Menu

De Franse hangoor is met zijn bolle wangen en zachte en glanzende vacht erg populair. Dit konijnenras heeft een aanhankelijk karakter, wat hem een echte kameraad maakt. De Franse hangoor is een nieuwsgierig en ondernemend konijn, die niet snel schuw is.

Karakter van de Franse hangoor

  • Aanhankelijk
  • Eigenwijs
  • Nieuwsgierig
  • Ondernemend

Dit konijn heeft een aanhankelijk karakter en is erg geschikt voor kinderen. Dit maakt hem goed geschikt als gezelschapsdier. Aangezien hij ondernemend aangelegd is, loopt hij altijd vrolijk achter je aan.

null

Wist je dat?

Het nieuwsgierige karakter van de Franse hangoor maakt dat hij niet snel angstig is en zich niet gedraagt als prooidier. Door zijn grootte en gedrag is hij een prettig gezelschap voor huisdieren met een jachtinstinct, zoals sommige katten en honden.

Leeftijd

Het Franse hangoor konijn wordt gemiddeld tussen de 4 en 5 jaar. Bij enkele uitzonderingen kan de leeftijd wel uitstijgen boven de 5 jaar. Een goede verzorging en huisvesting zijn hierbij van essentieel belang. Lees hier meer over het kiezen van het juiste konijnenhok.

Verzorging

  • Regelmatige vachtverzorging; Franse hangoren hebben een drie keer dikkere vacht dan een gewoon konijn, regelmatig borstelen is noodzakelijk
  • Behoort tot de grote konijnenrassen. Hierdoor moet er extra op worden gelet dat de voeten van het konijn niet ontsteken
  • Voldoende aandacht; Elk dier geniet natuurlijk van aandacht van de eigenaar. Zo ook konijnen, ze zijn erg slim en leergierig, maar dan moet je er ook veel tijd aan besteden. Samen spelen versterkt tevens jullie band, maar even lekker rondrennen en de pootjes strekken mag ook zeker iedere dag niet ontbreken.

Voeding

Het is belangrijk om je konijn een gevarieerd en compleet dieet aan te bieden. Het ideale dieet voor onder andere de Franse hangoor bestaat uit verschillende onderdelen. Het belangrijkste is dat er onbeperkt hooi is. Ook droogvoer die beschikt over alle belangrijke voedingsstoffen is nodig. Om het dieet aan te vullen kan er groente en fruit gegeven worden voor vitaminen en mineralen. Om je huisdier te verwennen kunnen er snacks en fruit gegeven worden. Wil je meer weten over de voeding van konijnen? Klik dan hier!

Selectief eetgedrag

Selectief eten is gedrag dat veel voorkomt bij konijnen; alleen de lekkere voeding wordt opgegeten. Hierdoor blijft de essentiële voeding staan en krijgt het niet de voedingsstoffen binnen die het nodig heeft. Dit kan problemen opleveren voor de gezondheid. All in 1 korrels, van bijvoorbeeld Versele Laga, bevatten alle voedingsstoffen die het konijn nodig heeft, waarmee selectief eetgedrag wordt voorkomen en het alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Ook selective konijnenvoer is een goede bron van voedingsstoffen. Hierdoor blijft je konijn kerngezond!

null

Wist je dat?

Konijnen hebben een bijzonder darmstelsel die om goede voeding vraagt. Te veel koolhydraten zijn niet goed voor de gezondheid van onder andere de Franse hangoor. Deze worden omgezet in suikers die slechte bacteriën voeden in de konijnendarmen. Door voeding met een granenvrije samenstelling te geven kan dit voorkomen worden.
BEKIJK HIER AL HET KONIJNENVOER

Aandoeningen

Door de lichaamsgrootte van de Franse hangoor is hij gevoelig voor een ontsteking van de voeten. Pododermatitis, ook wel ‘sore hocks’, is een ontsteking die meestal ontstaat bij de hakken die ontstaat vanuit wondjes. Als de aandoening lang aanhoudt, kan dit serieuze problemen opleveren. Vermoed je dat jouw konijn last heeft van deze aandoening, ga dan naar een dierenarts!

Wat doet de Franse hangoor graag?

Onderzoeken en ondernemen, dat is wat de Franse hangoor het allerliefst doet! Daarnaast houdt hij ontzettend veel van aandacht. Het is een konijn die net zo lang achter je aan zal lopen tot dat hij wordt aangehaald. Om hem uit te dagen kun je onder andere intelligentie spelletjes met hem doen.

null

Bekijk hier alles over konijnen!

Wil je graag meer weten over konijnen? Lees dan snel hier verder.