Je kan weer zonder jas naar buiten, je hebt een mooi picknickkleed gevonden en het is tijd om even lekker te ontspannen. Heerlijk genieten van de buitenlucht, de kinderen kunnen lekker spelen en misschien wel een lekker hapje of drankje erbij. Wist je dat het ook super leuk (en gezond) is om te picknicken met je huisdier erbij? Extra beweging, frisse lucht en voor je knager wat gras om van te smikkelen. Maak de picknick nóg beter door je huisdier mee te nemen. Oké, vissen meenemen wordt lastig, maar je hond, kat, vogel, konijn of cavia kan gewoon gezellig mee. Lees hier hoe je dat het beste kan doen!

null

Tamme huisdieren

Je huisdier meenemen naar een picknick is weer eens wat anders, maar alleen een goed idee als je huisdier ook echt tam is. Je hebt een ontspannen, rustgevende picknick als je huisdier niet bang is en zich comfortabel voelt in de open buitenlucht. Lees hier hoe je je vogel, konijn en cavia tam kan maken.
BESTEL ALLES VOOR EEN GEZELLIGE PICKNICK IN DE WEBSHOP

Picknicken met je huisdier

Het is misschien niet de eerste gedachte die bij je opkomt als je wil gaan picknicken; maar picknicken met je huisdier is heel leuk en zeker de moeite waard om een keertje te proberen. Zorg ervoor dat je een dag kiest dat het niet te warm is, je een rustig(!) plekje in de schaduw hebt en je je huisdier goed in de gaten kan houden. Je hoeft er geen uitgebreide picknick van te maken, je kan ook gewoon tot rust komen op een kleedje in de natuur. Lees hieronder hoe je er met je hond, kat, konijn, cavia en vogel een fijn relaxmomentje van kan maken.

Picknicken met je hond

Als je samen wil picknicken, is het belangrijk dat je hond onder appél staat. Als er eten aanwezig is, zijn de commando’s “nee” en “blijf” van belang. Als dit in orde is, kan je de picknickmanden uit de kast halen! Het leukste is natuurlijk als je je hond los kan laten; wees er dan zeker van dat ie’ niet wegloopt.

Je kan ook een lange lijn gebruiken zodat je hond toch nog een beetje kan rondsnuffelen. Pak er een hondensnack bij, een leuk hondenspeeltje of maak er een onvergetelijke fotoshoot van! Als je lekker wil relaxen kan je het beste van tevoren even wandelen met je hond. Als je hond eenmaal z’n energie kwijt is, kunnen jullie lekker gaan luieren en genieten van de natuur. Heeft je hond een seizoensgebonden allergie? Pas dan op tekenen als obsessief krabben of likken. En denk ook aan de teken

Picknicken met je hond

Lunchen met hond?

Wil je een echte traditionele picknick? Dan kan een lekker hapje natuurlijk niet ontbreken! Geef je hond één van deze soorten hondensnacks om lekker op te kauwen of je hond even goed te verwennen. Je kan er ook voor kiezen je hond een “mensensnack” te geven, zoals een stukje groente of fruit. Pas hiermee op! Mensenvoedsel is niet altijd gezond voor honden, en kan zelfs giftig zijn! Je kan je viervoeter beter een lekker tussendoortje geven wat écht voor honden bedoeld is. Wat dacht je van een lekker hondenijsje, een heerlijke hondentaart, of een likmat om van te smikkelen!

null

Toffe plekjes om met je hond naartoe te gaan!

Helaas zijn honden niet overal welkom of mogen niet loslopen. Check van tevoren of je hond wel op de locatie mag komen. Natuurlijk zijn er de fijne, rustgevende plekjes in het bos, maar je hebt ook nog de heide, de grasvelden, de (stads)parken en… een hele leuke voor honden: het strand!

Picknicken met je kat

Kan jouw kat goed aan een tuigje lopen en is ie’ niet bang voor het onbekende? Dan is een wandeling in de buurt met picknick de perfecte kans om je kat te laten genieten van het buitenleven! Breng je kat in een vervoersbox naar jullie aankomst bestemming. Je kan ook gewoon lekker picknicken in de tuin, als je kat onbekende dingen toch wel een beetje eng vindt.

Een kattenpicknick is perfect voor katten die niet vrij rondlopen buiten. Zorg er wel voor dat je een goed kattentuig hebt, zodat je kat niet kan ontsnappen. Eenmaal op de picknicklocatie kan je je kat verwennen met wat lekkers, lekker laten rollen in het gras of laten spelen met zijn/haar favoriete kattenspeelgoed. Pak dit momentje om ook wat leuke foto’s van je huisdier te maken! En vergeet na afloop niet te controleren op teken, ook bij jezelf.

Picknicken met je kat
BESTEL ALLES VOOR EEN KATTEN PICKNICK IN DE WEBSHOP

Picknicken met je konijn of cavia

Komen jouw konijnen of cavia’s niet zo vaak buiten? Of kunnen ze nooit gras eten? Neem ze mee de natuur in! Kies een rustig (schoon!) grasveldje uit en de picknick kan beginnen! Maak het extra leuk door een (knaagdierproof) groente en fruit salade mee te nemen. Kruiden, zoals paardenbloem, zijn heel gezond voor konijnen en cavia’s.

Hoe werkt het? Ga op de grond zitten en spreid je benen. Zet je cavia of konijn tussen je benen in en laat ze lekker grazen. Als er meer gezelschap aanwezig is, kunnen jullie een kringetje maken. Je kan het thuis ook eerst even oefenen. Als je denkt dat dit niet werkt, kan je ook een ren gebruiken. Maak het niet te lang, maximaal een uurtje. Het is niet goed om konijnen en cavia’s veel gras te laten eten als ze geen gras gewend zijn.

Picknicken met je cavia
null

De juiste temperatuur voor konijnen en cavia’s

Als je konijn of cavia niet gewend is om buiten te zijn, neem ze dan pas mee als de zon schijnt en het boven de 18 graden is. Als het heet is (boven de 25 graden) kan je de diertjes beter thuis laten.
LEES HIER WAT JE WEL EN NIET MAG PLUKKEN VOOR JE KNAAGDIER

Picknicken met je vogel

Het is super gezond om je vogel mee naar buiten te nemen! Als je maar oppast voor roofvogels, honden en katten en dat je vogel niet wegvliegt, kan je je vogel meenemen naar de picknick! Je kan ervoor kiezen een tuigje of harnas te gebruiken en ze naar de picknick te brengen in een transporttas.

De frisse lucht zal je vogel erg goed doen. Als ze gewend zijn aan de prikkels zullen ze een stuk minder stress hebben. Terwijl jij lekker op je picknickkleed ligt te ontspannen, kan je vogel zich vermaken met speelgoed en kan je hem verwennen met snacks. Als je wat fruit (bijvoorbeeld een appel, banaan of peer) meeneemt, is het ook nog eens gezond voor jezelf en kan je vogel lekker meesnoepen. De dagen waarop het rond de 20 graden is, zijn perfect voor een uitje naar buiten.

Picknicken met je vogel
null

Wist je dat?

Parkieten en papegaaien vertonen veel minder probleemgedrag (bijten, schreeuwen en veren plukken) als ze regelmatig buiten komen. Tijd voor een wandelingetje dus!
BESTEL ALLES VOOR EEN VOGEL PICKNICK IN DE WEBSHOP