Is jouw hond een beest voor de camera? Wil jij jouw volgers harder laten groeien dan jouw plantjes? Heb jij altijd al gedroomd van duizenden volgers, van samenwerkingen met bedrijven en dat allemaal door het influencer worden en fotograferen van jouw dier of tuin? Influencer worden doe je zo!

Wat is een influencer?

Influencers zijn persoonlijkheden op sociale media die een grote community gebouwd hebben. Dit kan bijvoorbeeld als muzikant of vlogger, maar ook als chocoladeliefhebber, thrillseeker of als dier- en/of tuinliefhebber. Iedereen kan een influencer worden! Omdat influencers veel volgers hebben, zijn ze interessant voor bedrijven. Veel bedrijven investeren dan ook in influencers om reclame te maken voor hun producten en/of diensten.

Hoe kan je influencer worden?

Als influencer heb je de mogelijkheid om mensen te beïnvloeden. Streef jij bijvoorbeeld naar meer diervriendelijkheid, wil je mensen kennis laten maken met jouw favoriete dierenras of wil je mensen informeren over de biodiversiteit in jouw tuin? Dan is influencer worden de uitgelezen kans! Wij werken ook graag samen met influencers, in de vorm van het uittesten van producten, het bezoeken van winkels, het promoten van evenementen of winacties. Dus, hoe kan je een Pets Place Boerenbond influencer worden?

 • Nummer 1

  Stap 1

  Maak een social media account aan voor je dier of tuin! Social media platforms waar influencers zich op bevinden zijn bijvoorbeeld Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTokOp deze social media platforms bevinden zich in ieder geval veel actieve gebruikers en dus ook veel mogelijke nieuwe volgers! Het type goedlopende content verschilt per social media platform. Op Youtube doen lange video's het bijvoorbeeld goed, waar op TikTok vluchtige video's aanslaan. Verdiep je dus in het kanaal en in de bijpassende content.

 • Nummer 2

  Stap 2

  Volg accounts waar jij je geïnspireerd door voelt. Door accounts te volgen die jou inspireren, verbreed jij je horizon en kom je misschien wel content tegen waar jij op verder kan bouwen! Ook leidt het volgen van accounts tot meer volgers voor jouzelf. Meer volgers betekent een grotere kans op meer interactie waardoor je account ook sneller groeit. Volg je ons ook al op onze kanalen?

 • Nummer 3

  Stap 3

  Bedenk waar jij voor staat en wat jij uit wil stralen. Wil je laten zien dat rottweilers echte knuffelberen zijn, tonen hoe stoer die hamsters van jou wel niet zijn, jouw tuinier skills tonen of de vogels in jouw tuin in het zonnetje zetten? Het is handig om vooraf te bepalen wat jij wilt bereiken met jouw account en welke doelgroep je aan wilt spreken. 

 • Nummer 4

  Stap 4

  Denk na over de content die jij wilt maken. Nu je jouw doelen en doelgroep hebt vastgesteld, is het tijd om te bedenken hoe jij je gaat onderscheiden. Wat maakt dat jouw account gevolgd moet worden? Denk hierbij aan kleurgebruik, het thema afstemmen op het karakter van je dier of leg bijvoorbeeld de focus specifiek op jouw moestuin.

 • Nummer 5

  Stap 5

  Fotograferen of filmen maar! 

  Als je jouw doelen helder en gevisualiseerd hebt, is het tijd om jouw content vast te leggen! Misschien ben je een ervaren fotograaf en heb je beschikking over een professionele camera, misschien ben je minder bekend met fotografie of film en maak je de foto's of filmpjes met je telefoon. Er zijn in ieder geval een aantal punten waar je, zowel met camera als telefoon, over na moet denken.

  Filmen

  Denk tijdens het filmen na over wat je doet, voordat je op de opnameknop drukt! Bekijk de situatie en visualiseer hoe dit op beeld over gaat komen. Komt dit beeld overeen met jouw doel? Denk ook na over de achtergrond. Rustige achtergronden zorgen ervoor dat de focus op je onderwerp blijft. Bij film is het belangrijk om vooraf vast te stellen op welk social media platform het gedeeld gaat worden. Zo is het verstandig om liggend te filmen voor YouTube en juist staand voor Instagram reels of TikTok.

  Fotografie

  Fotografeer je een foto liggend (landscape) of staand (portret)? Maak deze keuze  bewust! Wil je een foto delen op Instagram of Facebook, dan komt een portretfoto vaak beter tot zijn recht.

  Wil je jouw dier neerzetten als klein en schattig? Kies dan voor een vogelperspectief. Wil je jouw dier neerzetten als majestueus en groot? Kies dan voor een kikkerperspectief. Het meest populaire standpunt om foto’s van dieren te maken is op ooghoogte. Hierdoor maak je het gemakkelijkst contact met het dier. Het is natuurlijk ook nog de kunst om jouw dier mooi te laten kijken. Gebruik hiervoor geluid, snoep of beweging.

