Bij Pets Place verkopen we veel verschillende soorten kattenbakvulling. Maar hoe weet je welke korrel past bij jouw kat(ten) en jouw eigen wensen? In dit artikel leggen we je het uit aan de hand van drie vragen. Onderaan het artikel staat een video waar je ook informatie terug kan vinden!

Kattenbakvulling kiezen

Het vinden van de juiste kattenbakvulling kan nogal een zoektocht zijn. Er is ontzettend veel aanbod, katten kunnen kritisch zijn en ook wijzelf hebben natuurlijk onze voorkeuren. Denk hierbij aan de mate van stank, het schoonmaken of de kosten. Maar, geen nood. Met behulp van drie simpele vragen weet je straks precies welke kattenbakvulling bij jou en je kat past.

null

Wist je dat?

Er bestaan ook duurzame kattenbakvullingen waarvan je gemakkelijk het afval door het toilet kan spoelen. Deze korrel is gemaakt van gerecyclede materialen en is biologisch afbreekbaar. Bekijk hier bijvoorbeeld de Biokat's Eco Light.

Waar staat de kattenbak?

Een kattenbak die in de woonkamer of keuken staat, moet geurtjes natuurlijk goed binden. Stank is erg vervelend, dus zorg dat je een kattenbakvulling kiest waarbij je daar geen last van hebt. Aan de hand van het aantal sterren op de verpakking kan je zien hoe goed een bepaalde variant vulling de geurtjes vasthoudt. Wel zo prettig om te weten!

Hoe wil je de kattenbak verschonen?

Een kattenbak moet natuurlijk regelmatig verschoond worden, net als ons eigen toilet. Je hebt hierbij de keuze tussen klontvormende en niet-klontvormende kattenbakvulling. Bij het gebruik van klontvormende vulling schep je dagelijks de klontjes uit de bak en hoef je maar eens in de paar weken compleet te verversen. Dat scheelt een hoop werk. De betere klontvormende vulling neemt vocht goed op en houdt ook vervelende geurtjes vast. Voorbeelden van klompvormende kattenbakvullingen zijn Biokat’s en deze varianten van Happy Home. Ga je toch liever voor niet-klompvormende korrels? Kies dan bijvoorbeeld voor Catsan Hygiëne Plus of deze varianten van Happy Home.

null

De ideale oplossing tegen schoonmaken!

Houd je niet van schoonmaken? Dan is een zelfreinigende kattenbak écht wat voor jou! Bekijk ze hier.
BEKIJK KLONTVORMENDE VULLING IN DE WEBSHOP

Wil je een grove of een fijne korrel?

Fijne kattenbakkorrels nemen meer vocht op dan grove korrels en zijn tevens zuiniger in gebruik. Ze kunnen daarentegen wel voor meer stof zorgen. Dit merk je vooral als je de korrels in de kattenbak doet. Een grove kattenbakvulling blijft minder aan de vacht van de kat hangen. Je hebt dus minder last van uitloop en dat is vooral handig bij langharige katten.

null

Happy Home kattenbakvulling

In dit artikel leggen we je nog specifieker uit wat de voor- en nadelen zijn per korrel. Hierbij heb je de keuze tussen milieuvriendelijke korrels, extra frisse vullingen of grit dat ook bestemd is voor allergische/gevoelige katten en baasjes.
BEKIJK KATTENBAKVULLING IN DE WEBSHOP