Wil je een examenfeestje organiseren, een tuinfeest om je verjaardag te vieren, heb je een bruiloft of wil je gewoon een lekker pizza tuinfeest? Of alleen met het gezin in stijl genieten van je mooie terras? Met deze tips van Boerenbond maak jij van jouw tuin de gezelligste tuin van de buurt en organiseer jij één van de leukste tuinfeesten. Check hieronder de tips en tricks om een feest in de tuin te maken.

De verschillende themafeesten

Voor elk themafeest zijn er verschillende benodigdheden je nodig hebt om de optimale sfeer te bepalen. Heb je één van de onderstaande ideeën op de planning staan of wil je oriënteren? Lees snel verder!

BBQ feest

Een barbecuefeest kan zorgen voor warmte en gezelligheid. Echter moet je je wel beseffen dat het BBQ feest soepel moet verlopen en je voldoende voorbereiding moet treffen. Het voordeel van het voorbereiden is dat je je extra kunt verheugen op de gezelligheid en lekkere eten wat volgt. Check hieronder de belangrijkste tips.

Veiligheid voorop

Zorg er als eerst voor dat je barbecue op een veilige plaats staat zodat er geen ongelukken gebeuren wanneer er iemand in de buurt is. Plaats je barbecue uit de buurt van brandbare objecten zoals parasols en partytenten en plaats hem op een vlakke en stevige ondergrond zoals op het terras. Zet je barbecue op een windvrije plaats en zorg voor voldoende blusmateriaal.

info

Verschillend blusmateriaal voor verschillende soorten barbecues

De verschillende soorten barbecues kunnen ondergebracht worden in drie categorieën. Deze categorieën worden op de volgende verschillende manieren geblust:
 1. Gasbarbecue: draai de gaskraan dicht.
 2. Elektrische barbecue: blus de brand met een CO2- of een poederblusser.
 3. Houtskoolbarbecue: blus de brand met zand of water.

BBQ feest benodigdheden

Het is vanzelfsprekend: hoe meer mensen op je BBQ-feest komen, hoe meer benodigdheden je nodig hebt. Dit geldt niet alleen voor het eten, maar ook voor de benodigdheden tijdens het barbecueën. Bekijk hieronder het BBQ-boodschappenlijstje voor je benodigdheden.

info

Grill-tips

Groenten en vis kun je gemakkelijk grillen en omdraaien met behulp van een viskorf. Wil je er een lekker rooksmaakje aan toevoegen? Bekijk hier hoe je kunt roken met de bbq en gebruik de juiste soort houtblokjes voor een authentieke rooksmaak.

Pizza tuinfeest

Een pizzaparty is extra leuk wanneer je zelf pizza’s kunt bakken in je eigen pizzaoven. De voorbereidingen van een pizza tuinfeest zijn vrij gelijk aan de BBQ tuinfeest: weet wat je te wachten krijgt. Wanneer je weet hoeveel mensen je kunt verwachten op je feest, kan je inspelen op de verwachtingen van je gasten.

Verschillende soorten pizza’s klaarmaken

Probeer verschillende soorten pizza’s te maken met verschillende smaken en laat iedereen tegelijkertijd eten. Het is onmogelijk om voor iedereen tegelijkertijd 1 pizza te maken en te serveren, zorg daarom dat je de pizza’s in stukjes snij en deze verdeel onder de gasten. In de tussentijd kunnen de volgende pizza’s heerlijk garen in de pizzaoven.

Leuk is om vooraf je eigen pizzadeeg klaar te maken! Je kunt het deeg maken in een broodbakmachine, maar ook zelf kneden. Lees hier de ingrediënten voor 4 pizzabodems.

Maak je geen gebruik van een broodbakmachine? Laat je deeg dan 45 minuten rijzen in een licht verwarmde oven of op een andere warme plek in het huis met een vochtige, schone theedoek eroverheen. Is je de tijd voorbij? Verwarm je oven voor op 220 tot 240 graden en bereid je pizza’s voor. Deze mogen vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven. Na die tijd kan je lekker smullen!

info

Pizzaparty bij iemand anders? Geen probleem!

