< Alle categorieën

Verticuteren van je gazon

Mos, onkruid en afgemaaid gras kunnen zorgen voor een groene viltlaag tussen het gras. Lees hier hoe verticuteren kan helpen voor een groen gazon!


Lente tuin tips

Lente tips voor in de tuin

Wat moet je in de lente doen in de tuin? Lees hier 7 tips over bemesten, snoeien, bloeien, kweken en vogels voeren in je tuin.


Groen gras

Zo krijg je een gezond & groen gazon

Een vol, gezond en groen gras vraagt om aandacht. Denk aan gras maaien, verticuteren, bemesten en kalken. Lees hier alles over het onderhoud van je gazon.


Gazon bemesten

Gazon bemesten

Een gazon bemesten is belangrijk voor een mooi groen gazon. Het bemesten is een belangrijk onderdeel hiervan. In dit artikel wordt duidelijk waarom.


Kalk strooien

Kalk strooien voor een prachtig gazon

In het (vroege) voorjaar is het tijd om kalk te strooien op je gazon. Maar waarom moet je eigenlijk je gazon bestrooien met kalk?


Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Last van een groene waas op de tegels, de schutting, meubels of bloempotten in je tuin of terras? Lees hoe groene aanslag ontstaat en hoe je het verwijderd!


tuin in de winter

Maak jouw tuin klaar voor de winter!

De winter komt eraan, zorg dat jouw tuin de kou overleeft! Hoe doe je dit? Bekijk onze 6 tips om je tuin winterklaar te maken.


Bloembollen

Bloembollen planten in het najaar

Wil je in het voorjaar een prachtig bloeiende tuin? Begin dan op tijd met planten! Gebruik de tips van Boerenbond en geniet zodra het voorjaar begint.


Vogelhuisje bouwen

Je eigen vogelhuisje maken!

Meer vogels in de tuin? Met dit stappenplan bouw je gemakkelijk je eigen vogelhuisje. Gezellig met de (klein)kinderen een middag zoet!


Milieuvriendelijk bestrijden

Milieuvriendelijk bestrijden van plaagdieren en onkruid

Milieuvriendelijk bestrijden is zonder gif en diervriendelijk. Ongedierte (muizen), insecten (bladluis, mieren), onkruid en groene aanslag bestrijden.


Chloor zwembad

Houd je zwembad fris met chloor

Met chloor kan je fris zwemmen!. Chloortabletten of chloorpoeder maken het zwembad schoon. Let wel op de pH-waarde! Lees meer over het gebruik van chloor.


Houtskool of briketten?

Houtskool of briketten? Het grote barbecuedilemma

Houtskool of briketten? Wanneer gebruik je wat? Houtskool kan hogere temperatuur bereiken maar briketten blijven langer warm. Lees meer en kies wat past!


Potgrond

Wat je moet weten over potgrond

Potgrond, wat is dat eigenlijk? En welke potgrond heb ik nodig? Om de juiste keuze te maken, is het van belang om jouw situatie goed in kaart te brengen.


buxusrups bestrijden

Bestrijden van de buxusrups en buxusmot

Wordt je buxus kaalgevreten? Grote kans dat dit het werk van de buxusmot is. De rupsen van deze mot eten graag jouw haag op. Lees wat je aan de plaag doet.


Gazon grondtest

Hoe gezond is de grond in jouw tuin? Doe de test!

Je kan de zuurgraad van je grond laten testen. Als de zuurgraad niet goed is, zullen je planten minder goed groeien. Lees hier meer informatie!


insectenbestrijding natuurlijk

Natuurlijke insectenbestrijding voor in jouw tuin

Je hebt vervelende plaaginsecten in jouw tuin en je bent op zoek naar een natuurlijk bestrijdingsmiddel? Lees dan hier voor het juiste bestrijdingsmiddel.


Plaaginsecten

Plaaginsecten in jouw tuin

Heb jij ook last van plaaginsecten, zoals luizen, larven, buxusmotten en andere insecten in jouw tuin? Lees dan meer over de natuurlijke bestrijding van deze insecten in dit advies.


Muien bestrijden

Muizen bestrijden & voorkomen

Muizen en ongedierte; erg vervelend. Muizen voorkomen en muizen bestrijden, dat doe je met deze tips! Ook de diervriendelijke muizenval komt aan bod.


snoeien

Snoeien in het najaar

Snoeien doe je in het najaar. Wanneer je moet snoeien hangt o.a. af van het soort plant. In dit artikel geven we je tips voor het snoeien in de herfst!