Warm hè, die warme zonnestralen op de vleugels van je vogel. Zomers kunnen erg warm zijn voor onze gevederde vrienden, maar jij als baas kunt ze een handje helpen! Bied verkoeling met behulp van waterschalen; vogels zijn er dol op! Daarnaast zijn er genoeg andere tips om jouw gevederde vriend al fluitend en fladderend de zomer door te helpen. Kijk je mee hoe je jouw vogel in de zomer dat extra beetje aandacht kan geven?

null

Ook de beste zorg voor buitenvogels in de zomer!

Vergeet je onze tuinvogels ook niet tijdens de zomer? Lees hier meer hoe jij buitenvogels in de zomer kunt helpen!
LEES HOE JIJ BUITENVOGELS IN DE ZOMER KUNT HELPEN

Start van de ruiperiode

Wanneer de langste dag is geweest beginnen de meeste vogels met het ruien van het verenkleed. Dit betekent dat je van juli tot midden augustus genoeg verdwaalde veertjes in je huis kunt vinden. Tijdens deze ruiperiode wordt het ‘saaie’ verenkleed getransformeerd tot een prachtstuk: vooral mannelijke vogels komen mooi uit de rui om de vrouwtjes in het zomerseizoen te verleiden! Jonge vogels daarentegen vervangen het donskleed voor een volwassen verenkleed. 

Help je vogels door ze in topconditie te brengen en te houden door supplementen voor de rui te geven en door voldoende water aan te bieden. Een mooie combi van beide: de Versele-Laga Oropharma jungle shower verenconditioner. Deze aloë-vera-bevattende spray reinigt de veren en helpt de huid gezond te houden; ideaal tijdens de ruiperiode!

null

Supplementen voor vogels?

Vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Klinkt leuk allemaal, maar wat kunnen supplementen extra bieden aan de gezondheid van jouw vogels? Lees hier meer over supplementen voor vogels om daarachter te komen!

Je vogel in de zomer mee naar buiten nemen

Verloopt de ruiperiode lekker voorspoedig? Dan kan je jouw papegaaiachtige ook heerlijk mee naar buiten nemen of buiten plaatsen, want het zonlicht zal jouw tropische vogel goed doen! Papegaaiachtigen zoals ara’s, grijze roodstaarten en agaporniden hebben zonlicht nodig om vitamine D3 te produceren, wat helpt bij de opname van calcium. 

Ook voor andere vogels kan het een toevoeging zijn om heerlijk ‘s zomers buiten te spenderen. Lees hier meer om je vogel mee naar buiten te nemen. Hou er wel rekening mee dat je vogel weg kan vliegen, een hapje kan vormen voor roofdieren zoals (buur)katten, maar ook ziektekiemen en ongedierte die jouw vogel ziek kunnen maken. Zorg er daarom voor dat jouw vogel in goede conditie is wanneer hij/zij de buitenwereld gaat verkennen en dat er een volière beschikbaar staat of een goede vogeltransporttas aanwezig is.

null

Makkelijk verrijdbare vogelkooien

Wil je geen grote, permanente volière in je tuin, maar wil je jouw vogels wel mee naar buiten nemen? Gebruik dan de Ferplast volière Hemmy of de Ferplast volière Nota! Dit zijn twee verrijdbare vogelkooien die geschikt zijn voor kanaries en kleine, exotische vogels. Ideaal om samen met je vogels buiten van de zomer te genieten!
BESTEL EEN VOLIÈRE IN DE WEBSHOP

Verkoeling tijdens de hete dagen

Naast het verkoelen van je hond of kat, kan je jouw vogel ook verkoeling bieden. Geef als eerst dagelijks voldoende drinkwater door middel van een drinkbak. Vogels drinken tijdens de warme dagen extra veel zodat uitdroging wordt voorkomen. Daarnaast badderen ze heerlijk in een badhuis of waterschaal. Het badderen werkt naast verkoelend ook reinigend voor de veren. Terwijl jouw vogel in de rui is, stimuleert het water het ruiproces. Na een heerlijk bad staat de Beeztees vogeltent Ami in de kleur groen of in de kleur grijs klaar voor het chillen in de schaduw.

BESTEL ALLES VOOR JE VOGEL IN DE WEBSHOP