Menu

Ons land biedt veel prachtige losloopgebieden om eens lekker te wandelen met je hond. Even uitwaaien langs de kust, genieten van de uitgestrekte heides, een balletje gooien op een grasveld, spelen in het stuifzand of een plons nemen in één van de wateren. Jouw hond maakt altijd plezier, maar het is natuurlijk ook voor het baasje fijn als er iets te beleven is.

Er zijn genoeg losloopgebieden voor jouw viervoeter waar je je uren kan vermaken en de mooie omgeving kan verkennen. Voor wie liever niet te ver wandelt zijn de speciale hondenspeeltuinen ideaal. Hier kan je hond zich speelsgewijs lekker uitleven met het gezelschap met andere honden. Dit zijn ook geschikte locaties om de band met je hond te versterken door te trainen op de verschillende toestellen.

Leukste honden uitlaatplekken

Genieten van een prachtige omgeving en daarnaast je hond blij maken met een lekkere wandeling? Op onderstaande locaties is de natuur beeldschoon en kan je hond zich helemaal uitleven. Rennen, spelen, zwemmen en snuffelen. Het kan allemaal in deze acht leukste losloopgebieden van Nederland!

Tussen de steden Tilburg, Waalwijk en ’s Hertogenbosch bevindt zich het grootste stuifzandencomplex van Europa. De duinen van dit park zijn geweldige plekken om jouw hond te laten rennen en spelen. Dit gebied heeft een losloopgebied van zo’n 3,5 kilometer met daar middenin een meertje waar honden heerlijk in af kunnen koelen.

Bekijk hier de locatie van de Loonse en Drunense Duinen.

Dit paradijs voor honden nabij Arnhem bestaat uit bos, heide, heuvels en zandvlaktes. Het park is onderdeel van de zuidelijke Veluwe en heeft een groot losloopgebied voor honden. Je kan je hier gemakkelijk een uur vermaken.

Bekijk hier de locatie van het Rozendaalse Veld.

Op de Hondendijk in Monster kunnen honden op een omheind stuk duin het gehele jaar loslopen en spelen met andere honden. Aan het einde van de dijk kan je zo het hondenstrand oplopen en daarmee vervolg je meteen je weg terug naar de parkeerplaats.

Bekijk hier de locatie van de Hondendijk in Monster.

Vlak onder onze hoofdstad bevinden zich bossen waar je urenlang kan wandelen. De vele grasvelden die het gebied rijk is zijn ideaal om te picknicken, een bal te werpen met een werpstick of te genieten van de zon. Honden mogen bijna overal loslopen en ze kunnen zelfs op verschillende plekken even afkoelen in het water.

Bekijk hier de locatie van het Amsterdamse Bos.

Op de grens van Friesland, Groningen en de Waddenzee bevindt zich het Lauwersmeer. Honden mogen op het derde strand vanaf het dorpje Lauwersoog het hele jaar door loslopen en lekker zwemmen. Je maakt het extra leuk om een bal in het water te gooien.

Bekijk hier de locatie van het hondenstrandje in Lauwersoog.

In het zuiden van Limburg, net onder Maastricht, ligt een indrukwekkend kalkplateau met daar bovenop een losloopgebied voor honden. Terwijl de honden genieten van de vrijheid en met andere honden spelen, kan je aan een picknicktafel genieten van het uitzicht over het water en de krijtgesteentes. Terwijl jij onder het genot van een hapje en drankje toekijkt, kan je hond ook dorst krijgen. Neem daarom een draagbare hondendrinkbak mee, vooral op warme dagen.

Bekijk hier de locatie van de Sint-Pietersberg.

Een paar kilometer ten oosten van Vlissingen ligt het oudste zeefort van West Europa met daaromheen een prachtig natuurgebied waar honden het hele jaar (met uitzondering van het broedseizoen voor vogels tussen 15 maart en 15 juni) los mogen lopen. Je kunt hier genieten van bos, weide, stranden en kreken, waardoor het een prachtige locatie is om met je viervoeter te wandelen.

Bekijk hier de locatie van de Rammekenshoek.

null

Bezoek het eeuwenoude fort

Honden zijn hier ook welkom, mits aangelijnd.

Voor een stevige wandeling kan je goed terecht in Nationaal Park Dwingelderveld. Dit uitgestrekte gebied bevat drie losloopgebieden met bossen, akkers, heidevelden en stuifzanden. Het grootste losloopgebied is het Lheederzand (120 ha) met genoeg bos voor een avontuurlijke wandeling met je hond.

Bekijk hier de locatie van het Dwingelderveld.

Hondenspeeltuinen

Naast de geweldige losloopgebieden, zijn er ook speciale speeltuinen voor honden. Deze plekken zijn enorm geschikt om jouw hond veilig te laten spelen met andere honden en gebruik te maken van speciale attributen. Daarnaast bieden deze tuinen vaak mogelijkheden om te trainen met je hond. Je kan hierbij gebruik maken van verschillende trainingsproducten.

Er zijn door het hele land speeltuinen voor honden. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden opgesomd die zeker de moeite waard zijn om eens een kijkje te nemen!

Hondenspeeltuin Zevenkamp – Rotterdam

Deze speeltuin is ruim 7.000 vierkante meter groot en volledig omheind. Het is een geweldige plek om je hond met andere honden te laten spelen of samen te trainen. Je kunt hierbij gebruik maken van een wipwap, een tunnel, slalompaaltjes, autobanden, een waterpoel en diverse springmogelijkheden.

Bekijk hier de locatie van Hondenspeeltuin Zevenkamp.

Hondenspeelparadijs Midden Nederland – Bunnik

Midden in het land is een heus paradijs aangelegd voor honden in alle leeftijdscategorieën. Er is namelijk een veld voor puppy’s, een veld voor volwassen honden en een speciaal trainingsveld. Het is een ideale plek om je puppy te laten socialiseren met andere jonge honden en lekker te laten spelen. Er zijn ontzettend veel attributen om mee te trainen of te spelen, er is zelfs een ballenbak!

Bekijk hier de locatie van Hondenspeelparadijs Midden Nederland.

null

Hondenzwemvijver in Oeffelt

Een geweldige plek om je hond te laten zwemmen! Er is hier altijd toezicht en de oevers lopen geleidelijk af, waardoor het een veilige plek is om lekker te spelen. De honden kunnen zich na een plons in de vijver uitleven op de grasvelden. Bekijk hier de locatie van Hondenzwemvijver Ut Poeleke.

Hondenspeeltuin Midden Drenthe – Beilen

Zowel voor kleinere, als voor grotere honden is dit een geweldige plek om lekker te spelen. Er zijn voor alle leeftijden verschillende speeltoestellen beschikbaar, waaronder zelfs speelhuisjes die door middel van een brug met elkaar in verbinding staan. Naast de hindernissen is er een trampoline waar de honden lekker kunnen genieten van de zon. Bekijk hier de locatie van Hondenspeeltuin Midden Drenthe.