Het is één van de vervelendste dingen die je kan overkomen: je hond of kat raakt vermist. Katten lopen nu eenmaal graag buiten en voor je hond is het heerlijk om even los te lopen in het bos. Hierdoor kan het gebeuren dat je hond of kat zoek raakt. Gelukkig bestaat er een hele simpele manier om voortaan sneller je hond of kat terug te vinden: een GPS tracker. Lees in deze blog over de voor- en nadelen van trackers en hoe (gps) trackers voor katten en honden werken.

null

Tractive

Tractive is een merk dat gps trackers voor katten en honden verkoopt. Je kiest zelf een abonnement dat het beste bij je past. Hierdoor is het mogelijk je hond of kat om overal te volgen en om de gezondheid en activiteiten van je viervoeter in de gaten te houden. Zelfs als je op vakantie bent kan je (de activiteiten van) je huisdier in de gaten houden.
BESTEL TRACTIVE IN DE WEBSHOP

Gps tracker kat

Een gps voor katten? Jazeker, een katten tracker bestaat echt! Een klein apparaatje aan de halsband van je kat zorgt ervoor dat je je kat altijd en overal kan volgen. Een kat tracker zorgt ervoor dat je je kat live kan volgen via je telefoon. Een gps tracker voor katten, zoals de Tractive katten tracker, heeft verschillende functies die afhankelijk zijn van het merk en het model. Met sommige trackers krijg je zelfs een melding als je kat verder van huis loopt dan normaal, zodat je je kat zo hebt gevonden als ie’ opvallend lang weg is. En wat ook heel leuk is, is dat katten gps de route van je kat volgen. Zo kan je terugkijken waar jouw kat allemaal is geweest en wat zijn of haar favoriete plekjes zijn, zoals misschien wel bij de buren

null

Met de kat verhuisd?

Zeker na een verhuizing met je kat kan de angst toenemen dat je kat wegloopt. Zo’n verhuizing is al stressvol genoeg en dan moet je ook nog eens extra je kat in de gaten houden. Katten die verhuisd zijn willen nog weleens de weg vinden naar het oude huis. Met een gps voor je kat kan je voorkomen dat je je kat kwijt raakt.
BESTEL DE TRACTIVE KATTEN TRACKER IN DE WEBSHOP

Gps tracker hond

Het kan best eng zijn om je hond zomaar ergens los te laten, straks sprint ie’ er vandoor! Als je toch graag je hond wil leren loslopen of als je wandelen zonder riem ook prettig vindt, kan het een fijne gedachte zijn als je je hond in ieder geval kan terugvinden als hij of zij wegloopt. Je hoeft alleen een gps tracker aan de halsband van je hond te bevestigen en je bent klaar. Met een gps tracker is het mogelijk je hond overal waar die komt te volgen via je telefoon. Dat bespaart je een grote zoekactie als je hond vermist raakt.

null

Stel een zone in met je gps tracker

Met een GPS tracker kan je zones instellen. Mocht je hond of kat deze verlaten of juist betreden, krijg je direct een melding op je telefoon. Zo weet je het meteen als je kat of hond ergens zitten, bijvoorbeeld de moestuin, waar ze niet mogen komen. Of als ze uit de tuin zijn ontsnapt.

Verschil GPS-tracker en chip

Mocht iemand anders je weggelopen hond of kat vinden, kan diegene dankzij de chip van je huisdier de gegevens van de eigenaar vinden. Een chip is een onbreekbaar buisje die alleen dierenartsen kunnen inbrengen. De chip heeft een uniek identificatienummer dat is verbonden met jouw gegevens. Dankzij de chip kan je huisdier herkend worden en daarom is het belangrijk om je hond of kat te chippen. Vergeet vooral de chip niet te registreren, want zo kan iemand (bijvoorbeeld Amivedi) jouw gegevens vinden als je hond of kat gevonden is! Een gps-tracker is iets heel anders. Satellieten vangen het signaal op van de gps-tracker die aan de halsband zit, en zenden de locatie door naar je telefoon. Denk maar aan iemand die zijn of haar locatie met je deelt, op die manier kan je iemand lokaliseren. Een chip kan dat niet.

Nooit meer je hond of kat vermist

Je kat uit angst voor ontsnapping binnenhouden of je hond nooit los laten. Je zou het misschien liever anders zien. Met een gps tracker kan je je hond of kat snel terugvinden, wat maakt dat je je huisdier met een fijner gevoel los kan laten. Je hoeft niet per se voor een gps tracker te kiezen, want er bestaan meerdere soorten trackers. Je kan kiezen uit een tracker die werkt via bluetooth (een itemfinder), radiogolven (een RF-tracker) of het telefoonnetwerk (de gps tracker). De prijs en batterijduur verschillen per tracker. Afhankelijk van de functies betaal je wel of niet extra voor een abonnement. Welke tracker je ook koopt: lees je goed in en bedenk wat je het prettigst vindt. Hieronder staan de verschillen op een rijtje.

 • Gps kat

  Itemfinders

  Itemfinders kan je gebruiken om je (auto)sleutels, rugzak of portemonnee te vinden. Ze hebben meestal een afstandslimiet, vaak tot maximaal 100 meter afstand. Het grote voordeel van trackers met bluetooth verbinding is dat je geen abonnementskosten hebt. Het nadeel is dat je je huisdier alleen kan vinden binnen een bepaalde afstand.

 • Gps kat

  RF-trackers

  RF-trackers hebben een batterij die over het algemeen lang mee gaat en een abonnement is niet vereist. Nadelen zijn dat RF-trackers een afstandslimiet hebben en obstakels, zoals bomen, het signaal kunnen verstoren.

 • Gps kat

  GPS-trackers

  Gps trackers zijn verkrijgbaar met simkaart (abonnement) of zonder simkaart. Bij een gps tracker zonder simkaart hoef je geen abonnement aan te schaffen en koop je zelf een simkaart. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van het netwerk van de gekozen provider en de -vaak- onbetrouwbare kwaliteit.

null

Gps tracker zonder abonnement

Je kan gps trackers voor huisdieren kopen waarbij je geen abonnement hoeft aan te schaffen. Houd er rekening mee dat deze vaak beperkingen hebben, zoals dat ze alleen via wifi werken, je hond of kat slechts tot een bepaald aantal meters kunnen volgen en je huisdier niet live volgen. Deze functies zijn noodzakelijk om je vermiste kat of hond altijd terug te kunnen vinden.
BESTEL GPS TRACKERS IN DE WEBSHOP

Deel de ervaring van jouw GPS tracker!

Heeft jouw huisdier ook een GPS tracker? Laat anderen weten wat je ervan vindt! Deel een foto of video van jouw Tractive gps tracker op Instagram! Tag ons met @petsplacenl en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €20,-.