Ga je dit weekend flink klussen in huis, sleutelen aan de auto of werken in de tuin? Met de juiste werkkleding klus je een stuk comfortabeler en ben je beter beschermd tegen letsel! Een geschikte werkbroek hangt af van het soort kluswerk en jouw persoonlijke voorkeur. Maar hoe kies je de juiste werkbroek? Bekijk 6 tips!

Tijdens het klussen wil je het natuurlijk niet te warm of te koud hebben. Werk je in winter in de tuin? Dan is een gevoerde broek erg fijn. In de zomer werk je misschien graag in een korte werkbroek. Houd altijd rekening met de materiaalsoort van je werkbroek. Polyester kreukt niet maar neemt minder goed vocht en zweet op dan katoen. Een combinatie van de materialen werkt over het algemeen erg prettig.

Werk je veel op je knieën? Dit is vaak het geval wanneer je in de tuin werkt of als je aan het sleutelen bent aan de auto. Extra versteviging is in zo’n geval belangrijk voor je knieën maar ook voor de duurzaamheid van je werkbroek. Ga voor een broek waarbij de knieën zijn verstevigd met het ijzersterke Cordura®. Nog beter zijn werkbroeken met kniezakken waarin je kniekussens kunt plaatsen. Dit werkt erg comfortabel en je voorkomt letsel aan je knieën.

Ben je op zoek naar een extra sterke werkbroek? De HAVEP Attitude werkbroeken zijn verstevigd op kwetsbare plekken met drievoudig gestikte naden. Daarnaast is er extra versteviging aangebracht bij het kruis. Zo scheur je zeker niet meer uit je broek!

Een werkbroek moet handig en praktisch zijn. Denk daarom na wat je allemaal nodig hebt.

– Wil je veel zakken of juist weinig zakken?
– Wat voor sluiting heb je nodig?
– Werk je veel in het donker? Denk aan reflecterende accenten.

info

Voor iedere situatie de juiste broek?

Wil je naast zijzakken en achterzakken ook een hamerlus, loshangende dijbeen-, pennen-, rolmaat- en duimstokzak? En een handig zakje voor je GSM? Dan kun je kiezen voor een HAVEP werkbroek.

Je wilt natuurlijk comfortabel kunnen bewegen en werken. Je wilt geen broek hebben die constant afzakt, omhoog kruipt of erg stug aanvoelt. Bij het ontwerpen van HAVEP en Cerva werkkleding is daarom extra aandacht besteed aan het draagcomfort. De HAVEP Attitude werkbroek heeft bijvoorbeeld voorgevormde broekspijpen en een extra strechdoek in de knieholtes. Super comfortabel dus!

info

Overall of werkbroek?

In plaats van een werkbroek kun je ook kiezen voor een overall. Een overall draagt soepel en beschermt je kleding tegen vuil, maar heeft bijvoorbeeld geen verstevigde knieën zoals een werkbroek.

Werkbroeken horen vies te worden! Het is dus super belangrijk dat je hem gemakkelijk kunt wassen. Check dus eerst even de wasvoorschriften voordat je een werkbroek koopt.

Ga voor een stoere werkbroek die past bij jouw stijl! HAVEP en Cerva werkbroeken zijn verkrijgbaar in verschillende looks en kleuren.

info

Zeg nee tegen de bouwvakkersdecolleté

Een bouwvakkersdecolleté is niet sexy. De Attitude-collectie van HAVEP heeft om deze reden een verhoogd rugpand.
BEKIJK ALLE WERKBROEKEN IN DE WEBSHOP