Werkkleding wordt gemaakt om flink in te kunnen klussen en werken! Misschien zit je vaak op je knieën, werk je met scherpe materialen en word je soms erg vies. Daarom moet werkkleding tegen een stootje kunnen. Op den duur kan zelfs werkkleding van hoge kwaliteit verslijten, zeker bij verkeerd gebruik. Met de volgende tips zorg je dat jouw werkkleding extra lang mee zal gaan!

 • 1

  Bescherm jezelf maar ook je werkkleding

  Sleutel je regelmatig aan de auto, ben je een vloer aan het leggen of werk je graag in de tuin? Dan zit je waarschijnlijk vaak op je knieën. Met kniekussens bescherm je niet alleen je knieën tegen letsel, maar je broek zal ook minder snel verslijten!

 • 2

  Neem de tijd voor het kiezen van werkkleding

  Kies je werkkleding bewust! Zo voorkom je dat je jouw nieuwe werkbroek, schoenen of overall nauwelijks draagt. Zorg dat je werkkleding past bij het werk dat je doet maar ook bij jezelf. Er zijn daarom veel verschillende materialen, extra mogelijkheden voor versteviging en opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de stoere HAVEP Attitude werkbroek met Cordura® verstevigingen. Tips nodig bij het kiezen van een geschikte werkbroek? Bekijk ze hier

 • 3

  Tips voor het wassen

  Door je werkkleding op de juiste manier te wassen voorkom je onnodige beschadigingen. Let altijd op de wasvoorschriften in de kleding. Daarnaast kun je onderstaande tips gebruiken om je kleding duurzamer te gebruiken.

  Sluit de rits
  Zo voorkom je beschadigingen en gaat de ritssluiting langer mee.

  Sluit klittenband
  Dit is beter voor de sluiting. Ben je dit vergeten? Dan zitten er waarschijnlijk pluisjes op die zorgen dat het klittenband minder goed "plakt". De pluisjes kun je er met je hand weer afhalen.

  Voorzichtig met waterdichte werkkleding
  Zeker bij waterdichte kleding is het belangrijk de wasvoorschriften goed op te volgen. Deze kleding is namelijk extra kwetsbaar tijdens het wassen.

 • 4

  Geef jij jouw werkkleding een tweede kans?

  Bij jouw keuze voor werkkleding kun je rekening houden met duurzaamheid. Dit betekent niet alleen dat je langer gebruik kunt maken van je kleding maar dat je ook bijdraagt aan het welzijn van mens en natuur. Vind je dit belangrijk? Kies dan voor kwalitatieve werkkleding, bijvoorbeeld van HAVEP. De kleding wordt op een duurzame wijze gemaakt in goede werkomstandigheden.

  Beschadigingen?
  Is je rits kapot? Heb je een scheur in je broek? Of is je zak losgekomen? Je kunt dit soort kleine beschadigingen vaak gemakkelijk repareren. Gooi het dus niet zomaar weg.

  Werkkleding weggooien?
  Het kan natuurlijk voorkomen dat je jouw oude werkbroek of schoenen niet meer wilt hebben. Je bent toe aan nieuwe kleding! Gooi je oude kleding niet zomaar weg, maar lever het in bij een verzamelcontainer. Misschien kan iemand dit erg goed gebruiken!