Is jouw gazon al klaar voor deze zomer? Veel zon, droogte, BBQ’s, een zwembad, spelende kinderen en feestjes in de tuin. Je wilt natuurlijk dat je gazon er gezond en groen uitziet, maar het gras krijgt veel te verduren in de zomerperiode. Om te groeien, hebben grasplanten voeding nodig. Deze voeding wordt uit de bodem gehaald. Wanneer het gras niet voldoende voeding binnenkrijgt, zal de bodem worden uitgeput en voedselarm worden. Zorg dus dat je grasplanten genoeg voeding binnenkrijgen en ga je gazon bemesten!

null

Wanneer gazon bemesten?

Voor een optimaal gezond gazon moet je jouw gazon idealiter 3 keer per jaar bemesten. Dit doe je in het voorjaar, zomer en najaar. Check hier ons advies wanneer jij het beste jouw gazon kunt bemesten en hoe je jouw gras het beste kunt voeden!

Gazon bemesten in de zomer zorgt voor sterk gras

Grasplanten die in de zomerperiode goed gevoed zijn hebben een extra voordeel. Ze zijn veel sterker en zijn beter bestand tegen onkruid, mos, sterke zon, droogte, schimmels, ziektes, vervelende insecten en kan je grasmat beter tegen betreding. Het gras kun je het beste bemesten in de maanden juni en juli. Gebruik organische meststoffen zoals FrassorDCM Vital-Green of DCM Microgazon Plus. In deze meststoffen zitten zacht werkende voedingsstoffen, die langzaam vrijkomen en een constante grasgroei stimuleren. Zo blijft jouw gazon de groene kleur behouden tijdens de zomermaanden. Je gras zal langzaam en constant groeien met de juiste hoeveelheid voeding voor meer dan 100 dagen.

null

Gezond gazon met een kleine ecologische voetafdruk - het kan!

Jouw gazon bemesten en goed bezig zijn voor het klimaat; het is niet onmogelijk! Frassor is een bemesting wat gemaakt wordt van frass, oftewel insectenpoep. De productie van Frassor is erg milieuvriendelijk: een doos van 5kg bespaart 3 bomen Co2 uitstoot per jaar. Daarnaast is Boerenbond de enige winkel die Frassor in de fysieke winkel verkoopt! Bekijk snel of er een Pets Place Boerenbond-winkel bij jou in de buurt is of zoek Frassor op in onze webshop!
tip Konijnenspeelgoed

Vergeet je het kalk strooien niet?

Kalk + bemesting = een ideale gazonverzorging. Vergeet daarom niet om kalk te strooien op het juiste moment. Bekijk hier kalk in onze webshop en lees hier ons advies over het strooien van kalk.