Kerstmis is pas compleet als er een kerstboom in huis staat. Traditiegetrouw wordt de naaldboom in het einde van het jaar opgetuigd. De boom wordt opgetuigd met de meest schitterende ornamenten en sfeervolle kerstverlichting. Maar welke soorten kerstbomen zijn er? En ga je kiezen voor een echte kerstboom of kies je toch liever een kunstkerstboom? Bij Pets Place Boerenbond vind je veel kerstbomen in verschillende soorten en maten. Met dit artikel helpen wij jou met het vinden van jouw perfecte kerstboom. Welke (kunst)kerstboom haal jij dit jaar in huis?

info

Bezoek een Pets Place Boerenbond winkel!

De Pets Place Boerenbond winkels bevatten een groot kerstassortiment waar je niet kunt stoppen met kijken. Ben je benieuwd of je een winkel bij jou in de buurt hebt? Check hier de winkelzoeker!
ZOEK EEN PETS PLACE BOERENBOND WINKEL

De kunstkerstbomen

Als je vindt dat ‘echte’ kerstbomen te erg prikken of als je geen zin hebt om regelmatig naalden op te zuigen, dan is een kunstkerstboom dé uitkomst. Deze ‘net echt’ kerstbomen zijn van goede kwaliteit, ogen goed gevuld en kun je volgend jaar opnieuw gebruiken. We dagen je uit om naar de winkel te komen en de echte kerstbomen van de kunst kerstbomen te onderscheiden. Kunstkerstbomen zijn in verschillende kleuren en maten te verkrijgen.

Hoe kies je jouw perfecte kunstkerstboom?

De kunstkerstbomen zijn erg duurzaam en je kunt ze gemakkelijk opbergen in de garage, kelder of op de zolder. Voordat je jouw kunstkerstboom gaat bestellen of kopen in de winkel, moet je eerst jouw ideale kunstkerstboom vinden! Lees hier de tips voor het uitkiezen van jouw perfecte kunstboom.

Natuurgetrouw of kegelvorm?

Bij het kopen van jouw kunstkerstboom kan je kiezen tussen verschillende soorten vertakkingen van de boom. De kunstkerstbomen van Black Box Trees zijn kegelvormig, maar ogen natuurlijk door attributen zoals de bruine takken. De Black Box Kingston heeft meer zijtakjes en meer volume. De kegelvormige kerstbomen ogen voller en de buitenste takjes hebben harde naalden waardoor de kerstboom lijkt op een natuurlijke boom. De Everlands Grandis Fir kunstkerstbomen hebben een meer natuurgetrouwe vorm. De ene tak is langer (of juist korter) dan de andere tak, waardoor de kerstboom een levensechte uitstraling geeft.

Welke naaldvorm moet ik kiezen?

Veel kunstkerstbomen bevatten naalden gemaakt van PVC. Deze naalden zijn stevig, brandveilig en staan gezellig in de woonkamer. Voor je kunstkerstboom kun je ook kiezen voor zachte naalden, harde naalden of naalden met een ‘besneeuwd’ laagje. Daarnaast zijn er verschillende kunstkerstbomen die al verlicht zijn op de perfecte plekken.Lees hier meer over de verschillende soorten naalden.

 • Mix van harde, borstelige naalden en zachte, platte naalden. Deze kunstkerstbomen komen verreweg het meeste voer. De mix geeft de perfecte combinatie wat zorgt voor een realistisch beeld in je huis.
 • Besneeuwde laag over de takken. Let it snow! De ‘frosted tips’ oftewel besneeuwde puntjes van kunstsneeuw zorgen voor een witte winter wonderland in huis! Voor een natuurgetrouwe boom met frosted tips is de Everlands Grandis Fir Snowy perfect voor jou. Wanneer je kiest voor een kegelkerstboom is de Black Box Trees Kingston Kerstboom Frosted ideaal om jouw huis te voelen als een winterparadijs.
 • Verlichte kunstkerstboom. Wanneer je jouw kerstboom wilt laten stralen zonder zelf de lampjes op te hangen, is een verlichte kunstkerstboom iets voor jou! Deze kunstkerstbomen zijn voorzien met LED-lampjes die jouw kerstboom laten stralen. De Black Box Trees Kingston Kerstboom Led is een kegelvormige kunstkerstboom van 215 centimeter hoog welke als middelpunt van jouw huis kan stralen! De Everlands Kerstboom Grandis Fir Prelit is een verlichte kunstkerstboom met een natuurgetrouwe vorm.
info

Een combinatie van besneeuwde uiteinden én verlichting? Dat kan!

Wanneer je the best of both worlds in huis wilt halen, dan kan je uiteraard kiezen voor een kunstkerstboom met frosted tips én verlichting! In onze webshop en in onze winkels vind je de volgende varianten:

Formaat?

Om het beste formaat te krijgen, is het van belang dat tussen de top van de grote kerstboom en het plafond minimaal 30 centimeter overblijft. Op die plek kan je de piek of de kerstster op top van je kerstboom plaatsen! De gemiddelde hoogte van een plafond is 2,5 meter.

BESTEL EEN KUNSTKERSTBOOM IN DE WEBSHOP
info

Licht in de duisternis door kerstverlichting!

