Geef je kitten veel aandacht

Heb je net een kitten in huis? Dan zal hij even moeten wennen. Dat is niet zo gek, want je kitten is ineens niet alleen zijn moeder, maar ook zijn broertjes en zusjes kwijt. Alle vertrouwde geuren en geluiden zijn verdwenen en alles ziet er ook nog eens heel anders uit. Je katje heeft dan ook veel aandacht, geruststelling en liefde nodig. Neem dan ook goed de tijd om je kitten op weg te helpen in zijn nieuwe omgeving. Het best kun je een paar dagen vrij nemen, zodat hij volledig op z’n gemak is wanneer je hem voor het eerst alleen laat.

Speciale kitten producten

Wanneer je al een kat in huis hebt, moet je voor je kitten ook speciaal kittenvoer, speelgoed en een comfortabele slaapplaats kopen. Zet je kitten af en toe even in de nieuwe kattenbak zodat hij deze weet te vinden. Als hij helemaal aan ‘zijn’ kamer gewend is, kun je hem beetje bij beetje aan de rest van het huis laten wennen.

null

De eerste nachten

De eerste paar nachten kan een jong katje zich erg alleen voelen. Warmte helpt om hem een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Je zou hem in een mandje naast je bed kunnen zetten, al heb je grote kans dat hij lekker bij je onder de dekens zal kruipen. Als je je katje op den duur niet in de slaapkamer wilt hebben, is het wel belangrijk hem na ongeveer een week 's nachts aan een andere ruimte te laten wennen.

De wenperiode verschilt per kat

Hoe lang het wennen aan een nieuw huis duurt, is moeilijk te zeggen. De ene kat is wat doortastender dan de andere en ook de omgeving speelt een rol. Als je hem geleidelijk aan nieuwe indrukken, zoals geluiden, ruimtes en mensen laat wennen, zal hij zich sneller aanpassen dan wanneer hij schrikt van onverwachte situaties.

De meeste kittens geven zelf prima aan wanneer ze aan een nieuwe ervaring toe zijn door zelf op onderzoek uit te gaan in de rest van het huis. Mocht je van plan zijn je kitten naar buiten te laten, wacht daar dan mee totdat hij minimaal vier weken bij je is. Blijf de eerste paar keren dat hij naar buiten gaat bij hem. Wanneer hij de geuren van het huis en de tuin goed kent, zal hij makkelijker de weg naar huis terug kunnen vinden.

BEKIJK ALLE KITTENPRODUCTEN IN DE WEBSHOP