Wespen kunnen je BBQ, tuinfeest of etentje in de achtertuin behoorlijk verpesten. Vooral in juli en augustus gaan de beestjes op zoek naar voedsel voor zichzelf of voor de larven in het wespennest. Ze zijn voornamelijk gek op je drankje in de tuin. Ze zijn dol op vruchtensap, frisdrank, zoete wijn maar ook op zuivel, bier en ijsjes: als er maar lekker veel suiker in zit. Lees hier meer over wespen bestrijden en wespennesten bestrijden en geniet ongestoord van jouw drankje of andere zoeternij!

Wanneer ontstaat een wespenplaag?

De hoeveelheid wespen in Nederland verschilt per jaar en is voornamelijk afhankelijk van het weer. Wanneer de wespenpopulatie gering is en er voldoende natuurlijk voedsel is, zal de overlast meevallen. Deze insecten leven voornamelijk van suikers uit bloemen, honingdauw en vruchten, maar ook van eiwitten door andere insecten op te eten. Is er weinig van dit voedsel aanwezig, dan gaan ze voor onze ijsjes en drankjes.

info

Waar zijn wespen nuttig voor?

Wespen zijn ook voor mensen nuttig. Ze eten andere vervelende insecten zoals muggen, mieren en vliegen. Ook dragen ze bij aan de bestuiving van planten.

Wespennest bestrijden

Heb je een wespennest in huis, in de schuur, tuin, onder het dak of in een spouwmuur? Een wespennest bestrijden doe je met Luxan Wespenspray tegen wespennesten. Steek de meegeleverde spuitlans zo ver mogelijk in de vliegopening van het nest die zich meestal aan de onderzijde van het nest bevindt. Zorg dat je met name de nestingangen en het binnenste van het nest langdurig bespuit.

Tips tijdens wespennest bestrijden:

  • Een wespennest bestrijden doe je tijdens schemering of in het donker. Wespen bevinden zich dan allemaal in het nest en de kans op steken door rondvliegende wespen is dan kleiner.
  • Draag beschermende kleding: in ieder geval met lange mouwen en lange broekspijpen.
  • Na behandeling de ruimte goed ventileren.
  • Groot nest of lastig te bereiken? Schakel een professionele ongediertebestrijder in.
  • Wespen uit het nest? Zorg dan dat je weg bent!

Wespen bestrijden

Bij Pets Place Boerenbond kan je wespen bestrijden met diverse artikelen om zo snel mogelijk van wespen af te komen. Zo kun je weer lekker in de tuin zitten zonder die vervelende beestjes.

Wespenvallen

Een wespenval lokt wespen met een sterke lokstof in de val. Eenmaal in de val kunnen ze er niet meer uit. Je dient de val aan de rand van het terras of nog verder weg te hangen. Zo lok je de wespen van je terras weg.

BSI Wespenvangzak

De BSI Wespenvangzak is een kant en klare wespenvangzak om de wespen te vangen. In de zak zit een sterke lokstof die de wespen de zak in lokt. Eenmaal in de zak kunnen ze er niet meer uit. Na gebruik kun je de zak gewoon weggooien.

BESTEL DE BSI WESPENVANGZAK IN ONZE WEBSHOP

BSI Wespenval Professional

Wil je liever een wespenval gebruiken die je kunt hergebruiken? Gebruik dan de BSI Wespenval Professional. De wespenval is een hervulbare en duurzame val. Wespen worden weggevangen op plaatsen waar ze hinderlijk zijn. De val is hervulbaar met BSI ecologische lokstof en gaat lang mee.

BESTEL DE BSI WESPENVAL PROFESSIONAL IN ONZE WEBSHOP
info

Hang de wespenval verder weg van je terras

Hang de wespenval verder weg van je terras en nooit op je terras. Anders trek je de wespen alleen maar naar je terras toe.