In de donkere dagen rondom kerst kan je huiskamer wel wat sfeervolle verlichting gebruiken. Een kerstboom is op z’n mooist als hij verlicht is met gezellige lampjes. Wist je dat er veel verschillende soorten verlichting zijn? We geven je een aantal tips en ideeën voor verlichting in de kerstboom binnen en hoe je de buitenverlichting voor kerst het beste kunt ophangen.

De ‘echte’ kerstbomen

Na Sinterklaas verwelkomen veel families de geur van echte kerstbomen in huis. Zowel de Nordmann, als de Picea Omorica en de Picea Glauca Conica worden verkocht bij Pets Place Boerenbond. Lees hier alles over de verschillende soorten echte kerstbomen.

Nordmann (Kaukasische zilverspar)

Nordmann

De Nordmann is een veel verkochte echte kerstboom. Dit komt omdat zowel de naalden niet uitvallen, als dat de naalden vol en breed zijn. Dit laatste zorgt ervoor dat de Nordmann niet prikt, ideaal tijdens het ophangen van de kerstballen en kerstverlichting! Deze echte kerstbomen worden zowel met als zonder kluit verkocht.

Picea Omorika (Servische spar)

Picea Omorika

De Picea Omorika bevat, net als de Nordmann, niet prikkende naalden. De naalden zijn stomp bij het uiteinde en zijn blauw aan de onderkant. De Picea Omorika heeft daarom een blauwachtige gloed. Daarnaast behoudt deze spar zijn naalden erg goed; handig voor als je de echte kerstboom al vroeg in huis wilt en je een mooie boom tijdens de kerstdagen wilt hebben.

Picea Glauca Conica (Witte spar)

Picea Glauca Conica

De Picea Glauca Conica is de kleinste van allemaal! Hij is compacte en kegelvormig. De naalden zijn kort, dicht op elkaar en lichtgroen van kleur. Hij is zacht en bevat kleine, dunne naalden met een witte gloed. Mocht je een kleine kerstboom in huis willen, is dit de kerstboom voor jou! Daarnaast worden deze bomen met wortelkluit verkocht, wat betekent dat je hem na de kerstdagen in je tuin kunt poten. Omdat dit langzaam groeiende bomen zijn, kan je hetzelfde boompje voor meerdere jaren gebruiken.

info

De kwaliteit van de kerstboom; van het land en tuincentrum tot jouw woonkamer!

De kwaliteit blijft bewaard door het goed onderhouden van de kerstbomen. Zo worden ze jaarlijks gesnoeid, bemest en geremd in de groei. Hierdoor krijgen de kerstbomen de juiste volle vorm en kwaliteit. Alle kerstbomen worden in diverse maten aangeboden bij Pets Place Boerenbond. Let op: niet alle winkels hebben hetzelfde aanbod.
ZOEK EEN PETS PLACE BOERENBOND WINKEL

Verzorging van een echte kerstboom

Voor en tijdens de tijd dat jouw echte boom in huis staat, is het van belang dat je jouw boom verzorgd. Vergeet deze cruciale tips niet en geniet lekker lang van jouw echte kerstboom!

 • Nummer 1

  Laat de kerstboom acclimatiseren

  Laat je boom acclimatiseren voordat je hem in huis plaatst. Je boom komt waarschijnlijk van buiten, dus zorg dat de boom geleidelijk aan de warme lucht went. Plaats je boom daarom de eerste 24 uur in een koele garage of schuur.

 • Nummer 2

  Plaats je kerstboom niet te dicht bij de verwarming of kachel

  Zorg ervoor dat je echte kerstboom minimaal 2 meter van een verwarming of kachel plaatst. Doe je dit niet, dan zal je kerstboom sneller uitvallen omdat je kerstboom sneller uitdroogt. 

tip

Let op de vloerverwarming!

Bevat de ruimte waar je de echte kerstboom plaatst vloerverwarming? Let dan extra op het waterreservoir dat deze goed gevuld is en blijft!
 • Nummer 3

  Plaats je kerstboom niet op de tocht

  Deuren, ramen en kieren zijn funest voor je mooie kerstboom. De tocht van deze plaatsen kunnen er ook voor zorgen dat de naalden sneller uit je boom vallen.

 • Nummer 4

  Geef water aan je kerstboom

  Zorg voor voldoende water voor je kerstboom, want zo voorkom je dat hij sneller uitdroogt en zijn naalden laat vallen! Alle kerstboomstandaarden bij Pets Place Boerenbond bevatten een waterreservoir, zodat de stam van je kerstboom voorzien blijft van water. Geef je kerstboom minimaal een gieter van 1 liter per week.

tip

Kaarsrechte kerstboom

Wil je een kaarsrechte kerstboom zonder veel moeite te doen? Dan is de Easyfix kerstboomstandaard de uitvinding voor jou! Deze kerstboomstandaard is voor mensen met een gezaagde kerstboom. Bij de Pets Place Boerenbond-winkel wordt een gat geboord in de stam van de boom. De pin past gemakkelijk in het gat. Je kerstboom zal kaarsrecht staan!
ZOEK EEN PETS PLACE BOERENBOND WINKEL
tip

Inspiratie voor een écht kersthuis

Wil jij jouw huis en tuin met behulp van versiering omtoveren tot een écht kersthuis? Lees hier ons advies over de verschillende kerstthema’s die je kunt aanhouden. Ook kun je inspiratie van de Pets Place Boerenbond Pinterest halen!