Paarden worden steeds intensiever bereden en getraind, eigenlijk zijn het net atleten. Hierdoor zien we net als bij mensen dat veel paarden een extra zetje in de rug kunnen gebruiken of sneller vatbaar worden voor ziekten. Met supplementen kunnen we dat extra zetje geven of het paard voorzien van extra weerstand, of juist sneller laten herstellen. Kortom het voeren van supplementen is steeds vaker een nuttige aanvulling op het dieet van je paard!

Lijnzaadolie voor huid, vacht en spijsvertering

Wist je dat lijnzaadolie één van de meest gebruikte oliesoorten is bij paarden? Lijnzaadolie bevat een hoog aandeel aan essentiële omega 3 vetzuren. Dit is goed voor de darmen en een gezonde spijsvertering. Lijnzaadolie ondersteunt daarnaast de huid en zorgt voor een mooie glanzende vacht.

BESTEL IN DE WEBSHOP
Excellent Lijnzaadolie - Voedingssupplement

Fenegriek voor gezonde luchtwegen en weerstand

fenegriek

Fenegriek is een kruid die al eeuwen wordt gebruikt om vee op goede conditie te houden. Het is rijk aan belangrijke vetten, vitamines, kalk en fosfor. Het zorgt voor gezonde luchtwegen, bouwt weerstand op en ondersteunt de spijsvertering van je paard. Ook niet onbelangrijk: het laat de vacht prachtig glanzen.

BESTEL IN DE WEBSHOP

Sand-Exit voor paarden die zand binnenkrijgen

Het kan voorkomen dat je paard bewust zand eet of onbewust zand binnenkrijgt tijdens het eten. Paarden kunnen het zand niet verteren met als gevolg dat de darmen beschadigd worden en koliek kan ontstaan. Een oplossing is om Sand-Exit te gebruiken. Sand-Exit is een heerlijke vezelrijke muesli met psylliumvezels en geëxtrudeerd lijnzaad. Sand-Exit vormt een geleiachtige massa in de darmen en zorgt voor een binding tussen opgehoopt zand en mest. Zand zal hierdoor niet meer in de darmen achterblijven en gewoon uitgepoept worden.

BESTEL IN DE WEBSHOP
fenegriek

Vitamine E Plus ter ondersteuning van spieren, weerstand en vruchtbaarheid

vitamine e paard

Vitamine E Plus biedt een perfecte ondersteuning voor jonge paarden die nog flink mogen groeien, voor sportpaarden en voor fokkerij. Vitamine E, Selenium en Lysine zijn voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de spieren, weerstand en vruchtbaarheid. Daarnaast geeft dextrose in Vitamine E Plus directe energie voor het opbouwen en onderhouden van spieren.

BESTEL IN DE WEBSHOP