Sneeuwvlokjes vallen uit de lucht en springende honden in de sneeuw. Snoozende katten achter het raam en fluitende vogeltjes bij het vogelvoer. Wanneer de winter ons weer komt verrassen met een dik pak sneeuw, is het heerlijk om naar buiten te gaan! Ook kan je tijdens de wintersportvakantie een sneeuwpop maken met vrienden of familie. Wil je graag creatief te werk gaan en een ander soort sneeuwpop maken dan anders? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees hier hoe je verschillende dieren na kunt bouwen met sneeuw. Welke sneeuwpop ga jij maken?

info

Hoe ontstaan er sneeuwvlokken?

Een sneeuwvlokje bestaat uit vele sneeuwkristallen. De basis van de kristallen zijn minuscule deeltjes in de lucht (bijvoorbeeld stof, zoutkristallen of bacteriën). Vanuit een minuscuul deeltje groeien de kristallen in extreem koude temperaturen vast. De kristallen gaan vervolgens samenklonteren met andere kristallen: dit zorgt voor een sneeuwvlokje. 

Hoe bouw je een sneeuwpop?

Een goed resultaat begint bij een vaste basis. Lees daarom hier waar je aan moet denken bij het maken van een sneeuwpop.

  • null

    Plaksneeuw als basis

    Je kunt geen sneeuwpop maken zonder plaksneeuw. Dit soort sneeuw is nodig voor het aan elkaar plakken van de vormen: zonder plaksneeuw kan je niet bouwen. Plaksneeuw bestaat uit grote sneeuwvlokken die gevormd worden bij een hogere temperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. De temperatuur van het sneeuw is in dit geval net een beetje lager dan de smelttemperatuur (0 graden). 

  • sneeuwvlok

    Rol de sneeuw

    Dit is een efficiënte manier om snel een bal te maken. Deze bal kan je uiteindelijk vormen in andere vormen met behulp van een mesje. Zorg ervoor dat je nieuwe vorm niet uit elkaar valt door de sneeuw nog zachtjes aan te drukken.

  • sneeuwvlok

    Pak jezelf goed in

    Pak jezelf goed in met het ‘ABC-tje’. Laag A is de thermolaag, dus trek het thermoshirt en sokken aan! Laag B is de isolerende laag, dus een lekkere dikke trui of een softshell jas zorgen voor warmte wat blijft hangen. Laag C is de beschermende laag. Je jas is wind- en waterdicht, evenals de laarzen en handschoenen die je aantrekt. 

BESTEL KLEDING IN DE WEBSHOP
info

Sneeuwfeitje!

Hoe kouder de temperatuur, hoe hoger de toonhoogte van het geknetter van de sneeuw klinkt. Probeer het uit en stamp tijdens verschillende temperaturen in de sneeuw!

De verschillende dieren als sneeuwpop maken

Is de plaksneeuw gevallen en ben je klaar om je handen in de sneeuw te wanen? Nu je er klaar voor bent om in de sneeuw te kneden, kan je aan de slag met deze leuke voorbeelden! Check hier een aantal voorbeelden van dieren die je kunt namaken in de sneeuw en vergeet de aandachtspunten niet.

Een hond als sneeuwpop maken

Hond als sneeuwpop maken

Honden in de winter moet je goed verzorgen met hondenkleding en hondenschoentjes, maar je sneeuwhond kan je zonder problemen buiten laten! Als je van plan bent om een sneeuwhond te maken, waar ga je dan voor kiezen? Kies je voor een Maltezerhond, of ga je voor een Zwitserse Herder? Probeer in alle gevallen de oren juist te hebben: staande oren zijn makkelijker dan hangende oren. Vergeet zijn snuit niet en maak je sneeuwhond af met een halsband van je eigen hond!

Een kat als sneeuwpop maken

Prrrrrrrrrrrrrrrrrachtig en ijzig! Veel katten in de winter willen graag rollen boven de verwarming, maar deze sneeuwkat heeft het prima buiten! Ben jij van plan om een kat als sneeuwpop te maken? Dan kan je verschillende houdingen namaken. Je kunt een zittende kat namaken door verschillende bollen te rollen, net als bij een klassieke sneeuwpop. Ook kan je een liggende kat namaken, wat goed op een stuk terras kan. Schuif alle sneeuw op een kleine berg, rol vervolgens een nieuw balletje als kop, plaats het op de berg en maak het één geheel. Plaats steentjes als ogen, pak wat takjes als snorharen. Vergeet de staart niet en voilà! Daar is de sneeuwkat.

Kat als sneeuwpop maken

Een konijn als sneeuwpop maken

Konijn als sneeuwpop maken

IJskoud maar erg leuk! Normaliter moet je konijnen in de winter goed beschermen tegen kou, maar dit ijskonijn maakt het niet uit! Een konijn is vergelijkbaar als het maken van een klassieke sneeuwpop. Let wel op dat de oren langer en steviger moeten worden dan bij andere dieren. Verder kan je een vlakke sneeuwbal maken om op het snoetje te plakken. Pak wat steentjes en takken om de ogen en snorharen te definiëren en als finishing touch: een sneeuwbal als staart.

info

Wanneer kan ik het beste zout strooien?

Sneeuw op het gazon is mooi en leuk om te zien. Toch kan sneeuw op paden en uitritten wel zorgen voor gevaarlijke bedoelingen. Is er sneeuw verwacht? Strooi wat strooizout met behulp van een strooiwagen preventief op de plaats. Doe je dit als de sneeuw is gevallen? Dan moet je eerst de sneeuw opruimen, en dan pas zout strooien. Pas op voor het gazon en voor de voetkussens van honden en katten: strooizout is irriterend. Het kan zorgen voor kale plekken in je gazon en voor scheurende voetzolen bij je dieren. Strooi alleen op paden en neem voorzorgsmaatregelen voor de voetkussentjes van je hond en/of kat

Post jouw sneeuwfoto en kom op de inspiratiepagina!

Die leuke plaatjes van heerlijke snoetjes en snaveltjes kunnen wij uren bewonderen! Op de Pets Place inspiratiepagina vind je de leukste, mooiste, schattigste foto’s van jullie huisdieren! Tag @petsplacenl op Instagram en bemachtig jouw plekje op de inspiratiepagina. Staat jouw huisdier op de pagina? Dan maak je maandelijks kans op een cadeaukaart ter waarde van €20,-! Ga jij ook jouw sneeuwfoto posten? De onderstaande huisdierbaasjes zijn je voor!

BEKIJK DE PETS PLACE INSPIRATIEPAGINA