Gemakkelijk kun jij de pizzaovens van Ooni meenemen waar je naartoe gaat. Deze pizzaovens zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, maar ook gemakkelijk te vervoeren met de beschermhoes.
BESTEL PIZZAOVEN

Zwembad feestje

In de warme zomer is niets lekkerder dan een verfrissende duik in een zwembad. Doe dit samen met je beste vrienden en familie en nodig ze uit voor een poolparty! Dit zwembad feestje thuis kan in de zomer dienen als heerlijke verkoeling en gezelligheid voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Maak lekkere hapjes, en doe dit in combinatie met een BBQ feest of een pizza feest. Zorg ervoor dat je niet eten maakt wat te zwaar op de maag kan vallen. Dit kan zorgen voor een onprettig gevoel bij jou en je gasten.

tip

Chloor in je zwembad

Chloor zorgt voor een schoon en fris zwembad, maar voeg geen chloor toe vlak voordat jij of jouw gasten gaan zwemmen. Doe dit de avond voor jouw zwembad feestje en haal de chloordrijver uit het water voor je gaat zwemmen. Meer tips kan je lezen in ons artikel over veelgestelde vragen over je zwembad.

De basistips voor een tuinfeest

Om een goed tuinfeest klaar te maken, is het van belang om de basis in huis te hebben. Wil je niet dat je tuinfeest letterlijk, en figuurlijk, in het water gaat vallen? Check dan de volgende tips!

 • 1

  Zorg voor voldoende zitplekken

  Zorg ervoor dat iedereen de mogelijkheid heeft om te zitten. Dit kan je doen door zelf loungeplekken te creëren door pallets op elkaar te stapelen en kussens op maat te plaatsen op de zelfgemaakte bank, door een lekkere loungeset klaar te zetten of tuinstoelen te plaatsen. Zo heb je voldoende zitplekken voor jou en je gasten.

 • 2

  Zorg voor schaduw- en droge plekken

  Wees voorbereid op de meest extreme weersomstandigheden. Een partytent kan jouw feest beschermen tegen regen, maar ook tegen warmte. Vergeet daarnaast ook niet om je kussens snel op te bergen in een opbergbox, want zo blijven de kussens ook droog en kunnen je gasten snel weer op (droge) kussens plaats nemen. Ook kan je voldoende schaduw creëren met behulp van parasols of schaduwdoeken. Laat jou en je gasten lekker genieten van jouw tuinfeest ondanks extreme weersomstandigheden.

 • 3

  Zorg voor warme plekken

  Naast extreme weersomstandigheden zoals regen of hitte, moet je ook rekening houden met de koude zomeravonden. Zorg voor voldoende warme plekken! Dit kan je doen met behulp van vuurkorven, de barbecue of met een terrasverwarmer. Bekijk hier onze terrasverwarming voor in jouw achtertuin!

tip

Speelplezier voor de kinderen!

Wil je dat niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen het naar hun zin hebben? Bekijk hier trampolines, skelters en speelgoed voor het leukste kinderplezier!

Optimaal loungen op je loungebank!

Om op en top met vrienden en familie te kunnen loungen op jouw loungebank of tuinstoel, is een beetje gezelligheid op zijn plaats. Kleed je loungebank met leuke kussens en zorg ervoor dat het drinken lekker koel blijft met behulp van een mini-koelkast of een koelbox.

Als de avond valt, zorgen verlichting, kaarsen en branders niet alleen dat je jouw gezelschap goed kunt zien, maar dient ook als extra gezelligheid. Dit kan je doen met de sfeervolle verlichtingssnoer, de stijlvolle lampionnen en lampen van Nikki.Amsterdam of met ouderwets gezellige kaarsjes.

BESTEL VERLICHTING