De donkere dagen komen er weer aan, het is de perfecte tijd om de buitenverlichting op te hangen. Maak het niet alleen gezellig in huis, maar denk ook aan verlichting buitenshuis. Bij Pets Place Boerenbond is de keuze reuze betreft de verschillende kerstlampjes en decoratie. Maar wat bestaat er allemaal? En welke buitenverlichting past het beste bij jouw tuin? Lees hier de verschillende soorten kerst buitenverlichting en tips voor het plaatsen van kerstverlichting!

Van ijspegelverlichting tot een vlaggenmast kerstboom; alle buitenverlichting kerst op ‘n rijtje

Voor de buitenverlichting is de keuze reuze! Kies je tijdens kerst voor een ijspegelverlichting, buitenaccessoires, vlaggenmastverlichting of gewoon allemaal? Lees hier meer over de verschillende soorten kerstverlichting die geschikt zijn voor buiten.

Lichtsnoeren voor buiten

Sommige verlichtingen die je binnen kunt bevestigen aan de kerstboom, kunnen ook buiten bevestigd worden. Dit kan buiten aan bomen, struiken, plantenbakken of langs de dakgoot. De TreeCluster verlichting is een clusterverlichting wat erg geschikt om buiten op te hangen. Clusterverlichting bevat meer lampjes in een kortere afstand dan klassieke verlichting. De voordelen van deze verlichting zijn dat je boom meer verlicht is en dat er minder zicht is van snoeren.

Voordat je de lichtsnoer buiten gaat ophangen, is het van belang om te checken of de kerstverlichting is voorzien van een IP44 aansluiting. Deze aansluiting zorgt ervoor dat de lampjes water- en stofdicht zijn. Zo kan je op een veilige manier de buitenverlichting aan hebben en houden! Ga je voor de clusterverlichting, of kies je liever voor de klassieke kerstlampjes?

info

Hoeveel (cluster)verlichting is nodig?

Bij iedere boom past een eigen lengte van verlichting. Bekijk hieronder hoeveel clusterverlichting je nodig hebt voor jouw (buiten)kerstboom.
Kerstverlichting Led Ivy Led Treecluster

Vlaggenmast kerstboom

Met deze bijzondere verlichting valt jouw vlaggenmast extra op! De honderden lichtjes die aan de vlaggenmast worden gehangen, toveren de vlaggenmast om tot een lichtkerstboom. De Fairybell verlichting is hier ideaal voor! Het is afhankelijk van de lengte van de Fairybell of het met of zonder vlaggenmast wordt verkocht. Daarnaast is de Fairybell verlichting voorzien van LED lampjes. 

Staat de vlaggenmast ver van een beschikbaar stopcontact? Dan zorgt de Fairybell Verlengkabel voor een extra 10 meter aan kabel. Met een makkelijk koppelstuk wordt deze kabel gekoppeld aan jouw vlaggenmast kerstboom!

info

Geen vlaggenmast in de tuin? Geen probleem!

Met de deelbare Fairybell Vlaggenmast maak je een paal waar jouw Fairybell van 6 meter opgehangen kan worden. Je kunt de paal na de feestdagen gemakkelijk opruimen en opbergen in de schuur, garage of zolder. Bekijk de Fairybell Vlaggenmast in het echt in een Pets Place Boerenbond winkel bij jou in de buurt of bekijk de producten van Fairybell bij ons in de Pets Place Boerenbond webshop.

IJspegelverlichting en gordijnverlichting

IJspegelverlichting en gordijnverlichting lijken enorm op elkaar, maar er zit een wezenlijk verschil tussen deze twee soorten buitenverlichting. Lees hieronder wat het verschil is tussen de twee soorten verlichtingen.

IJspegelverlichting

IJspegelverlichting is een lange lichtsnoer die horizontaal opgehangen moet worden tegen bijvoorbeeld de (buiten)muur, de dakgoot of langs een hek. Over de lengte van het lichtsnoer zijn kortere lichtsnoeren gemonteerd (de ijspegels). Wanneer de ijspegelverlichting hangt, zullen de kortere lichtsnoeren dienen als vallende lichtslierten. De korte snoeren zorgen daarom voor een subtiele manier van verlichting. Dit is, naast een subtiele en sierlijke manier, ook een praktische manier om buitenshuis te versieren aangezien deze verlichting ook waterdicht is. Stopcontacten of stekkers zijn niet waterdicht, dus probeer deze zo veel mogelijk af te schermen.

