer de bedoeling dat jouw hond hier losloopt. Dit komt door het broedseizoen, het is nu de beurt aan de vogels om rustig eieren te kunnen leggen en te broeden. Check dus even of jullie nog welkom zijn in het losloopgebied.

Haal geen giftige voorjaarsbloemen in huis

Met het voorjaar haal je het liefst voorjaarsbloemen in huis. Helaas zijn veel van deze mooie voorjaarsbloemen giftig voor huisdieren. Lees in deze blog welke planten giftig zijn voor honden en katten.

De paashaas is geweest, maar niet voor jouw dierenvriend!

Hoe lekker het ook is, chocola is voor honden en katten giftig! Onthoud dus goed waar je alle paaseitjes verstopt zodat jouw maatje niet ook aan het zoeken gaat! Heeft je huisdier toch chocola gesnoept? Bel dan even de dierenarts om advies te vragen. Om je hond mee te laten zoeken kun je natuurlijk wat kleine hondensnackjes verstoppen, doen jullie het toch een beetje samen.

Check of je huisdier allergisch op pollen reageert

Helaas ontwikkelen onze huisdieren, net als mensen, steeds vaker allergieën. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Met name in het voorjaar, wanneer verschillende pollen vrijkomen van bomen, planten en struiken kan dit vage allergische klachten bij jouw huisdier veroorzaken. Heb je het vermoeden dat je kat of hond allergisch reageert? Neem dan even contact op met de dierenarts.

Pas op voor tuingif!

Om de tuin weer voorjaarsproef te maken gebruiken veel mensen tuingif om slakken te weren en onkruid uit te roeien. Helaas kunnen deze middelen gevaarlijk zijn voor onze huisdieren wanneer deze het binnenkrijgen. Wees hier dus alert op!

Is je dier gestoken? Verzorg de prikwond zo snel mogelijk!

Honden en katten vinden het geweldig om achter insecten aan te rennen. Helaas kunnen dieren, net als mensen, allergisch reageren op bepaalde insecten. Zo’n allergische reactie kan voor grote problemen zorgen, zoals zwellingen in de keel, tong of nek. Hierdoor kan jouw huisdier ademhalingsproblemen krijgen, met alle gevolgen van dien. Houd daarom het gedrag van je hond of kat goed in de gaten. Is je hond of kat gestoken? Haal dan zo snel mogelijk de angel uit de prikwond, zodat gifstoffen zoveel mogelijk beperkt worden. Gebruik voor de zwelling een koelelement, hierdoor wordt de plek minder opgezwollen en remt het de pijn een beetje af.

Geniet van je lente met jouw huisdier!

Rest ons jullie een heerlijke en veilige start van de lente te wensen! Alles voor de optimale verzorging van huisdieren vind je vanzelfsprekend bij Pets Place. Mocht je nog iets nodig hebben, duik dan nog even in onze webshop of een dierenwinkel bij jou in de buurt! Ook bij vragen en opmerkingen helpen we je graag, tot ziens bij Pets Place!