In dit artikel behandelen we de mogelijke problemen bij honden na het eten van vers vlees voeding. We geven je meer uitleg over de merken vers vlees die in onze Pets Place winkels worden verkocht.

Wat is vers vlees voeding eigenlijk?

Vers vlees is een benaming voor een bepaalde categorie hondenvoer dat veelal aan honden in Nederland gevoerd wordt. Sommige hondenbezitters stellen zelf een menu samen aan de hand van verschillende soorten vlees die zij inkopen, maar de meeste mensen kiezen voor kant en klaar diepvriesvoer. Een vers vlees voeding bestaat voornamelijk uit dierlijk eiwit, oftewel het vlees. De meeste fabrikanten voegen hier nog extra ingrediënten aan toe.

Over het algemeen is het voeren van vers vlees voor veel honden een geschikte keuze. De kwaliteit van vers vlees voedingen is namelijk erg constant en levert veel voordelen op t.o.v. andere soorten hondenvoer. Benieuwd naar de voor- en nadelen van diepvriesvoeding? Klik hier om daar meer over te lezen!

De aandachtspunten van Vers Vlees

We gaan behandelen in dit artikel verschillende aspecten van Vers Vlees. Hieronder lichten wij de onderwerpen uit:

  • Aanwezigheid van schildklierhormoon
  • Volledige voeding: bevat de voeding alle voedingstoffen?
  • Het gevaar van ziekmakende bacteriën

Aanwezigheid van schildklierhormoon

De aanwezigheid van schildklierhormonen kan bij grote porties schadelijk zijn voor honden. Het is dan ook belangrijk om zeker te weten dat het vers vlees dat je aan je hond voert, vrij is van dit hormoon.

Farm Food Fresh & Fresh Menu

Ook Farm Food heeft aandacht gespendeerd aan dit onderwerp. Zij geven aan dat hun vers vlees voer geen strotten, luchtpijpen of longen bevat. Daarom is de kans op schildklierhormoon nihil.

Prins Total Care vers vlees

 

Ook Prins is één van de merken diepvriesvoeding (vers vlees voer) dat in onze winkels wordt verkocht. Het vers vlees voer van Prins heet Prins Total Care en is erg populair onder onze klanten. Prins Total Care kan zonder risico’s aan je hond gegeven worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je dit merk voert. Zij geven het volgende statement:

“De TotalCare diepvries vers vlees voedingen van Prins bevatten geen strotten of andere risico ingrediënten welke schildklierhormonen kunnen bevatten. Alle producten van Prins worden gemaakt volgens een streng GMP+ kwaliteitssysteem. Dit waarborgt een voedselveilig product voor mens en dier.”

Ook Prins kan dus zonder risico worden gevoerd.

Een volledig en compleet hondenvoer

Een ander punt dat aandachtig wordt behandeld in het artikel is de vraag of vers vlees voedingen wel écht compleet zijn. Onze Pets Place Fresh dierenvoeding bevat extra toegevoegde vitamines en mineralen. Hierdoor is onze vers vlees voeding gegarandeerd compleet. 

Dit houdt dus in dat er geen extra supplementen of aanvullende voeding gegeven hoeft te worden om je hond toch alles te laten binnenkrijgen dat hij nodig heeft om een gezond en vitaal leven te kunnen leiden!

null

Kritiek van andere fabrikanten

Sommige andere vers vlees fabrikanten gaven aan het begin van onze productie van Pets Place Fresh kritiek over het toevoegen van extra vitamines en mineralen. Tegenwoordig zijn bijna alle producenten over de streep, en voegt bijna iedereen een mix van vitamines en mineralen toe aan hun vers vlees voeding!

Het gevaar van ziekmakende bacteriën

Helaas zit er altijd een risico verbonden aan het voeren van vers vlees voeding aan honden. Dit komt omdat er niet gegarandeerd kan worden dat de gebruikte ingrediënten 100% vrij zijn van schadelijke of ziekmakende bacteriën.

Hier zijn wij daarentegen altijd transparant over geweest richting onze klanten. Vandaar dat wij ook de eersten zijn geweest, die op onze verpakking van Pets Place Fresh hebben vermeld dat de voeding pathogene kiemen, oftewel ziekteverwekkers kan bevatten. Voorzorgsmaatregelen zijn hierbij heel belangrijk. Een hond kan tegen veel bacteriën waar wij als mens ziek van kunnen worden. Neem met het oog hierop gepaste hygiënische maatregelen.

Het risico op de aanwezigheid van deze pathogene kiemen kan echter wel  worden verkleind door uitsluitend hoogwaardige ingrediënten te gebruiken en bepaalde risicovolle ingrediënten uit Oost-Europese landen of risicovolle dierlijke eiwitbronnen te mijden. Met deze visie hebben wij dan ook onze Pets Place Fresh ontwikkeld.

Kort samengevat; geen paniek!

Er zijn bepaalde risicovolle merken vers vlees voeding die schadelijk kunnen zijn voor je hond. Er zijn echter ook volop merken aanwezig waarbij dit niet het geval is. Je kunt dus met een gerust hart de vers vlees voedingen Pets Place Fresh, Farm Food en Prins voeren! Heb je nog vragen over vers vlees voer of andere vragen m.b.t. je hond? Kom dan gerust langs in één van onze winkels. Wij helpen je hier graag verder en geven je advies om tot de beste keuze te komen!

null

Geen één hond is hetzelfde...

Honden en hondenvoer kunnen niet gegeneraliseerd worden; elke hond en elke voedselbehoefte van een hond is verschillend. Sommige honden doen het goed op een vers vlees voeding, anderen doen het beter op hondenbrokken. Kijk dus altijd naar het soort hondenvoer waar jouw hond het beste op reageert!

Het is dus belangrijk om te kijken op wat voor soort hondenvoer jouw hond optimaal functioneert. Zorg daarom altijd dat je aandacht besteed aan enkele punten zoals een stevige ontlasting, een glanzende vacht met weinig haaruitval, een licht-vochtige neus, een vrolijke en actieve hond en tot slot een goede eet- en drinklust.

Aan deze kenmerken kun je controleren of jouw hond gezond is. Mits één van de bovenstaande kenmerken niet of nauwelijks opgaat voor jouw hond is het belangrijk om actie te ondernemen. Voor sommige problemen kun je prima langs gaan in één van onze Pets Place filialen. Hier helpen onze medewerkers je graag. Voor serieuzere problemen zoals een verminderde activiteit of uitstraling of het verdwijnen van de eet- en drinklust, is het belangrijk om zo snel mogelijk langs te gaan bij je dierenarts.

null

Wacht niet te lang!

Wanneer een hond zonder aanleiding stopt met eten of drinken of ineens erg sloom is, is het super belangrijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan! Deze symptomen duiden namelijk in veel gevallen op een ernstig probleem! Een snelle reactie kan in veel gevallen bepalend zijn voor de gezondheid van je hond!
ZOEK EEN PETS PLACE BIJ JOU IN DE BUURT