Een kattenluik is een handig middel waarmee jouw kat naar binnen en naar buiten kan wanneer hij dat wilt. Kattenluiken zijn er in diverse soorten en maten. Bij Pets Place verkopen we normale kattenluiken, extra grote, met chip en infrarood. Petsafe heeft een breed assortiment aan luiken aangepast op de wensen van jou als baas en je kat. Welk kattenluik past bij jouw eisen en wensen? In dit artikel leggen we de verschillende soorten kattenluiken uit.

Het normale kattenluik

Een normaal kattenluik kent iedereen wel: het is een luik voor katten tot 7 kg. Hiervan verkopen we verschillende varianten, zodat ze in deuren van verschillende materialen passen. Met een normaal kattenluik kan elke kat naar binnen en naar buiten.

Bekijk hier alle normale kattenluiken
null

Extra groot kattenluik nodig?

Heb je een grote kat die zwaarder is dan 7 kg of heb je een hondje die ook door het luik mag? Dan verkopen we ook een speciaal groot kattenluik die geschikt is voor dieren tot 10 kg. Bekijk het grote kattenluik hier op de website!

Een kattenluik met magneet

Dit is een kattenluik dat werkt met een magneet. De kat moet een magneetje om zijn halsband dragen, en als hij dan in de buurt komt van het kattenluik, dan zal deze openen. Het enige nadeel is dat de katten het magneetje kunnen verliezen en dan niet meer naar binnen kunnen.

Bekijk hier alle kattenluiken met magneet
Petsafe magnetic

Een kattenluik met chip

Tegenwoordig heb je ook speciale kattenluiken die zijn afgesteld op de chip van je kat. Dit is ideaal, want hiermee kun je instellen dat alleen jouw kat naar binnen en naar buiten mag! Zo houd je buurkatten buiten de deur. Je kan deze kattenluiken instellen voor meerdere gechipte dieren, dus dat is ook handig als je meerdere katten hebt, of als je ook een klein hondje hebt. Zo kun je regelen dat jouw ene huisdier wel naar buiten mag en jouw andere huisdier niet. Deze kattenluiken zijn duurder dan een ‘normaal’ luik, maar hiermee heb je wel volledig in de hand welke dieren jouw huis in en uit mogen gaan!

Bekijk hier alle kattenluiken met chip

Een kattenluik met infrarood

Tot slot verkopen we bij Pets Place ook kattenluiken met infrarood. Er zijn veel klanten die dit systeem niet kennen. Het werkt bijna hetzelfde als een kattenluik met chip: je kat draagt een halsband met infrarood die het kattenluik binnen een bepaalde afstand ontgrendelt waardoor hij naar binnen kan. Met dit systeem houd je dus ook buurkatten buiten de deur. Het enige verschil met een kattenluik met chip is dat je hierbij niet kunt regelen welk van jouw huisdieren naar buiten mogen. Maar als je alleen op zoek bent naar een luik waarmee je wilt bepalen welke dieren naar binnen mogen, dan is een kattenluik met infrarood een prima oplossing!

Bekijk hier alle kattenluiken met infrarood

Petsafe heeft nog meer producten om naar buiten gaan voor jou en je dier gemakkelijker kunnen maken. Bekijk alle producten van Petsafe in onze webshop.

Heb je nog vragen over onze kattenluiken? Kom dan langs bij één van onze winkels. Onze winkelmedewerkers helpen je graag!

BEKIJK ALLE KATTENLUIKEN