Het is belangrijk dat jouw konijnen gezond opgroeien! Voeding speelt hierin een erg belangrijke rol. Ze moeten namelijk de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen. Maar hoeveel hooi, droogvoer, fruit en groente geef je nou aan je konijnen? Op de Konijnenschijf zie je het ideale dieet voor een konijn.  Een beetje zoals de bekende ‘Schijf van vijf’, maar dan een ‘schijf van vier’ voor konijnen!

info compostthee

Hoe werkt de Konijnenschijf?

Hoe groter het vlak in de schijf is, hoe meer je dier van dit type voer nodig heeft. Zoals je ziet heeft een konijn dus veel hooi nodig en maar weinig snacks en fruit.

info compostthee

Soorten groente & fruit

Je mag niet zomaar alle soorten groente en fruit aan je konijnen geven. Bekijk hier een lijst met soorten die je wel mag geven.

Hulp nodig om konijnenvoer uit te kiezen?

Je hebt de Konijnenschijf gezien! Maar er liggen een hoop verschillende soorten zakken voer in de winkel. Droogvoer is bijvoorbeeld beschikbaar in korrels (geperst of geëxtrudeerd) of in gemengde voeding wat ook wel muesli wordt genoemd. Daarnaast zijn er verschillende soorten hooi en verschillende konijnensnacks. Wil je meer weten over de verschillende soorten voeding? Lees dan hier meer.