Wat is er nu leuker dan een nestje in je eigen tuin? Dat willen we toch allemaal? Vogels zijn echter vrij kieskeurig in het bepalen van de geschikte plek voor het bouwen van een nestje en het broeden. Wij geven je in dit artikel tips om jouw tuin geschikt te maken als ideale locatie voor een nestje!

 • null

  Bomen, struiken en bloemen!

  Vogels houden van variatie. Zorg er daarom voor dat jouw tuin er natuurlijk uit ziet, met het liefst verschillende bomen, struiken en bloemen. Hier komen niet alleen vogels op af, maar ook bijvoorbeeld insecten. Een perfecte voedingsbron voor vogels!

 • null

  Zorg voor bouwmaterialen

  Vogels moeten natuurlijk ook de kans krijgen om een nestje te bouwen. Zorg er daarom voor dat je de benodigde bouwmaterialen niet meteen van de grond raapt. Laat takjes, blaadjes en mos gerust liggen. De vogels kunnen dit goed gebruiken als nestmateriaal.

 • null

  Hang nestkastjes op

  Vogels zoeken naar een beschut plekje. Een nestkastje kan daar heel handig voor zijn. Er zijn hierin verschillende soorten en maten. Hang er meerdere op, zodat verschillende vogelsoorten de kans krijgen om te broeden in jouw tuin. Iedere vogelsoort heeft namelijk andere wensen qua maat en ingang. Lees hier welke groottes bij welke vogelsoorten passen.

 • null

  Bied de juiste voeding aan

  Aangezien de vogels nu bezig zijn om eieren te leggen, is het van belang dat ze voldoende eiwitrijke voeding met veel calcium binnenkrijgen. Dit is erg goed voor de botten van de moeder, maar ook van de jongen.

 • null

  Een vers gemaaid gazon

  Tijd om de grasmaaier uit de schuur te halen! De insecten zitten namelijk verstopt tussen de grassen. Vogels vinden een vers gemaaid gazon daarom erg interessant. Hierdoor kunnen ze namelijk beter aardwormen en insectenlarven uit de grond krabbelen.

null

Lees meer over tuinvogels!

Wil je meer weten over tuinvogels? Wij vertellen je graag wat ze lekker vinden, hoe je ze kan voeden en hoe je ze kan herkennen. Lees hier verder.