Wil jij actief bewegen met jouw hond en ook een leuke hobby hieraan overhouden? Ga je dan eens verdiepen in een leuke hondensport! In dit advies kom je erachter welke hondensporten er bestaan en welke geschikt is voor jou en je hond.

Agility

Agility wordt ook wel behendigheid genoemd. Bij agility loop je met je hond zo snel mogelijk een hindernisparcours. Jouw hond moet dan verschillende hindernissen overwinnen.

De schofthoogte van jouw hond bepaalt de hoogte van de hordes. Zelf geef je de hindernissen aan door middel van gebaren of commando’s. Agility is echt samenwerken met jouw hond. Samen vormen jullie één team en motiveer jij je hond om hem zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te laten leggen.

LEES HIER ALLES OVER AGILITY

Flyball

Flyball is niet alleen maar achter een balletje aanrennen, hier komt veel meer bij kijken! Flyball is een teamsport en lijkt op een soort estafette, maar dan met honden.

Jouw hond springt over vier hordes, aan het einde van de hordes staat een apparaat waarin een tennisbal zit. Je hond maakt een draai op het apparaat, neemt de bal mee en springt weer over de vier hordes. Zodra de neus van jouw hond over de finish gaat, mag de volgende hond beginnen. Dit gaat zo vier keer achter elkaar.

LEES HIER ALLES OVER FLYBALL

Dog frisbee

Bij dog frisbee kan je creativiteit en afwisseling goed kwijt. Dog frisbee is een explosieve krachtsport. De sport wordt aangepast aan jou en je hond, dit maakt deze sport ontzettend toegankelijk.

Freestyle dog frisbee is een show op muziek. Je werkt dan met 5 tot maximaal 10 frisbees. Throw & catch is een andere vorm van dog frisbee. Hierbij gebruik je 1 frisbee in 60 seconden. Hierbij moet je de frisbee zo vaak mogelijk gooien, binnen een vak van 20 bij 50 meter.

LEES HIER ALLES OVER DOG FRISBEE

Canicross

Canicross is hardlopen samen met jouw hond. Vind jij het zelf heerlijk om buiten in de natuur op onverharde paden te hardlopen? Jouw hond vindt dit ook! Canicross is een mooie manier om samen sportief bezig te zijn. Het is gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Een voordeel van het samen hardlopen is dat de hond voor een extra stuk snelheid zorgt. Bij canicross mag jouw hond aan de lijn trekken. Hierbij trekt hij jou vooruit. Canicross is dus niet alleen hardlopen met jouw hond, maar ook harder lopen met jouw hond.

LEES HIER ALLES OVER CANICROSS

Windhondenrensport

Bij windhondenrensport heb je twee soorten sporten: rennen en coursen. Bij het windhondenrennen lopen de honden over het gras, zand of op een renbaan. De renbaan lijkt op een soort atletiekbaan. Bij Coursen rennen de honden in het vrije veld. De windhonden rennen dan achter een lokaas aan, dat aan een draad over het veld getrokken wordt.

De windhondenrensport zorgt ervoor dat de baas zijn windhond de mogelijkheid kan bieden om de aangeboren werkcapaciteit te laten zien en te gebruiken. Een windhond is namelijk erg dol op jagen en rennen en deze twee passies kunnen worden gecombineerd met het hondenrennen.

LEES HIER ALLES OVER WINDHONDENRENSPORT
null

Deel jouw foto met @petsplacenl

Maak een leuke foto of video van jouw hond die een hondensport beoefent, deel deze met petsplacenl en maak kans op een 20 euro cadeaubon en een plekje op onze website.