• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Ongediertebestrijding

Altijd al een hekel gehad aan ongedierte in je huis en/of tuin? Met de ongediertebestrijding producten van Pets Place Boerenbond heb je hier geen last meer van. Je vindt ongediertebestrijding van onder andere merken als BCI, DCM, Ecostyle en Luxon bij ons in de winkel of op de webshop.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van127producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Ecostyle Mierenpoeder - Insectenbestrijding
  Waardering:
  20%
  Normale prijs 10,99 - 16,29 10,99 - 16,29
  250 g 10,99
  400 g 16,29
 2. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Ecostyle Escar-Go - Ongediertebestrijding
  Waardering:
  20%
  Normale prijs 6,49 - 11,99 6,49 - 11,99
  200 g
  500 g
  700 g
  1 kg
 3. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Luxan Eco-Slakkenkorrel - Ongediertebestrijding
  Normale prijs 16,95 16,95
  500 g
  1 kg
 4. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Pokon Tegen Slakken Korrels - Ongediertebestrijding
  Waardering:
  93%
  225 g
  450 g
  900 g
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van127producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ongediertebestrijding

Heb je last van planten die worden kaalgevreten of ongewenste dieren in je huis of tuin? Met de producten voor ongediertebestrijding van Pets Place Boerenbond kan je dit tegengaan. Ongedierte komt in vele vormen, van muizen en ratten tot slakken. Hieronder lees je meer ongediertebestrijding voor muizen, ratten, slakken, mollen en steenmarters.

Ongediertebestrijding voor muizen en ratten

Muizen of ratten zijn één van de bekendste vormen van ongedierte in huis. Ze knagen aan alles wat ze tegenkomen, vooral kabels en levensmiddelen worden vaak kapot geknaagd. Om dit te voorkomen kan je rattenbestrijding en muizenbestrijding inzetten. De kleine knaagdieren vind je meestal dicht bij voedingsbronnen. Keukenkastjes, voorraadkasten en voorraadkamers zijn populaire plekken onder de muizen. Ratten verstoppen zich graag op beschutte en vochtige plekken in je huis, denk bijvoorbeeld aan een kelder of kruipruimte. Ze laten veel sporen van ontlasting en kapot geknaagde producten aan. Belangrijk is dat alle voedselmiddelen waar een muis of rat aan heeft geknaagd weg wordt gegooid, want als je dit alsnog opeet kan je er ziek van worden! Muizen en ratten verspreiden ziektekiemen via urine, speeksel en uitwerpselen. Als je een muis of rat in huis hebt, kan je deze verwijderen door gebruik te maken van ongediertebestrijding voor ratten en muizen:

 • De bekendste manier voor het vangen van muizen en ratten is een standaard muizenval of rattenval. Met één snelle klap doodt de val de muis of rat.
 • Een diervriendelijke muizenval of rattenval is een val die het dier levend vangt. Je kan de gevangen muis of rat buiten uitzetten.
 • Een muizen- en rattenverjager straalt een ultrasoon geluid uit waar muizen en ratten niet van houden. De muizen en ratten zullen je huis vermijden en niet voor overlast zorgen. Het ultrasoon geluid kan hoorbaar zijn voor mensen, maar is niet schadelijk voor het gehoor van mensen of andere huisdieren.

Ongediertebestrijding voor slakken

Slakken in je tuin kan heel vervelend zijn, ze kunnen alle bladeren van je planten opeten. De slakken zijn vooral ‘s nachts actief en gek op verse groene bladeren. Een slak kan in één dag soms wel de helft van zijn lichaamsgewicht aan bladeren opeten. Om de slakken te bestrijden, kan je gebruik maken van ongediertebestrijding voor slakken. Bij Pets Place Boerenbond vind je slakkenkorrels, slakkenvallen en schrikdraad tegen slakken:

 • Slakkenkorrels kan je tussen je planten strooien bij een slakkenplaag. Door de werkzame stof zullen de slakken terugtrekken en je tuin met rust laten.
 • Met een slakkenval met lokstof kan je tot wel 20 slakken per dag vangen.
 • Schrikdraad met koperband voorkomt dat slakken de pot van je plant kunnen beklimmen. Slakken hebben een hekel aan koper en zullen deze plant met rust laten.

