• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Beaphar parasietenbehandeling voor vogels

Onze vogels kunnen parasieten hebben: vlooien en wormen, maar ook luizen, mijten, etc. Deze kunnen veel jeuk veroorzaken en zijn soms alleen microscopisch zichtbaar. Vaak is een groot gedeelte van het probleem ook aanwezig in de omgeving, het is dan ook verstandig om het verblijf van je dier goed schoon te maken én te houden, en eventueel te behandelen met een omgevingsproduct. Er zijn veel verschillende producten van Beaphar welke je kunt gebruiken. Hieronder vind je een overzicht van deze producten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Apotheek Parasietenbehandeling kopen
  Beaphar Vitalith - Duivensupplement
  1.75 kg
  12.5 kg 29,95
  Winkelvoorraad
 2. Apotheek Parasietenbehandeling kopen
  Beaphar Gezasept Vogel - Vogelapotheek
  Waardering:
  100%
  50 ml
  100 ml
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

10Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten voor je vogel

404 Vogelspray is een diergeneesmiddel ter bestrijding van ongedierte zoals bloedluizen, muggen en andere vliegende insecten. De spray is geschikt voor toediening op het dier.

Anti-Luchtpijpmijt is een diergeneesmiddel ter bestrijding van luchtpijp- en luchtzakmijten bij kanaries, prachtvinken en andere volièrevogels. Tevens werkzaam tegen schurft bij parkieten (scaly face). Dit middel kan ook ingezet worden tegen kalkpoten bij siervogels. Tip: behandel alle dieren tegelijk en denk ook aan de omgeving.

Anti-Parasiet bestrijdt spoelwormen, (luchtpijp)mijten en luizen bij vogels. In handige knijppipetten die overdosering uitsluiten. Anti-Parasiet wordt opgenomen via de huid en biedt 4 weken bescherming tegen in- en uitwendige parasieten. Het advies is om je vogels twee keer per jaar te ontwormen.

Parasita werkt ter bestrijding van luizen en mijten. Parasita is een veilig maar bovendien doeltreffend middel ter bestrijding van mijten en luizen op duiven en kooi- en volièrevogels. Parasita beïnvloedt de vliegprestaties niet. De druppelflacon is handig in gebruik.

Worminal is een diergeneesmiddel ter bestrijding van spoelwormen en haakwormen bij kanaries, parkieten, papegaaien, fazanten, (sier)pluimvee, kalkoenen, pauwen, duiven etc. Worminal is geschikt voor individuele behandeling en gemakkelijk te doseren met bijgesloten pipet. Dit wormmiddel is juist geschikt voor een groepsbehandeling. Oplosbaar in drinkwater. Tip: behandel alle vogels tegelijk. Het advies is om je vogels twee keer per jaar te ontwormen.

Hoe herken je dat je dier last heeft van parasieten?

 • Bloedluis

  Wanneer een hok besmet is met bloedluis, zullen de vogels vaak onrustig zijn, zich vaak krabben en soms ‘s nachts weigeren de nestplaats te betreden. Wanneer je vogel last heeft van bloedluis, zal hij verzwakken en uiteindelijk bloedarmoede kunnen krijgen omdat de bloedmijten bloed opnemen. Een sterke vogel kan dit overleven, maar jonge of zwakke vogels zullen overlijden. Bloedmijten zorgen ook voor de overdracht van ziektes tussen vogels.

 • Luchtpijpmijt

  Deze mijten veroorzaken ontstekingen, mede doordat zes zich met hun klauwen vasthaken in de slijmvliezen van je vogel, en bloezuigen. Als je vogel besmet is met de luchtpijpmijt, zie je dat je vogel een minder goede conditie krijgt. Daarnaast zal hij bol gaan zitten en bij zangvogels wordt de stem minder of verdwijnt zelfs helemaal. Ook kan je vogel last krijgen van ademhalingsproblemen. Bij zware infecties kan de vogel overlijden, daarom is het van groot belang om bij besmetting je dier zo snel mogelijk te behandelen!

 • Schurftmijt

  De schurftmijt veroorzaakt op de snavel van je vogel een rood-bruinachtig randje. De schurftmijt graaft tunneltjes in de snavel van je vogel, deze tunnels kun je zien doordat ze een lichtere kleur hebben dan de rest van de snavel. Het is van groot belang om dit direct te behandelen, zonder behandeling zal de snavel scheef gaan groeien. Ook kan schurftmijt verschijnen op de poten van je vogel. Dit is te zien aan een soort geelachtige puistjes. Schurftmijt veroorzaakt enorme jeuk; je vogel zal dus gaan pikken en zijn veren verliezen.

 • Wormen

  Vogels kunnen last hebben van wormen. Een aantal ziekteverschijnselen zijn; een verstoorde spijsvertering, verminderde conditie, vermagering, braken, spoelwormen soms zichtbaar in de ontlasting en een dunne ontlasting. Preventief ontwormen is bij vogels meestal niet nodig, maar het is wel van groot belang om de ontlasting regelmatig te laten nakijken.

-
Back to top