Regen, kou, wind, vallende bladeren; je tuin krijgt het zwaar te verduren in de herfst. Belangrijk dus dat je tuin hier klaar voor is. Lees in dit artikel onze 5 tips om je tuin herfstklaar te maken.

Tip 1: Gazon verzorgen

Laat je gazon niet verloren gaan in de herfst! Het najaar zorgt voor kou, veel regen en misschien zelfs vorst. Belangrijk dus om je gazon extra sterk te maken. Maai het gras in oktober voor de laatste keer en niet korter dan 5 cm. Zorg dat er geen gevallen bladeren blijven liggen op je gazon. Een bladblazer is hiervoor super handig en effectief. Geef je gazon ten slotte een boost door te bemesten, bekalken en kale plekken door te zaaien.

LEES DE GAZONTIPS

Tip 2: Bloembollen planten voor in het voorjaar

Wil je in het voorjaar een fleurige tuin vol met bloeiende narcissen, tulpen en krokussen? Dan is de herfst hét moment om bloembollen te planten.

MEER OVER BLOEMBOLLEN

Tip 3: Een gezellige tuin met vogels

Een saaie tuin in de herfst? Maak het levendiger door vogels naar je tuin te lokken! Door vogels bij te voeren zullen ze ook snel jouw tuin bezoeken. Ze kunnen de extra energie altijd goed gebruiken.

TIPS VOOR TUINVOGELS

Tip 4: Groente kweken in je moestuin

De herfst is een goed seizoen om je eigen groenten uit de tuin te kweken. Welke soorten kun je kweken? Spinazie, andijvie, winterpeen, tuinkers en veldsla kun je in de herfst goed verbouwen.

Tip 5: Creëer sfeer en warmte

Binnen zitten in de herfst? Dat is helemaal niet nodig. De herfst brengt prachtige kleuren in je tuin om van te genieten! Creëer een sfeervol plekje op je terras met bijvoorbeeld een tuinhaard of vuurkorf. Dit zorgt direct voor warmte wanneer het fris wordt in de avond.

Tip 6: Breng kleur in je tuin

Is jouw tuin in de herfst vaak een kale en kleurloze bedoeling? Dat is niet nodig want er zijn een hoop leuke en mooie bloemen die het juist in de herfst erg goed doen! Heide, chrysanten en viooltjes zijn bijvoorbeeld echte najaarsbloeiers.