  Bij groene fotografie is het ook de kunst om de planten mooi op de foto te krijgen. Tegenlicht is hierbij interessant en zorgt voor meer structuur van de bladeren, een zachte uitstraling en meer dynamiek in de foto!

 • nummer 6

  Stap 6

  Nabewerken. Deze stap kan overgeslagen worden maar kan ook heel belangrijk zijn! Objecten op de achtergrond kunnen erg afleiden. Niemand zit te wachten op een mooie foto van een moestuin, met een afvalcontainer op de achtergrond. Als je de optie hebt is het verstandig om deze weg te werken. Of misschien heb je een hele leuke foto gemaakt van je dier maar zijn de ogen van je dier toch een beetje vies, nabewerking biedt de uitkomst!

 • Nummer 7

  Stap 7

  Posten maar! Gebruik hierbij hashtags die aansluiten bij de content die je maakt en tag personen of accounts. Tag personen ook in de foto’s, dat is makkelijker om te delen. Extra leuk om @petsplacenl of @boerenbond mee te pakken en misschien wordt jouw foto wel gedeeld op de inspiratiepagina, Facebook, Instagram of Pinterest van Pets Place of Boerenbond!

  Een volgersgroep kan je snel opbouwen door accounts te benaderen en door te reageren op posts die bij jouw content aansluiten!

 • null

  Stap 8

  Heb je wat volgers opgebouwd en wordt er onder jouw posts gereageerd? Vergeet dan niet om interactie met jouw volgers op te zoeken! Interactie zorgt voor een groter bereik. Door op foto's of video's andere mensen te reageren vergroot je het aantal likes, comments, deelacties en views op jouw account. Interactie is erg belangrijk als je wilt dat je account gaat groeien!

  Denk ook na over hoe jij wilt realiseren dat jouw volgers jouw content verspreiden of delen. Deelacties vergroten het bereik. Dit is erg belangrijk bij het influencer worden! Meedoen aan fotowedstrijden is hierbij een laagdrempelige optie. Je plaatst zelf een foto, aansluitend op een opdracht en deze kan het organiserende account delen. Als je zelf al wat volgers hebt opgebouwd dan kan je zelf ook een fotowedstrijd organiseren. Dit zorgt voor veel tags naar jouw account, vooral als er iets te winnen valt. Winacties zorgen voor veel deelacties!

  Een andere manier om je bereik te vergroten is door het aanmaken van een gezamenlijke post. Door gezamenlijk te posten bereikt de ander jouw volgers en jij de volgers van de ander. Ideaal als je jouw doelgroep uit wilt breiden!

null
Probeer actuele foto's te plaatsen! Wanneer je sneeuwfoto's plaatst in de lente dan zal dit veel minder goed lopen dan foto's die aansluiten op deze tijd van het jaar. Ook nieuwswaardige actualiteiten kunnen jouw bereik vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Olympische spelen, het EK voetbal of zelfs de verkiezingen.

Wanneer ben je echt een influencer?

Zodra je een specifieke doelgroep kunt beïnvloeden via een social media platform of blog ben je een echte influencer. Hiervoor hoef je geen honderdduizenden volgers te hebben. Heb je bijvoorbeeld rond de 5000 volgers, dan wordt je ook wel een “micro” influencer genoemd en heb je al grote waarde voor bedrijven. Let hierbij wel op dat er voldoende interactie is op jouw account. Als er geen of weinig interactie is op jouw account dan zal het bereik ook verminderen en heb je dus minder waarde voor bedrijven. Activiteit van zowel jou als jouw volgers zijn dus erg belangrijk!

Petfluencen

Let op een paar extra dingen als jij influencer wil worden met je dier! Zo zal jouw account meer aanspreken als de storyline overeenkomt met het karakter van je dier. Besteed hierbij extra aandacht aan diervriendelijkheid. Als jouw volgers op een foto zien dat jouw dier niet happy is, zal dit uitstralen. Probeer een thema te vinden in de content waar jouw dier zich goed bij voelt. Influencer worden moet zowel voor jou als jouw dier plezier met zich meebrengen!

Pets Place Petfluencer

Wil jij Pets Place influencer worden en andere huisdiereigenaren inspireren met onze producten? Meld je dan nu aan als Pets Place Petfluencer! Wij zijn continu op zoek naar leuke samenwerkingen met influencers voor bijvoorbeeld winacties. De onderstaande accounts zijn je al voor gegaan!

Greenfluencen

Wil jij influencer worden door foto’s van je tuin te delen? Onderscheid je dan bij het aanmaken van een groen account. Heb jij bijvoorbeeld een echte passie voor het verbouwen van groenten, barbecueën, kamerplanten of tuinvogels? Focus je hier dan vooral op. Maak content waar jij blij van wordt! Bovenal moet influencer worden leuk zijn!

Pets Place Boerenbond Greenfluencer worden?

Wil jij Pets Place Boerenbond influencer worden en andere tuinliefhebbers inspireren met onze tuinproducten? Wij zijn altijd op zoek naar toffe samenwerkingen met influencers. Word Pets Place Boerenbond Greenfluencer!

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw groene account? Bekijk deze accounts eens!