Je kunt je voorstellen dat een gazon heel wat voedingsstoffen nodig heeft om steeds opnieuw te kunnen groeien na het maaien. Een juiste bemesting van het gazon is daarom erg belangrijk. In dit artikel lees je hoe vaak en wanneer je jouw gazon het beste kunt bemesten. Lees hier ons artikel waarom je moet bemesten.

info

Kalk strooien!

Een combinatie van bemesten en kalk strooien zorgt voor optimale gazonverzorging. Bekijk hier onze tips over het strooien van kalk op jouw gazon!

Minimaal 3x per jaar je gazon bemesten geeft het beste resultaat

 • Nummer 1

  Voorjaar

  De eerste keer mest strooien doe je in maart /april, oftewel het moment waarop het gras weer begint te groeien.

 • Nummer 2

  Zomer

  In juni/juli strooi je voor de tweede keer. Gebruik een organische meststof. In deze meststof zitten zacht werkende voedingsstoffen, die langzaam vrijkomen en een constante grasgroei stimuleren. Zo weet je zeker dat je van een prachtig groen gazon kunt genieten tijdens de zomermaanden.

 • Nummer 3

  Najaar

  In het najaar bemest je voor de derde keer. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor het najaar. Deze meststof zorgt ervoor dat het gras afhardt en bestand is tegen de winterkou. Het ijzer en magnesium in de stof geven het gazon een blijvende diepgroene kleur.

tip

Mest van insectenpoep!

De Frassor Gazonmest is gemaakt van insectenpoep en heeft een lage ecologische voetafdruk tijdens het productieproces en tijdens het zaaien van de mest. Daarnaast put deze gazonmest de grond niet uit, wat ervoor zorgt dat je gras langer groen blijft!
tip
Heb je nog vragen over het gazon bemesting? Stel dan je vraag online, of kom langs in één van de Pets Place Boerenbond winkels. Onze medewerkers staan voor je klaar om passend advies te geven!
BESTEL GAZONMESTSTOF IN DE WEBSHOP