Wanneer je besluit een regenton aan te schaffen, moet je de regenton aansluiten! Een makkelijk klusje, toch? Wanneer je de regenton gaat aansluiten aan een regenpijp, moet je het handigheidje wel snappen. Doe je dit onjuist, dan mis je liters aan water die je ook had kunnen gebruiken voor het bewateren van planten of het zemen van de ramen. Lees hier meer over de aansluiting van de regenton!

Waarom een regenton aansluiten?

Een regenton is een waardevolle toevoeging aan je tuin. Je kunt je planten water geven, je auto wassen of ramen lappen met het water wat uit de lucht valt. Ideaal, want met het kalkloze regenwater voorkom je strepen op de ramen of de auto na het schoonmaken. Daarnaast groeien en bloeien bepaalde planten beter op regenwater dan op kraanwater. Ook is regenwater gratis en gebruik je minder kraanwater.

Gemiddeld verbruiken we meer dan 100 liter water per dag en met regenwater kan je de bewatering van je tuin prima doen! Met de regenton van Elho kan je wel 200 liter opvangen én kan je de regenton opfleuren met jouw favoriete bloemen door de speciale plantenbak bovenop de regenton!

BESTEL EEN REGENTON IN DE WEBSHOP
tip

Subsidie voor een regenton bij jouw gemeente!

Wil je een regenton aansluiten? Sommige gemeenten delen subsidies uit wanneer je een regenton wilt aansluiten of loskoppelen. Controleer bij jouw eigen gemeente of hier een subsidie voor is.

Regenton aansluiten: benodigdheden en stappenplan

Wanneer je gaat starten met het aansluiten van de regenton, kan je deze stappenplan gebruiken om de aansluiting tot een waar succes te leiden! Zorg in ieder geval voor een vulautomaat, een waterpas en een zaag. De regenton van Elho moet een zwart rubberen verloopring en een kraan hebben. Verder krijg je bij de ton een deksel en zit er een gele stop in de ton. 

 • Nummer 1

  Positioneer de regenton

  Zorg ervoor dat de regenton waterpas staat wanneer hij uiteindelijk tegen de regenpijp staat. Met een waterpas bepaal je of een oppervlakte horizontaal staat. Hoe beter hij waterpas staat, hoe horizontaler de regenton staat. 

 • Nummer 2

  Sluit de vulautomaat aan bij de regenpijp

  Een regenton wordt nooit geleverd met een vulautomaat. De reden hiervan is dat de vulautomaat wordt gemonteerd aan de regenpijp en de dikte van de regenpijp varieert. Deze moet je dus apart kopen in de winkel of online bestellen. 

 • Nummer 3

  Meet waar je de regenpijp moet zagen

  Om de vulautomaat aan te sluiten op de regenpijp, moet je een deel van de regenpijp afzagen. Markeer bij de regenpijp waar het gat moet komen. Na het markeren zaag je het onderste deel tot ¾ af, zaag je het bovenste gedeelte helemaal door en zaag je vervolgens het onderste gedeelte helemaal door. Wanneer de regenpijp doorgezaagd is, kan je voor het gemak de beugels van de regenpijp losmaken en de vulautomaat plaatsen. 

 • Nummer 4

  Installeer het kraantje

  Draai het kraantje vast op de plaats. Deze kraan gebruik je om gemakkelijk water te tappen in je gieter. Verder moet je de kraan openzetten in de winter wanneer het vriest, want het laatste wat je wilt is dat je regenton kapot vriest! Lees hier meer over het winterklaar maken van je regenton

info

Een klein laagje water kan geen kwaad in de Elho regenton

Aangezien de Elho regenton gemaakt is van Polypropeen, een soort plastic, kan een laagje water tijdens de vriezende dagen geen kwaad. Zorg er wel voor dat de regenton zo leeg mogelijk is vóór het gaat vriezen. Dit doe je door het gele dopje uit de regenton te trekken. Een houten regenton is echter niet bestand tegen een laagje water! 
BESTEL EEN REGENTON IN DE WEBSHOP