Katten zijn kieskeurige eters, dat komt voor niemand als een verrassing. Omdat we allemaal van onze katten houden, willen we onze kieskeurige vrienden verwennen met het beste op smaakgebied en gezondheidsgebied. Dan zijn de snacks van Miss Purfect zeker snacks die je moet proberen!

Miss Purfect heeft de snacks samengesteld met een katten veterinair van de Universiteit van Wageningen. Samen hebben ze gekeken naar de taurinebehoefte van katten.  Taurine is een essentieel aminozuur voor katten en mag niet ontbreken in de voeding van je kat. Daarom heeft Miss Purfect snacks die perfect aansluiten bij het dieet van je kat.

Taurine, wat is dat?

Wist je dat taurine een essentiële voedingsstof is voor je kat? Essentiële voedingsstoffen worden niet zelf of onvoldoende aangemaakt door het lichaam, maar zijn wel nodig voor processen in het lichaam van onze huistijgers. Een tekort aan taurine kan problemen veroorzaken aan de ogen en aan het hart. Het is dan ook belangrijk dat er in de voeding van je kat genoeg taurine zit. Miss Purfect heeft in samen met de katten veterinair nauwkeurig gekeken naar de taurinebehoefte van katten en hun recepturen daarop aangepast.

Symptomen

Een te kort aan taurine kan problemen aan het oog veroorzaken en effect hebben op de werking van het hart. Wanneer het oog aangetast wordt, kan het zijn dat je kat sprongen ‘mist’, tegen meubels of andere dingen aanloopt of van jou schrikt. Symptomen die wijzen op hartkwalen kunnen zijn sloomheid, benauwdheid en een slechte eetlust.

Herken je een van deze symptomen? Raadpleeg altijd een dierenarts om de oorzaak vast te kunnen stellen!

null

Katteninfo!

Vroeger overleden veel katten aan een taurine te kort doordat dit nog niet werd toegevoegd aan kattenvoer. Over het algemeen wordt taurine nu in een gezonde hoeveelheid toegevoegd aan kattenvoeding, maar herken je symptomen bij je kat die kunnen duiden op een taurine te kort? Raadpleeg dan altijd je dierenarts.

De snacks van Miss Purfect

De snacks van Miss Purfect zijn met de grootste zorg samengesteld, onder andere op basis van de taurinebehoefte van katten. Er zijn vijf verschillende smaken, elk met een ander extra gezondheidsvoordeel. Ontdek ze in onze webshop!

null

Medicijnen geven?

Krijgt je kat medicijnen voorgeschreven door de dierenarts, maar is het geven van deze medicijnen elke keer weer een uitdaging? Bekijk de patés van Miss Purfect om het voor jou en je kat gemakkelijker en leuker te maken! Lees hier meer over het toedienen van medicijnen.
BESTEL IN DE WEBSHOP