Geen gedoe met jaarlijks ophangen van ijspegelverlichting

Wil je jouw ijspegelverlichting na het ophangen het hele jaar door laten hangen? Dan kan de Connectable icicle de oplossing zijn voor jou! De connect kabel is een lichtsnoer wat bestaat uit een dikkere, rubberen kabel. De rubberen kabel van deze verlichting is erg duurzaam, waardoor je deze verlichting het hele jaar door kunt laten hangen!

tip

Trek de ijspegelverlichting door naar een lichtsnoer

Wil je vlakbij jouw ijspegelverlichting een normale lichtsnoer ophangen? Dat kan met de Connectable! Zorg er echter wel voor dat de Connect Transformator IP44 BU in huis is om de verschillende connectables van Anna’s Collection aan te sluiten.

Gordijnverlichting

Wil je uitpakken? Dan is de Anna’s Collection Gordijnverlichting wat voor jou! Gordijnverlichting heeft hetzelfde principe als ijspegelverlichting. Het enige verschil tussen deze twee verlichtingen is dat de lichtslierten van gordijnverlichting langer zijn van lengte. De outdoor gordijnverlichting van Anna’s Collection bevat 100 strengen van iedere lichtsliert 50 centimeter lang. Met de lichtsnoer van 1.000 LED-lichten zal de kerstman jullie huis niet overslaan.

Buitenaccessoires

Om jouw huis van buitenaf af te maken voor de kerst, kunnen de accessoires niet ontbreken! Voor decoratie op de deur kan je de Fairybell deurkerstboom gebruiken om de deur te versieren. Daarnaast kan de Rotan Krans van Anna’s Collection ook opgehangen worden om de kerstman en kerstgasten te verwelkomen in jouw huis! 

De top 4 tips voor het plaatsen van buitenverlichting

Wil je zeker weten dat je niet in de knoop komt met je kerstverlichting? Zorg er dan voor dat de voorbereiding tip-top wordt uitgevoerd. Lees hier de 4 tips voor het ophangen van kerst buitenverlichting.

 • Nummer 1

  Kies de kerstverlichting

  De voorbereiding begint bij welk type verlichting je wilt ophangen in je tuin of wilt plaatsen in bomen of struiken. Ga je voor de ijspegelverlichting of de Fairybell? 

  Bij het kiezen van de juiste kerstverlichting is het ook van belang om te weten hoe je de kerstverlichting wilt gebruiken. Wil je jouw kerstverlichting eenmalig ophangen of wil je het jaarlijks ophangen en verwijderen? Kies je voor het eenmalig ophangen van je kerstverlichting, dan kunnen de koppelbare stukken van Anna’s Collection helpen! De connect kabels van Anna’s Collection zijn voorzien van een een dik, rubberen omhulsel waardoor ze weerbestendig zijn voor alle weersomstandigheden. Daarnaast kan je met de connect kabels gemakkelijk de lengte van je lichtsnoer bepalen en stukken vervangen zonder alle verlichting te vervangen. Makkelijk in gebruik en duurzaam dus!

 • Nummer 2

  Meten is weten

  Stap twee is om te weten hoeveel kerstverlichting je nodig gaat hebben. Meet hiervoor je dakgoot voor de ijspegelverlichting of gordijnverlichting, maak een inschatting hoeveel je nodig gaat hebben voor de lichtsnoer in de struik of bepaal hoe hoog jouw vlaggenmast is. 

  Daarnaast moet je weten hoe ver het stopcontact van de gewenste plek voor de kerstverlichting is. Veel kabels hebben een aanloopsnoer van anderhalve meter. Om deze te verlengen, kun je met de connect kabels een langere snoer maken om tot het stopcontact te komen.

 • Nummer 3

  Hoe hang je ‘t op?

  Bij het ophangen van de ijspegelverlichting of gordijnverlichting kan je gebruik maken van een jute touw of kabelbinders van bijvoorbeeld Nature.

 • Nummer 4

  Tijd voor de timer!

  Om de kwaliteit van de buitenverlichting te behouden en om de energierekening laag te houden, kun je gebruik maken van een outdoor timer. Let op: dit geldt alleen voor de Connectable icicle aangezien deze niet is voorzien van een timer! Alle andere kerstverlichtingen zijn al voorzien van een timer! 

info

LED lampjes

Alle kerstlampjes die verkocht worden door Pets Place Boerenbond zijn LED kerstlampjes. Lampjes hebben een laag stroomverbruik, worden niet warm en gaan langer mee dan andere lampsoorten. Erg duurzaam voor de natuur en de portemonnee dus! Lees hier hoeveel stroom kerstverlichting verbruikt.
BEKIJK ALLE KERSTVERLICHTING IN DE WEBSHOP