Dé nieuwste rage onder huisdierliefhebbers; kippen houden. Waarom is dit zo populair en wat zijn de voordelen van kippen in je tuin? Wij leggen het je graag uit.

 • null

  Overheerlijke eitjes

  We kunnen natuurlijk niet anders dan starten met de eieren. Iedere week weer vers van jouw eigen kippen, lekkerder kan niet. Tip: Wil jij elke dag verse eieren bij jouw ontbijt? Hoe je dit doet en welke kippen hiervoor het meest geschikt zijn lees je hier. Voor het juiste voer voor legkippen klik je hier.

 • null

  Leven in de tuin

  Wat is er nu leuker dan kijken naar scharrelende kippen in jouw eigen tuin? Dat wil toch iedereen... Kippen zijn zeer zelfstandig en gemakkelijk te onderhouden, dus veel tijd hoeft het niet te kosten. Ideaal!

 • null

  Jouw eigen kippenmest

  Yep, ook kippenpoep kan omgezet worden naar mest. Erg goed zelfs, je moet het alleen eerst composteren. Maar, dan heb je wel een goedkope en tevens biologische mest.

 • null

  Ideale verwerkers van etensrestjes

  Kippen kunnen veel van onze etensresten eten, waardoor je minder hoeft te verspillen. Ideaal, maar weet wat kippen wel en niet mogen eten. Dan zullen ze er vast van genieten en hoeven wij het niet weg te gooien!

 • null

  Leerzaam voor kinderen

  Het is leuk om jouw kinderen te leren omgaan met deze scharrelaars. Onder begeleiding oefenen met het geven van voer en water kan prima bij kippen. Steeds iets meer verantwoordelijkheid voor jouw kinderen, dat is een echte leerschool en natuurlijk erg leuk.

null

Wist je dat?

Kippen houden is relatief voordelig en gemakkelijk. Ze hebben natuurlijk voedsel en een goed onderkomen nodig, maar het draait vooral om de liefdevolle verzorging. Veel tijd hoeft het niet te kosten, maar ze zien je wel graag regelmatig verschijnen.

Kippen aanschaffen

Ben je van plan om een paar scharrelaars te huisvesten in jouw tuin? Wees dan goed voorbereid, ze verwachten natuurlijk wel een fijn onderkomen. Wil je weten wat je nodig hebt en wat je aan verzorging moet doen? Lees dan hier verder, we leggen het je graag uit.