Nu de zon weer begint te schijnen, de vogeltjes weer fluiten en de dagen weer wat langer worden, is het tijd om je tuin, terras en gazon weer mooi te maken. Met de zomer in zicht is het namelijk wel zo fijn om lekker te kunnen loungen en barbecueën in je eigen tuin of op je eigen balkon! Hieronder geven we 6 tips hoe je je tuin en terras helemaal zomerklaar kunt maken.

Een frisse start

De winter heeft bij iedereen haar sporen achtergelaten in de tuin. Tijd om je tuin of terras klaar te maken voor de zomer! Pak de groene container erbij, trek je tuinhandschoenen aan en de grote schoonmaak kan beginnen. Verwijder alle takken en dode bladeren met een hark en zorg dat er genoeg ruimte ontstaat voor nieuw, fleurig leven. Vergeet ook niet te checken of alle potten nog heel zijn. Mocht je nieuwe nodig hebben, dan zijn de bloempotten en plantenbakken van Elho een aanrader!

BESTEL ELHO BLOEMPOTTEN EN PLANTENBAKKEN

Tijd voor de tegels en de meubels

Ook de tegels hebben het zwaar te verduren gehad na de herfst en winter. Verwijder de groene aanslag met een anti-groene aanslagmiddel. Daarna kun je beginnen met het verwijderen van onkruid. Dit kun je doen met onkruidbestrijding of met gereedschap voor onkruidbestrijding. Het is ook een goed idee om even een doekje over alle tuinmeubels te halen, zodat alles weer helemaal straalt. Spoel de meubels goed af en maak ze helemaal droog, zodat er geen groene vlekken meer op komen! 

tip

Milieuvriendelijke alternatieven

Met het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid draag jij een steentje bij aan een duurzamere wereld. Gebruik daarom één van de ecologisch verantwoorden producten van Bsi of onkruidmachines.
BESTEL ONKRUIDMACHINES IN DE WEBSHOP

Tijd voor vrolijkheid

Wanneer je met het mooie weer in de tuin gaat zitten wil je natuurlijk wel een beetje vrolijkheid om je heen. Mooie bloemen, planten en bomen kunnen er voor zorgen dat je tuin en terras er een stuk vrolijker en fleuriger uit zien. Mooie bloempotten, plantenbakken en handige pot accessoires maken ook nog eens een enorm verschil! Nu hoef je ze alleen nog maar te vullen met leuke plantjes en bloemetjes uit een van onze Boerenbond winkels en je tuin straalt één en al fleurigheid uit!

Tijd voor gezelligheid

De laatste (en stiekem ook de leukste) stap voor het zomerklaar maken van je terras, is natuurlijk het gezellig maken ervan! Leuke accessoires voor in de tuin kunnen hier in een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld eens aan leuke buitenverlichting voor als het donker wordt ‘s avonds.

Een mooie tuinlantaarn van Homestyle of deze schattige theelichthouders van Decoris kunnen mooi op de net schoongemaakte tuintafel staan. Ook een mooie nieuwe vloermat voor de tuin- of achterdeur is een goede toevoeging, zodat je met net dat ene beetje extra gezelligheid de tuin instapt!

BESTEL BUITENVERLICHTING IN DE WEBSHOP

Steek de barbecue maar aan!

Nu de tuin er weer spik en span uitziet en ook de gezelligheid weer helemaal terug is na een grauwe herfst en winter, is het tijd om de barbecue aan te steken! Nog geen barbecue aangeschaft en weet je niet zo goed wat voor BBQ je wil kopen? In dit artikel lees je tips over het aanschaffen van een nieuwe BBQ en hoe je kunt bepalen welk type bij jou past! Heb je brandstof voor je barbecue nodig? Denk dan eens aan de BBQ brandstoffen van Fire-Up!

BESTEL HIER ALLE BARBECUE BENODIGDHEDEN VOOR DEZE ZOMER