Je bent een aantal weken verder met jouw aquascape aquarium en je hebt de periodieke schoonmaak al een paar keer uitgevoerd. Als je meer levendigheid wilt geven aan jouw aquarium, is het nu de tijd om vissen toe te voegen aan jouw aquascape aquarium! Lees jij mee met de belangrijkste aandachtspunten?

Bekijk hieronder de video waarin aquascaper Jelle van den Brink alles uitlegt over het toevoegen van vissen in jouw aquascape aquarium. Wil je de aquascape in de video in het echt bekijken? Neem een kijkje in Pets Place Barendrecht, dé aquariumspecialist onder alle Pets Place winkels. Voorzien van een aquarium showroom, uitgebreid assortiment en deskundig personeel kan je met al jouw vragen en plannen kwijt!

Voorbereiding op de vissen

Voordat je jouw vissen gaat toevoegen aan het aquascape aquarium, moet je te werk gaan met de periodieke schoonmaak. Zorg ervoor dat de vissen in een schoon aquarium thuiskomen! Lees hier meer over hoe je jouw aquascape aquarium periodiek moet schoonmaken; kam het draadalg uit de planten, maak de ruiten algvrij en maak het zand schoon. Vergeet ook niet om de planten te snoeien voor een vollere bos waterplanten en om het water wekelijks te verversen!

BEKIJK ALLES VOOR JOUW AQUASCAPE AQUARIUM

Welke vissoorten kan ik toevoegen aan mijn aquascape aquarium?

Voor extra leven in een aquarium zijn vissen een uitstekende toevoeging. De gevinde vrienden maken een thuis in jouw aquascape aquarium. Welk vissoort het beste bij jouw grootte aquarium past, ligt aan de grootte van jouw aquarium. Lees hier meer over het kopen van vissen en welke soorten het beste bij jou passen.

LEES ADVIES OVER HET KOPEN VAN VISSEN
tip

Maak het leidingwater visvriendelijk!

Het leidingwater maak je visvriendelijk met behulp van een waterverbeteraar. Deze waterverbeteraars verwijderen onder andere eventuele chloor, chloramine, koper en lood uit het leidingwater. Daarnaast bevatten waterverbeteraars vitamines en jodium voor de verbetering van het welzijn van jouw vinnige vrienden.

Grootte van de aquascape is key

Om de proporties in jouw aquascape aquarium optimaal te houden, moeten de vissen in balans zijn met de grootte van jouw aquarium. Om de aandacht naar jouw aquascape en de waterplanten te trekken, kan je het beste kleine vissen in je aquascape toevoegen. Meer aandacht kan je vestigen door scholenvisjes toe te voegen, waar je het beste minimaal 7 vissen in een school kunt houden. Een voorbeeld van een vissoort wat klein is en goed in een school gehouden kan worden, is de Groene Rasbora (Rasbora Kubotai). Lees hier meer over tropische scholenvisjes.

LEES ADVIES OVER TROPISCHE SCHOLENVISJES

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg voor een goede acclimatisatie van de vissen. De vissen moeten namelijk wel wennen aan bijvoorbeeld de samenstelling van het nieuwe water. Lees hier een uitgebreid artikel over het het acclimatiseren van vissen en garnalen in je aquarium.

Manieren van acclimatiseren

  • Nummer 1

    Laat de zak waar de vissen in zitten in het water hangen en voeg langzaam aquariumwater in de zak. Herhaal dit iedere 5 minuten gedurende 30 minuten.

  • Nummer 2

    Laat je vissen acclimatiseren met behulp van een druppelsysteem. Pak een emmer en giet de zak er voorzichtig in leeg. Hevel aquariumwater met een slang in de emmer. Plaats een afsluitkraan zodat watertoevoer wordt geblokkeerd en laat 1 druppel per seconde overhevelen gedurende 6 tot 8 uur. Plaats vervolgens de vissen en garnalen met behulp van een aquariumnetje in hun nieuwe aquarium.

LEES ADVIES OVER HET ACCLIMATISEREN VAN GARNALEN EN VISSEN

Een stapje terug in het proces van aquascaping

Wil je jouw aquascape aquarium een nieuw leven geven, ben je net nieuw in de wereld van aquascaping of wil je simpelweg meer weten over de basisstappen? Lees hier onze adviezen: