Voorkom verveling bij vogels

Eén van de meest gestelde vragen in onze Pets Place winkels is: hoe voorkom ik verveling bij mijn vogel? Onze winkelmedewerker Jady legt in deze video uit hoe je dit kan doen! Bekijk onze video en heb je nog vragen? Kom dan langs bij één van onze winkels! Onze medewerkers helpen je graag!

Afwijkend gedrag

Vogels zijn sociale en intelligente dieren die in de natuur een groot deel van de dag bezig zijn met het zoeken naar voedsel. Een kooi met alleen vogels biedt onvoldoende uitdaging om dit natuurlijke gedrag te kunnen vertonen. Hierdoor slaat al snel verveling toe, met als gevolg afwijkend gedrag zoals veren plukken.

Verveling voorkomen

Het afwijkend gedrag kun je voorkomen door je vogel iedere dag weer opnieuw uit te dagen. Verstop of hang bijvoorbeeld een snack in de kooi. Speeltjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Vogels zijn dol op het slopen van deze speeltjes. Het losse materiaal wordt gebruikt als nestmateriaal. Wissel speeltjes regelmatig af, zodat je vogel hier niet op uitgekeken raakt.

Vogel alleen of samen?

Zit jouw vogel alleen in zijn kooitje? Overweeg dan om er een soortgenootje bij te plaatsen. Besteed wanneer jouw vogel alleen zit genoeg tijd aan jouw vogel. Wanneer de vogel samen met een soortgenoot is kan de tijd die je aan de vogels besteed worden vermindert, maar zorg ervoor dat dit niet minimaal wordt.