Koel de zomer door; onze kippen hebben jouw hulp nodig! Tijdens de heetste dagen van het jaar is het voor kippen lastig om te verkoelen, aangezien verkoeling alleen via de kammen, lellen en poten gaat. Naast het bieden van een koele schaduwplek door een kippenhok, is er nog iets wat je kunt maken: ijsjes! Maak ijsjes voor je kippen met de verschillende recepten. Verkoeling is gegarandeerd en smullen wordt het zeker: samen maken we de zomer een stuk leuker! Lees je mee?

Let op! Tip van Pets Place Boerenbond

Geef niet te veel lekkers!

Hoewel het heel verleidelijk kan zijn om veel kippenijsjes te geven aan je gevederde vrienden, is dit niet verstandig. De spijsvertering van kippen (maar ook andere dieren) verloopt in de zomer langzamer dan in de rest van het jaar. Als je te veel lekkernijen aan de vogels geeft, kunnen ze geen zin meer krijgen in het kippenvoer. Geef de legkorrel met het kippengrit ‘s avonds en geef gedoseerd de kippenijsjes op het warmste moment van de dag. Zo eten jouw kippen het voer ‘s avonds voor ze op stok gaan of ‘s ochtends als ze net wakker worden. 
BESTEL KIPPENVOER IN DE WEBSHOP

IJsjes voor je kippen maken met kippensnacks

Een kippensnack omtoveren tot een koele lekkernij; het kan! Waarschijnlijk heb je ergens een zakje kippensnoep liggen, welke je goed kunt gebruiken voor het maken van de kippenijsjes! Gebruik bijvoorbeeld de kippensnacks van Deli Nature, welke je gemakkelijk over de blokjes van een ijsblokjestray kunt verdelen. Voeg water bij, bevries de ijsblokjes in de vriezer en geef de volgende dag één ijsblokje per kip. Geef je minder ijsblokjes? Dan kunnen de kippen onderling ruzie maken. Om de zomervreugde te behouden, is één blokje per kip aanbevolen.

BESTEL KIPPENSNACKS IN DE WEBSHOP
tip

Super Instagrammable

Wij vinden het heel leuk om jullie creaties te bewonderen! Deel daarom de ijsjes voor jouw kippen via Instagram met @petsplacenl. Genieten jouw kippen aan de chicknicktafel van Petlando of zien we jouw kippen op een andere manier? Post die foto of video!

IJsjes voor je kippen maken met kippenvoer

Heb je geen kippensnacks in de buurt, maar wil je jouw kippen toch verwennen met een ijskoude lekkernij? Maak kippenijsjes met behulp van dit recept van kippensnacks. Wat je nodig hebt:

Neem een dagelijkse portie legmeel en doe dit in een bakje. Giet water in het bakje en meng het totdat het een papje wordt. Pak het zadenmengsel en voeg het toe aan het ‘papje’. Roer en kneed alles goed door, maak er een balletje van of kneed het in de ijsblokjestray en leg dit in de vriezer. De volgende dag kan je deze in de uitloop van de kippen plaatsen, waarbij één balletje per kip gegeven kan worden. Dat wordt smullen!

BESTEL KIPPENVOER IN DE WEBSHOP

IJsjes voor je kippen maken met bevroren fruit

Mocht je de kippensnacks of kippenvoer niet willen geven als lekkernij, dan kan je ook prima uit de voeten met bevroren fruit! Heb je eigen fruit uit de tuin? Dan kan je dit prima invriezen en geven aan je kippen. Ook kan je in de vriezer van de supermarkt voldoende doosjes met bevroren fruit vinden. Blauwe bessen of frambozen vinden onze gevederde vrienden enorm lekker, maar let op dat je geen citrusvruchten geeft! Deze zijn, naast vele andere groente- en fruitsoorten, giftig voor je kippen. Lees hier welke etensresten kippen mogen eten (maar ook welke niet), zo weet je meteen wat je kan invriezen en kan geven tijdens de heetste dagen van het jaar. Wel zo veilig!

Bevroren fruit om kippenijsjes te maken
tip

IJsjes voor iedereen!

Als je voor jezelf een lekker waterijsje of roomijsje hebt gepakt en je kippen al pikkend hun eigen ijsje verorberen, kun je de andere huisdieren niet vergeten. Maak deze lekkere hondenijsjes (die ook geschikt zijn voor katten) of maak een lekker ijsje van Smoofl of Waniyanpi, samen smullen!