Waarschijnlijk is alles en iedereen in je huishouden goed verzekerd. Maar heb je ook aan een huisdierenverzekering gedacht?

De rekening voor een onverwachts bezoek aan de dierenarts wordt nog weleens onderschat. Kosten voor een vaccinatie, een preventieve controle of een ontwormingskuur zijn goed in te schatten, maar wat als het bezoek aan de dierenarts ergens anders voor is? Dit kan bijvoorbeeld een gebroken poot of het eten van verkeerd voedsel als oorzaak hebben, wat wellicht een operatie tot gevolg heeft. In deze gevallen kunnen de kosten oplopen tot wel duizenden euro’s.

Waarom een huisdierenverzekering?

Met een dierenverzekering voor je hond, kat, konijn, papegaai of andere vogelachtige kom je nooit voor onverwacht hoge kosten te staan als je huisdier plotseling ziek wordt of een ongeval krijgt. Zo moet 1/3 van alle huisdierbaasjes na een ongelukje van het dier die naar de dierenarts moet, een bedrag boven de €500,- betalen.  Met een verzekering worden o.a. onderzoeken, medicijnen en operaties (grotendeels) vergoed.

De kosten die vergoed kunnen worden

80% van alle dieren moeten een bezoek brengen bij de dierenarts vanwege gezondheidsproblemen. Vele van deze kosten kunnen tot in de duizenden euro’s lopen.

Voorbeelden van hoge claims bij honden 🐶:

 • Virus of infectieziekte, zoals de ziekte van Well of Parvo: tot €6000
 • Neurologische aandoening zoals nek- of rughernia: tussen €3000 – €5000
 • Maag- en darmaandoeningen door inslikken van een vreemd voorwerp: rond de €4000
 • (Aangeboren) gewrichtsproblemen of gescheurde knieband door wild spelen: rond de €3000

Voorbeelden van hoge claims bij katten 🐱:

 • Maag- en darmaandoeningen door het inslikken van een vreemd voorwerp: rond de €4000
 • Virus of infectieziekte, zoals alvleesklierontsteking of ontstoken maag-darmkanaal: rond de €4000
 • Baas- en urineaandoeningen, zoals nierstenen en blaasgruis: tot €4000
 • Ongeval zoals een aanrijding of val van het balkon: rond de €3000

Huisdier zo jong mogelijk verzekeren

Een huisdierenverzekering is vanuit de overheid geen verplichting, maar wordt door ons wel aangeraden. Overweeg je een huisdierenverzekering af te sluiten, doe dit dan als je huisdier nog jong is. Dit levert je namelijk de volgende voordelen op:

 • Een lagere premie per maand door de jonge leeftijd
 • Een jong huisdier is (meestal) gezond, dus de kans op uitsluitingen is minimaal
 • Nog geen last van een maximale acceptatieleeftijd voor een verzekering

Voordat een huisdier in de verzekering wordt opgenomen, wordt er altijd eerst een check gedaan of een huisdier helemaal gezond is. Is je huisdier in het verleden ziek geweest, dan bestaat de kans dat deze aandoening wordt uitgesloten in de verzekering. Eigenlijk betekent dit dat je geen vergoeding krijgt als deze aandoening zich in de toekomst nog eens voordoet. Dat is natuurlijk zonde. Verzeker daarom een gezond huisdier zo jong mogelijk.

Kosten huisdier verzekeren

De prijs van bijvoorbeeld de huisdierenverzekering van Figo wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Naast de al eerder genoemde leeftijd, speelt het ras en het woongebied van het dier ook een rol. Je kan daarnaast kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kan je jouw huisdier bijvoorbeeld alleen verzekeren voor zorg na een ongeval of uitbreiden met zorg bij ziektes.

null

Een goedkope & betrouwbare dierenverzekering

Pets Place werkt samen met huisdierenverzekeraar Figo. Wist je dat je bij Figo jouw hond, kat, konijn of papegaai al vanaf € 4,94 per maand verzekert voor zorg na een ongeval?

Hond verzekeren

Bij Figo is het mogelijk om je trouwe viervoeter te verzekeren. Ondanks dat we allemaal hopen dat jouw maatje gezond blijft, is het goed om je in de mogelijkheden te verdiepen. Lees hier meer over het verzekeren van je hond.

Kat verzekeren

Een kitten is ontzettend schattig om in huis te halen. Lekker samen spelen en knuffelen, maar heb je al aan de risico’s gedacht? Uit onderzoek blijkt dat 40% van de ongelukjes in de eerste drie levensjaren plaatsvindt. Lees hier meer over de mogelijkheden voor het verzekeren van je kat.

Papegaai verzekeren

Naast een hondenverzekering en een kattenverzekering, zijn er ook mogelijkheden om een papegaai te verzekeren. Deze mooie vogelsoort kan een behoorlijke leeftijd halen, waardoor het aannemelijk is dat hij een keer ziek wordt. Lees hier meer over het verzekeren van je papegaai.

Konijn verzekeren

De basis voor een lang, gelukkig konijnenleven begint met een mooi hok, veel beweegruimte, goede voeding en een speelkameraadje. Toch kan ook een konijn ziek worden. Lees hier meer over het verzekeren van je konijn.

BEREKEN DE VERZEKERINGSPREMIE VOOR JOUW DIER