Met een zwembad zonder chloor in de achtertuin ben je de koning te rijk. In een inbouwzwembad, frame zwembad, opblaaszwembad, plonsbad, hottub of spa voor in de tuin kun je lekker afkoelen deze zomer. Om te voorkomen dat je zwemparadijs vol met zonnebrand resten, insectenlarven en algen komt te zitten gooi je wat chloortabletten in het zwembad. Vind je chloor een vieze geur hebben of irriterend aan de ogen en huid? Lees dan snel alle tips voor een zwembad zonder chloor!

null

Het zwembad niet reinigen

Wanneer je geen chloor of ander reinigingsmiddel in je zwembad doet, wordt het water snel verontreinigd. Het water wordt groen omdat algen vrij spel hebben, insecten eitjes leggen in het stilstaande water en micro-organismen, huidcellen en resten zonnebrand troebel water veroorzaken.
BESTEL ZWEMBADEN IN DE WEBSHOP

In 4 stappen een zwembad zonder chloor

Misschien hou je niet van de geur van chloor of verergert chloor je eczeem. Met deze 4 stappen heb je deze zomer een schoon zwembad zonder chloor! Of je nu een ingegraven zwembad of een bovengronds frame zwembad hebt, zolang je zwembad een filterpomp heeft kun je het zwembad reinigen met kopersulfaat pentahydraat.

null

Koper

Kopersulfaat pentahydraat is een blauwe stof die voorkomt dat algen en bacteriën kunnen vermenigvuldigen. De stof irriteert niet aan de huid en de ogen en is niet schadelijk voor planten in de tuin.
 • null

  Voeg kopersulfaat pentahydraat toe aan het water

  De chloorvrije stof voorkomt de groei van algen en bacteriën. Bovendien zorgen de positief geladen koperionen voor het vlokken van huidvetten, oliën en zonnebrandcrème. Het vlokken zorgt ervoor dat deze vettige stoffen makkelijk worden verwijderd via het filtersysteem. Poolsan Cs van BSI kan direct in het zwembadwater gegoten worden, is geurloos en niet irriterend voor de huid.

 • null

  Teststrips

  Met behulp van teststrips wordt gemeten of de waarden van het water op peil zijn. De teststrips meten de pH-waarde, de alkaliniteit en het kopergehalte van het zwembadwater.

  • De pH-waarde moet tussen de 7,0 en 7,4 liggen.
  • De Alkaliniteit moet ± 100 ppm (parts per million) zijn.
  • Het kopergehalte (Cu) moet tussen de 0,4 en 0,7 ppm liggen.
 • null

  Shockbehandeling

  De shockbehandeling vernietigt organische verontreinigingen in het zwembad zoals zonnebrand, huidvetten, olie en urine in het zwemwater. Ook versterkt de shockbehandeling de werking van het  kopersulfaat pentahydraat. De hoeveelheid die toegevoegd moet worden aan het zwembadwater is afhankelijk van de regelmaat waarin het zwembad gebruikt wordt.

 • null

  pH-waardes verhogen of verlagen

  Niet al het water is even basisch of even zuur. Breng het zwembadwater op de juiste pH-waarde na het testen met de teststrips. Wanneer het water een hoge pH-waarde heeft (basisch), is er meer risico op alg- en kalkvorming in het zwembad. Met een pH-verlagend poeder daalt de pH-waarde van het zwembadwater. Water met een te lage pH-waarde, geeft verhoogd risico op gezondheidsklachten en huidaandoeningen. Met een pH-verhogend poeder stijgt de pH-waarde van het zwembad water. Let erop dat de pH-waarde van het zwembad zonder chloor tussen de 7,0 en 7,4 ligt.

BESTEL ALLE CHLOORVRIJE ZWEMBAD REINIGING IN DE WEBSHOP

Plonsbadje of klein zwembad zonder chloor

Voor kleine zwembaden en plonsbaden met een inhoud van maximaal 1.000 liter gebruik je makkelijk een chloorvrij product zoals BSI Mini Pool. Een klein zwembad hoeft geen pomp of filtersysteem te hebben. Na het toevoegen van het chloorvrije onderhoudsproduct houdt het zwembadwater 4 tot 6 dagen zijn goede kwaliteit. 

Hulpmiddelen om het zwembad schoon te houden

Of je nu een zwembad zonder chloor of met chloor hebt, je wilt dat het schoon blijft. Met onderstaande hulpmiddelen geniet je langer van het schone zwembadwater!

 • Schepnet om vuil zoals bladeren, takjes en insecten.
 • Zwembadfilter om  het water in beweging te houden en vuil uit het water te filteren.
 • Afdekzeil om het zwembad mee af te dekken na het zwemplezier en in de nacht.
 • Voetenbad om de voeten vrij te maken van zand, gras en ander vuil voordat je het zwembad in stapt.
 • Stofzuiger voor het reinigen van de bodem van het zwembad
BESTEL ALLES VOOR ZWEMBADONDERHOUD IN DE WEBSHOPLEES HIER MEER TIPS EN ADVIEZEN OVER ZWEMBADEN