Het is belangrijk om je kat zowel mentaal als fysiek uit te dagen om het welzijn van je kat te stimuleren. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. In dit artikel geven we je tips!

De juiste voeding

Een actieve en gezonde kat begint bij een goede voeding. Het is hierbij belangrijk dat de voeding van hoge kwaliteit is zodat je zeker weet dat hij alles binnen krijgt dat hij nodig heeft om een gezond leven te kunnen leiden.

Naast dat de voeding volledig is, is het ook belangrijk dat het kattenvoer aansluit op het gedrag / levensfase van je kat. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan voeding voor binnen- of buitenkatten, maar ook voeding voor kittens, volwassen katten en senior katten.

Tegenwoordig is natuurlijk kattenvoer dan ook niet meer weg te denken uit de dierenspeciaalzaak, en dit met een goede reden; natuurlijk kattenvoer is van hoge kwaliteit, bevat weinig zout en is met zorg uitgebalanceerd.

Wij verkopen verschillende merken natuurlijk kattenvoer. Hierbij hebben wij zowel droogvoer als natvoer. Bekende merken zijn Welness CORE, Almo Nature, Schesir, Sams Field, Prins, Yarrah en BF Petfood. De kern van deze soorten voer is een hoogwaardige en natuurlijk eiwitbron. Hier haalt je kat dan ook voornamelijk zijn energie uit. Hoe hoger het vleespercentage, hoe beter het voer.

null

Katten met overgewicht

Zeker als je kat iets te dik is, is het van belang om voor fysieke uitdagingen te zorgen. Te weinig beweging zou namelijk een oorzaak kunnen zijn. Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van speciale dieetvoeding met weinig vetten en veel koolhydraten. Voorbeelden van dieetvoeding tegen overgewicht zijn Shesir sterilized & LightPrins weight reduction en Wellness CORE sterilised.

Lekker spelen & bewegen met je kat!

Veel katten houden ervan om lekker gek te doen en de hele dag te spelen! Dit is dan ook belangrijk omdat je kat op deze manier goed zijn energie kwijt kan en zowel mentaal- als fysiek wordt gestimuleerd. Naast dat je kat er dus veel voordelen uithaalt, zorgt het spelen met je kat ook nog eens voor een hechtere en sterkere band tussen jullie!

Er zijn speeltjes waar je kat zichzelf mee kan vermaken, deze zijn handig voor als je zelf even niet thuis bent. Daarnaast heb je ook nog speeltjes waar je op een actieve manier samen met je kat kunt spelen. Het meest klassieke voorbeeld hiervan is dan ook de kattenhengel. Veel katten vinden dit speeltje helemaal te gek en kunnen dit uren volhouden! Klik hier om ons volledige assortiment aan kattenspeeltjes te bekijken!

null

Kattenspeeltjes met catnip

Wist je dat er in veel kattenspeeltjes catnip (kattenkruid) gebruik wordt? Dit is een natuurlijk kruid dat katten stimuleert om speels te zijn en katten aantrekt. Naast speeltjes wordt dit ook veel gebruikt in kattenmandjes en krabpalen. Je kunt de kruiden toevoegen of ergens op sprayen!

Kattenfitness met een laserlampje

Lekker spelen met je kat en een laserlampje is super leuk en ook nog eens goed voor de beweging! Veel katten zijn dol op laserlampjes en jagen als kleine tijgers achter de laser aan. Zorg er voor dat je jouw dier na het spelen beloont met iets lekkers als trofee. Let er met laserlampjes goed op dat je niet in de ogen van je dier schijnt.

BESTEL EEN LASERLAMPJE IN DE WEBSHOP

Intelligentiespellen & puzzels voor katten

Er zijn ook spellen die je kat mentaal uitdagen. Deze spellen worden ook wel intelligentiespellen genoemd. Een voorbeeld van een leuk intelligentiespel is de Trixie Cat Activity. Hierbij kun je snoepjes onder de kuipjes leggen en moet je kat deze optillen om de snack te krijgen!

Buiten rennen!

Katten zullen het naar buiten gaan, indien mogelijk, erg waarderen. Hier kunnen ze lekker ravotten en kunnen ze goed hun energie kwijt! Je kunt in dit geval het beste gebruik maken van een kattenluikje. Hierdoor kan de kat zelf bepalen wanneer hij naar buiten en naar binnen wilt.

Er bestaan verschillende modellen kattenluiken. Er bestaan eenvoudige modellen die door er tegen aan te duwen opengaan, maar ook modellen die gebruik maken van een magneetje of zelfs modellen die uitsluitend geactiveerd worden wanneer de chip van je kat wordt gescand! Wil je meer lezen over kattenluiken en de verschillen hiervan? Klik dan hier!

Naast dat lekker buitenspelen erg leuk is voor je kat, zorgt dit er ook voor dat je kat in vorm blijft waardoor je overgewicht tegengaat!

BEKIJK HIER AL ONZE PRODUCTEN VOOR KATTEN