• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Frontline kat

Bij Pets Place vind je het ruime assortiment van Frontline. Frontline beschermt katten tegen vlooien en teken. Voorkom teken en vlooien in een handomdraai met de producten van Frontline, welke verkrijgbaar zijn in de webshop en de winkels van Pets Place! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

3Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. petsplace Kat kopen
  Frontline Combo Spot On Kat - Anti vlooien en tekenmiddel
  Waardering:
  76%
  Normale prijs 24,99 - 37,29 24,99 - 37,29
  3 pip
  6 pip
 2. petsplace Kat kopen
  Frontline Spot On Kat - Anti vlooien en tekenmiddel
  Waardering:
  60%
  Normale prijs 23,99 - 29,99 23,99 - 29,99
  4 pip
  6 pip
Tonen als Foto-tabel Lijst

3Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Frontline voor je kat

Vlooien en teken kunnen talloze problemen veroorzaken bij je kat. Jeuk en irritatie zijn de klassieke verschijnselen bij vlooienbeten. Maar ook allergieën komen regelmatig voor. Volwassen vlooien kunnen je kat bovendien besmetten met lintwormen. Frontline beschermt jouw kat tegen vlooien.

Kat en teken

De levenscyclus van de teek kan -in tegenstelling tot die van de vlo- meerdere jaren duren. Teken zijn niet alleen onaangenaam, ze kunnen verschillende ziektes overdragen die ook voor de mens gevaarlijk kunnen zijn, zoals de ziekte van Lyme. Het veranderende, warmer wordende klimaat maakt dat teken en vlooien steeds meer en langer aanwezig zijn in ons land; dus niet meer alleen in de lente en de zomer. De bestrijding wordt daardoor ook een stuk moeilijker. Gelukkig kan Frontline jou en je kat helpen om de strijd tegen vlooien en teken te winnen.

Frontline Spot On

Deze Spot On is een gemakkelijk aan te brengen vloeistof die je kat uitstekende bescherming tegen vlooien en teken biedt. De spot-on pipet met de vloeistof dient tijdens de behandeling volledig te worden leeggedrukt op de huid tussen de schouderbladen. De vloeistof zal zich verspreiden over de huid. Frontline Spot On vlooienbehandeling werkt door contact met de parasieten na toediening in de nek (tussen de schouderbladen) van je kat. De werkzame stof in Frontline is fipronil. Fipronil is een chemische stofje die vlooien, teken en bijtende luizen doodt.  De stof lost snel op in de natuurlijke oliën van de huid en de vacht en verspreid zich over het hele lichaam binnen 24 uur. Het product kan gebruikt worden bij kittens zodra ze 8 weken oud zijn en op voorwaarde dat het kitten ten minste 1 kg weegt. Ook is het veilig te gebruiken op fokdieren en bij drachtige of lacterende dieren.

Frontline Spray

Deze spray is een middel ter bestrijding van vlooien en teken. De spray kan vrij gebruikt worden omdat overdosering bijna niet mogelijk is. De Frontline Spray is geschikt voor honden én katten. De spray mag gebruikt worden bij zogende of zwangere dieren en zelfs bij puppy's en kittens kan het zonder gevaar gebruikt worden. Frontline spray beschermt tot 3 maanden tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken. Het doodt de vlooien en teken binnen 24 tot 48 uur. De effectiviteit van deze spray wordt niet of nauwelijks beïnvloed door natregenen, zwemmen of wassen.

Frontline Combo

Frontline Combo is een combinatieproduct, dat naast fipronil; het actieve bestandsdeel van Frontline, nog een extra stofje bevat. Frontline Combo biedt daarom een complete bescherming van je kat; het bestrijdt niet alleen volwassen vlooien en teken, maar is ook werkzaam tegen de eitjes en larven van vlooien. Zo komen er dus geen nieuwe vlooien bij, en wordt de kans dat de vlooien zich verspreiden in de leefomgeving van je kat, een stuk minder. Frontline Combo is hét bestrijdingsmiddel tegen vlooien, teken en luizen. Het product wordt wereldwijd verkocht door het bekende farmaceutische bedrijf Merial. Wanneer je Frontline Combo gebruikt kun je ervan uitgaan dat binnen 24 uur bijna 100% van alle vlooien gedood worden. Het middel kan ook goed gebruikt worden bij je kat wanneer hij last heeft van een teken- of luizenbesmetting. Gemiddeld duurt de bestrijding van een tekenbesmetting 24 tot 48 uur nadat het pipetje met vloeistof is aangebracht.

Een aantal eigenschappen van Frontline Combo

 • Stopt en voorkomt infecties.
 •  Doodt bijna 100% van alle volwassen vlooien, vlooieneitjes en vlooien larven.
 •  Voorkomt de ontwikkeling in alle vlooien stadia (eieren, larven, poppen).
 • Doodt vlooien die een vlooienallergie kunnen veroorzaken.
 • Doodt alle stadia van teken (die de ziekte van Lyme dragen).
 • Voorkomt besmettingen met luizen Snelwerkende en langdurige waterbestendigheid.
 • Beschermt je kat gedurende 4 tot 6 weken tegen vlooien en teken.
 • Let op! Frontline Combo is niet te gebruiken bij kittens wanneer deze jonger zijn dan 8 weken.

Hoe breng ik een pipet aan?

Breng de vloeistof aan tussen de schouderbladen, waar je kat zich niet kan likken. Duw de haren opzij zodat de huid zichtbaar wordt, en knijp de pipet leeg op de huid. Zorg ervoor dat alle vloeistof uit de pipet op de huid terechtkomt, voor een optimale werking.

Belangrijk om te weten bij de bestrijding van vlooien, teken en luizen is dat slechts 5% van het ‘probleem’ zich op je kat zelf bevindt. 95% van de vlooien nestelt zich in de omgeving van het huisdier; jouw huis dus! Een vrouwelijke vlo legt tot gemiddeld 50 eitjes per dag. Een nieuwe besmetting komt hierdoor gemakkelijk en snel voor als je alleen je kat beschermt en niet ook de omgeving schoonmaakt. Reinig daarom goed de plekken waar je kat vaak speelt, ligt en slaapt.

Vijf gouden tips voor een correcte behandeling

 1. Gebruik een effectief én veilig product. Frontline Spot-On en Frontline Combo doden vlooien én teken.
 2. Behandel preventief. Wij adviseren om elke maand te behandelen. Teken kunnen het hele jaar aanwezig zijn en de vlooiencyclus kan binnenshuis steeds doorgaan, ook in de winter.
 3. Behandel alle dieren op dezelfde dag én met de juiste frequentie. (Maximaal 1 keer per maand.)
 4. Vergeet de leefomgeving niet. Heb je last van een vlooienplaag? Dan is de omgeving zeker besmet. Het behandelen van de verblijfplaatsen van je dier(en) door onder andere stofzuigen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen is dan aan te raden. Daarnaast is het regelmatig gebruik van Frontline Combo dé aangewezen keuze. Frontline Combo zal niet alleen de besmetting op het dier aanpakken, maar ook in hun omgeving.
 5. Behandel op de juiste manier door de bijsluiter goed te lezen.
-
Back to top