Honden vinden het heerlijk om buiten te spelen en bijvoorbeeld achter een bal aan te rennen. Vooral jonge honden hebben veel energie en moeten er daardoor een paar keer per dag op uit. Heerlijk rennen en vliegen! Een paar wandelingen per dag is echter niet genoeg voor de actieve hond, het is van belang om ook fysiek uitgedaagd te worden. In dit artikel lees je meer over hondenspeelgoed voor actieve honden.

Hondenspeelgoed voor de actieve hond

Voor een actieve hond is het belangrijk om veel beweging te krijgen. Vooral tijdens de dagelijkse wandelingen zijn er mogelijkheden om genoeg energie kwijt te kunnen. Heb je een geschikt losloopgebied in de buurt waar je hond lekker kan rennen? Bekijk dan eens onderstaande speeltjes, welke allemaal het doel hebben om je actieve hond fysiek uit te dagen.

Tennisballen

Uiteraard beginnen we met tennisballen. Deze simpele variant hondenspeelgoed is nog steeds erg populair bij honden. Je kunt er eindeloos lange apporteersessies mee houden en je hond zal het leuk blijven vinden.

Werpstick

Je kunt de tennisballen ook werpen met een werpstick. Hiermee bereik je grotere afstanden, waardoor het voor je hond een extra fysieke uitdaging wordt. Daarnaast is de bal lastiger te vinden, waardoor je hond goed moet snuffelen.

Rogz Pop-Upz

Een leuke, uitdagende ‘bal’ is de Rogz Pop-Upz. Deze bal heeft een unieke vorm, waarmee hij altijd rechtop komt te staan. Zodra de bal op de grond terecht komt, stuitert hij alle kanten op. Dit is een extra uitdaging voor je actieve hond. Ook handig: in het water blijft hij drijven.

Chuckit Ultra Ball

Een andere bal die blijft drijven én goed opvalt is de Chuckit Ultra Ball. Deze bal is gemaakt van duurzaam rubber en heeft een stuiterend effect. Door de oranje kleur is hij gemakkelijk terug te vinden.

null

Wist je dat...

Honden ook mentaal uitgedaagd kunnen worden? Dit doe je bijvoorbeeld middels intelligentiespellen, waarbij honden daadwerkelijk moeten nadenken om bij hun beloning te komen. Dit is niet alleen leuk, maar ook intensief!

Agility Horde

Een unieke manier om je hond te trainen én te laten bewegen: de Activity Agility spellen van Trixie. Neem bijvoorbeeld deze Agility Horde, waarmee je jouw hond leert om over een obstakel heen te springen. Ideaal: hij is in hoogte verstelbaar, waardoor je het steeds uitdagender kunt maken.

Kong Classic Rope

Een ‘normaal’ Kong speeltje kennen de meeste hondeneigenaren wel, maar deze variant is anders. Middels een touw aan de Kong werp je ‘m meters ver weg en kan je ook nog eens leuke trekspelletjes doen. Zodra de Kong op de grond terecht komt, stuitert hij alle kanten op. Je kan er ook wat lekkers in smeren, zodat je hond moet ruiken waar de Kong terecht is gekomen.

Adori speeltouw

Ook een speeltouw mag voor een actieve hond niet ontbreken! Hiermee kun je goed samen spelen en je hond uitdagen. Van het Adori speeltouw zijn meerdere groottes verkrijgbaar, waardoor het voor elke hond leuk is om mee te spelen.

Kong Frisbee

Een leuke variant op een bal werpen is door een frisbee te gebruiken. Hiermee kan je jouw hond ontzettend goed trainen om deze te vangen. Deze stevige, maar flexibele frisbee is speciaal gemaakt voor honden en daardoor zacht voor gebit en tandvlees.

null

Tips om de hondenwandeling leuker én actiever te maken!

De hondenwandeling kan op den duur een beetje eentonig worden. Echter, met behulp van deze tips maak je er iedere keer een avontuur van voor jou én je actieve hond.

Hondensport

Wist je dat je er ook verschillende hondensporten zijn? Dit is ideaal voor actieve honden en versterkt de band tussen jou en je viervoeter. Denk bijvoorbeeld aan Agility training, wat je met behulp van attributen kunt uitoefenen. Voorbeelden hiervan zijn: de slalom (zoals op de afbeelding te zien), tunnels, sprongen of een wip. Dit zijn hele uitdagende spellen voor je hond! Lees hier meer over hondensporten.

BEKIJK ALLE HONDENSPEELTJES IN DE WEBSHOP