Je wilt een mooie tuin met gezonde planten die goed groeien. De vruchtbaarheid van je grond is dan erg belangrijk. Via de wortels nemen ze voeding op uit de grond. Als de zuurgraad van de grond niet goed is, zal er minder voeding aanwezig zijn en zullen je planten daardoor minder goed groeien.

Hoe zit het met de grond in jouw tuin?

Wil je weten hoe jouw grond er aan toe is? In onze webshop en bij de meeste Pets Place Boerenbond winkels kun je de DCM testkit bodenanalyse halen. Doe wat grond in een potje en voer de test uit. De test duurt een aantal minuten en daarna ontvang je de toestand van jouw grond. Zo weet je precies wat je moet doen om jouw gazon weer perfect te krijgen! Benieuwd of de Pets Place Boerenbond winkel in jouw buurt ook grondtesten afneemt? Vraag het in de winkel.

ZOEK EEN WINKEL IN JOUW BUURT

Grond te zuur?

Misschien is je grond wel te zuur en moet je kalk strooien. Kalk zorgt voor een optimale pH waarde zodat je planten alle voedingsstoffen weer goed op kunnen nemen. Bovendien maakt kalk je planten sterker en zorgt het voor een beter transport van de voeding in de planten.

Enkele tips voor jouw gazon!

 • Nummer 1

  Mos in je gazon?

  Je kan ook last hebben van mos in je gazon. Is dit het geval? Probeer je gazon te verticuteren. Lees hier onze tips over het verticuteren. Let op! Je grasveld moet minimaal drie jaar liggen voordat je het mag verticuteren.

 • Nummer 2

  Vaal of geel gazon?

  Wil je jouw gazon weer frisgroen hebben? Maak dan gebruik van DCM Gazonstart. Het voordeel is dat je deze gazonmeststof al vroeg in het voorjaar kan strooien. Het bevat een goede dosis stikstof voor een snelle groei en groenkleuring. DCM Gazonstart heeft ook nog eens een lange werking van minimaal 100 dagen en kan je toepassen na het verticuteren.

 • Nummer 3

  Voeding voor je gazon

  Gazonmeststof bestaat uit een uitgebalanceerde samenstelling waardoor je gazon continu gevoed wordt maar je niet extra veel hoeft te maaien en blijft het gazon de diepgroene kleur behouden. Lees hier meer over het bemesten van je gazon.

Of het nu gaat om je gazon, sierplanten of moestuin, alle planten hebben voeding nodig om te blijven groeien en bestand te zijn tegen zwaar weer, ziektes en plagen. Door middel van de grondtest bij Pets Place Boerenbond krijg je een juist advies over de voedingstoestand van je grond en wat je kunt doen om deze te verbeteren. Daarnaast wordt ook de pH van de bodem correct gemeten. En die pH-waarde (zuurtegraad) is de sleutel tot een groeizaam succes!