Naast ongediertebestrijding voor slakken kan je ook gebruik maken van een natuurlijke vijand van de slak of planten in de tuin te plaatsen waar slakken niet van houden.

Ongediertebestrijding voor mollen

Je kent het vast wel, de molshopen die je wel eens ziet in grasvelden. Molshopen worden, zoals de naam al weggeeft, veroorzaakt door een mol. De molshopen ontstaan door het graven van gangenstelsels onder de grond. Vind je het vervelend dat je gazon vernield wordt door mollen? Met ongediertebestrijding voor mollen zorg je ervoor dat er geen mollen meer in je tuin zullen zijn:

 • Een mollenklem is een snelle en effectieve manier om van mollen in je tuin af te komen. Net als een muizenklem zal een mollenklem in één klap de mol doden.
 • Met een mollenverjager als ongediertebestrijding voorkom je dat mollen in je tuin komen. De mollenverjager geeft laagfrequente geluidsgolven af waar gravende knaagdieren een hekel aan hebben.

Ongediertebestrijding voor steenmarters

Een marter ziet er schattig uit maar kan voor veel overlast zorgen. Eén van de bekendste schuilplekken van een steenmarter is je auto. Ze kruipen met gemak via de onderkant je auto in en knagen vaak kabels kapot. Wanneer een steenmarter in je huis zit, kan je geluids- en geuroverlast ervaren. Je hoort ze krabben en rondlopen in je huis en kan de ontlasting ruiken. De steenmarter behoort tot de beschermde diersoorten, dit betekent dat je een steenmarter alleen mag verjagen en dus niet bestrijden met gif, vangen of doden. Om een marter te verjagen kan je gebruik maken van de volgende ongediertebestrijding voor marters:

 • Een anti marter spray is een ongediertebestrijding die kan worden gesprayd op plekken waar de marter veel zit, zoals spouwmuren, zolders, tussen het dak, in schuren en stallen of in de auto. De snelwerkende spray verspreidt een geur waar marters absoluut niet van houden.
 • Een marterverjager is een effectieve en natuurlijke manier van ongediertebestrijding voor steenmarters. Het apparaat speelt een geluid af met een variërende frequentie wat marters afschrikt. Let er wel op dat het geluid hoorbaar kan zijn voor mensen, honden en katten.

Steenmarter of kat?

Hoe weet je nou of je last hebt van een steenmarter of een kat? De sporen van een steenmarter komen het meest overeen met die van een kat, maar toch zijn er duidelijke verschillen. Ten eerste kan je een verschil zien in de pootafdrukken die ze achterlaten. Bij de pootafdruk van een kat zie je eigenlijk alleen de voetkussentjes terwijl je bij een marter ook heel duidelijk de nagels ziet zitten. Ten tweede is er een verschil in ontlasting te zien, de drollen van een marter zijn iets kleiner als die van een kat. Daarnaast is een marter een echte alleseter en kan je ook groente- en fruitresten in de ontlasting vinden. Heb je aan de hand van deze verschillen vastgesteld dat je last hebt van een steenmarter? Neem dan een kijkje bij onze ongediertebestrijding voor marters.

Voorkom ongediertebestrijding in je huis

Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom zijn er een paar algemene tips waar je je aan kan houden om ongedierte in huis te voorkomen. Met deze tip heb je minder kans op ongedierte in je huis en zal je dus minder ongediertebestrijding nodig hebben:

 1. Je woning goed schoon houden door regelmatig te stofzuigen en schoon te maken. Ongedierte gaat vaak in donkere stoffige hoekjes zitten.
 2. Laat geen vuil afwas achter op je aanrecht of ergens anders in huis.
 3. Ruim afval goed op en laat het niet rondslingeren. Het beste is om afval in een afgesloten vuilnisbak te bewaren.
 4. Bewaar voedsel in gesloten bakken of voorraadpotten. Als ongedierte eenmaal doorheeft dat er voedsel te halen valt zullen ze terug blijven komen.
 5. Bewaar de voeding en snacks van je huisdier in een bewaarbak. Er komt dan geen ongedierte bij het voedsel en bovendien blijft het langer vers!
 6. Naden en kieren in je huid dichten met bijvoorbeeld isolatieschuim. Ongedierte komt via de kleinste openingen je huis binnen

Bescherming voor tuin en gazon

Vroeg of laat krijgt elke tuin te maken met groene aanslag. Of het nu je tegels, tuinmeubelen of schutting is. Op plekken waar het donker en vochtig is zal groene aanslag ontstaan. Gelukkig kun je groene aanslag verwijderen met verschillende concentraten en sprays. Groene aanslag reinigers werken snel tegen algen. Daarnaast hebben sommige producten ook een beschermende werking, waardoor groene aanslag langer wegblijft na het reinigen.

Naast groene aanslag is onkruid ook een doorn in het oog in menige tuin. Onkruidverdelgers bieden hiervoor een uitkomst. Onkruidverdelgers werken snel en zijn zeer grondig, doordat ze ook de wortels aanpakken. Er is een onkruidverdelger voor elke soort onkruid, maar let wel op waar je het middel kunt gebruiken. Niet elke onkruidverdelger kun je gebruiken op jouw gazon of tussen andere planten. Volg altijd de instructies op de verpakking! 

Sommige onkruidverdelgers pakken ook mos aan. Mos komt in vrijwel elke tuin voor. Hoewel mos in sommige tuinen erg mooi kan zijn, kan het ook voor veel overlast zorgen. Mos tussen de tegels kan erg glad en daardoor gevaarlijk zijn. Deze mos pak je het beste aan met een concentraat of spray. Voor mos dat tussen je planten of moestuin groeit is er speciale mos-verwijderaar die je gewassen niet aantast. Zo maak je jouw tuin veilig mosvrij.

Ongenode gasten

Ongedierte, zowel buiten als binnen, kan voor veel overlast zorgen. Er zijn verschillende soorten ongedierte die je kunnen teisteren, maar de meest voorkomende soort ongedierte zijn muizen en ratten. Muizen en ratten brengen veel virussen en bacteriën met zich mee, knabbelen je spullen kapot en laten viezigheid zoals keutels achter. Muizen en ratten bestrijden kan op verschillende manieren. Je kunt ze verjagen met ultrasone verjagers of vangen met vallen en kooien.

Maar niet alleen muizen en ratten brengen overlast met zich mee. Ook mollen in je tuin kunnen erg vervelend zijn. Mollen graven je gazon namelijk helemaal overhoop wat zorgt voor molshopen. Mollen kun je bestrijden met mollenklemmen. Een meer diervriendelijke manier is het gebruiken van een mollenverjager. Een mollenverjager produceert trillingen in de grond die mollen vervelend vinden, zodat ze vertrekken uit jouw tuin.

Voorkom overlast

Mieren zijn vervelende diertjes om in de tuin te hebben. Mieren verspreiden bladluis door je tuin waardoor planten aangetast worden. Doordat ze zo klein zijn kunnen ze door een klein gaatje gemakkelijk je huis binnen komen waardoor binnenplanten en etenswaren ook aangetast worden. Gelukkig kun je mieren zowel binnen als buiten gemakkelijk bestrijden, met mierenpoeder of insectensprays. Daarnaast is het belangrijk dat je etensresten en voedingswaren altijd goed opruimt en opbergt.

Slakken kunnen net als mieren veel schade aanrichten. Vooral moestuinen hebben flink te lijden onder slakken. Er zijn dus maar weinig mensen die blij worden van slakken in de tuin. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je slakken kunt weren. Bijvoorbeeld met een slakkenval en lokstof die slakken vangt. Of slakkenwerende korrels op basis van ijzerfosfaat, die slakken wegjaagt uit je tuin en bij je planten weghoudt. Opties genoeg!

Back to top