Ben je op zoek naar een nieuwe barbecue en weet je nog niet voor welke barbecue jij gaat? Dan is het belangrijk om te weten wat jouw keuzes zijn. Er zijn drie soorten: op gas, op elektriciteit en met houtskool. Elk van de drie heeft zijn eigen charmes en beperkingen. Maar welke barbecue past bij jouw wensen? Dit artikel helpt je jouw BBQ kiezen!

Elektrisch – compact en rookvrij

Voor mensen zonder tuin maar met balkon is de elektrische barbecue een zegen. Hij geeft geen rook en neemt weinig ruimte in. Een elektrisch model is ook ideaal voor minder ervaren grillchefs, want je steekt hem aan met één druk op de knop en regelt zelf de temperatuur.

Maar met elektronica komt meteen de eerste beperking: zonder stopcontact heb je er weinig aan. Lekker BBQ-en in het park wordt daardoor moeilijk. Andere nadelen zijn dat deze modellen vaak kleiner zijn dan gas- en houtskoolbarbecues en je eten niet de authentieke rooksmaak krijgt. Daar staat weer tegenover dat je veel sneller klaar bent en zelfs binnen aan de slag kunt.

Deze barbecue is alleen beschikbaar in onze winkels. Bekijk hier welke Pets Place Boerenbond-winkel bij jou in de buurt zit!

Elektrische barbecue
ZOEK EEN WINKEL BIJ JOU IN DE BUURT

Gas – minder gedoe en stekkerloos

Een gasbarbecue doet het wel zonder stopcontact en is net als een elektrische makkelijk en snel op te starten. Wel is het nodig om een gasfles aan te sluiten. Het feit dat je losse flessen met gas moet kopen is dan ook het grote nadeel. Als je hem maar één of twee keer per jaar gebruikt maakt dit niet zoveel uit, maar als je ’s zomers vaker wilt barbecueën, kan het aardig in de papieren lopen.

In dat laatste geval is een elektrische barbecue voordeliger. Op een gasgrill heb je daarentegen meer opties voor uiteenlopende gerechten dan op een elektrische. Wat gas ook meer biedt dan stroom is de beleving. Bij elektrisch werk je niet met echte vlammen en bij gas wel. Iets om over na te denken, want barbecueën gaat immers ook om de sfeer!

Ook de gasflessen zijn alleen in één van onze winkels verkrijgbaar, maar enkele gasbarbecues kan je vinden in onze webshop! Bekijk hier welke Pets Place Boerenbond-winkel er bij jou in de buurt zit.

BEKIJK ALLE GASBARBECUES IN DE WEBSHOP

Houtskool – Uitdagend, maar authentiek

Op een grill met kooltjes ervaar je het echte BBQ-gevoel, compleet met die heerlijke rooksmaak en het zelf op gang brengen van je vuur. Je moet natuurlijk meer moeite doen om de barbecue op temperatuur te krijgen en je kunt hem niet zomaar warmer of kouder zetten, maar je krijgt er een hele hoop smaak voor terug.

Daarnaast is een houtskoolmodel doorgaans goedkoper. Verder hoef je geen gasflessen te tillen en heb je geen stroom nodig. Ook kun je variëren tussen houtskool en briketten. Klik hier om alles te weten te komen over de voor- en nadelen van het barbecueën met houtskool of briketten. Ten slotte heb je bij deze barbecue wel te maken met as en rook. In onze winkels vind je een ruim assortiment aan houtskoolbarbecue’s, dus kom ze snel in het echt bewonderen!

BEKIJK ALLE HOUTSKOOLBARBECUES

Als het gaat om de keuze tussen gas, stroom en kool, zijn dit de belangrijkste punten om rekening mee te houden. Met onze tips in je achterhoofd, vind je ongetwijfeld een geschikt exemplaar voor jouw barbecueplannen.

Een geselecteerd assortiment aan barbecues kun je bestellen in onze webshop. Voor het complete assortiment aan barbecues en barbecue producten kun je naar één van de Pets Place Boerenbond winkels. Bekijk welke winkel bij jou in de buurt zit.