< Alle categorieën
Milieuvriendelijk bestrijden

Milieuvriendelijk bestrijden van plaagdieren en onkruid

Milieuvriendelijk bestrijden is zonder gif en diervriendelijk. Ongedierte (muizen), insecten (bladluis, mieren), onkruid en groene aanslag bestrijden.


Chloor zwembad

Houd je zwembad fris met chloor

Water in je zwembad wordt vies door gras of modder dat aan voeten zit, cremes op je huid, haren of regen en blaadjes. Lees meer over het gebruik van chloor!


Houtskool of briketten

Houtskool of briketten? Het grote barbecuedilemma

Houtskool of briketten? Wanneer gebruik je wat? Houtskool kan hogere temperatuur bereiken maar briketten blijven langer warm.


Potgrond

Wat je moet weten over potgrond

Potgrond, wat is dat eigenlijk? En welke potgrond heb ik nodig? Om de juiste keuze te maken, is het van belang om jouw situatie goed in kaart te brengen.


buxusrups bestrijden

Bestrijden van de buxusrups en buxusmot

Wordt je buxus kaalgevreten? Grote kans dat dit het werk van de buxusmot is. De rupsen van deze mot eten graag jouw haag op. Lees wat je aan de plaag doet.


Gazon grondtest

Hoe gezond is de grond in jouw tuin? Doe de test!

Je kan de zuurgraad van je grond laten testen. Als de zuurgraad niet goed is, zullen je planten minder goed groeien. Lees hier meer informatie!


Natuurlijke insectenbestrijding voor in jouw tuin

Je hebt vervelende plaaginsecten in jouw tuin en je bent op zoek naar een natuurlijk bestrijdingsmiddel? Lees dan hier voor het juiste bestrijdingsmiddel.


Plaaginsecten

Plaaginsecten in jouw tuin

Heb jij ook last van plaaginsecten, zoals luizen, larven, buxusmotten en andere insecten in jouw tuin? Lees dan meer over de natuurlijke bestrijding van deze insecten in dit advies.


Muien bestrijden

Muizen bestrijden & voorkomen

Muizen en ongedierte; erg vervelend. Muizen voorkomen en muizen bestrijden, dat doe je met deze tips! Ook de diervriendelijke muizenval komt aan bod.


snoeien

Snoeien in het najaar

Snoeien doe je in het najaar. Wanneer je moet snoeien hangt o.a. af van het soort plant. In dit artikel geven we je tips voor het snoeien in de herfst!


Veelgestelde vragen over je zwembad

Het toevoegen van chloor, testen van het water en hoe kom ik van die groene kleur af? Hier zijn de meest gestelde vragen over zwembadwater op een rijtje.


processierups

Pas op voor de processierups!

Heb jij ze al gezien? De nesten met behaarde rupsen in eikenbomen. Pas dan op! Deze rups kan door zijn haren veel gezondheidsklachten veroorzaken.


water geven in de tuin

11 Tips om je planten water te geven

Tuinplanten, binnenplanten, potplanten en het gras hebben water nodig. Zeker in de zomer, bij droogte en zon. Zo geef je planten juist en gericht water!


muggen bestrijden en vliegen verjagen

Muggen en vliegen bestrijden in huis of in de tuin

Vliegen en muggen bestrijden en voorkomen in huis, terras of in de tuin? Lees meer over verschillende vliegenmeppers, vallen, lampen & bestrijdingsmiddelen.


bbq kiezen

Welke barbecue moet ik kopen: gas, kool of elektrisch?

Een bbq kiezen kan soms een hele opgave zijn. Er zijn elektrische, gas en kool-barbecues. Maar welke barbecue past bij jou? En waar moet je op letten?


Tuinhandschoenen

Welke tuinhandschoen heb je nodig voor welke klus?

Tuinhandschoenen bieden bescherming en houden je handen droog, schoon en warm wanneer je in de tuin werkt. Welke verschillende soorten handschoenen zijn er?


Voorjaarsonderhoud van je vijver

Na de winter is het tijd voor het voorjaarsonderhoud van je vijver. In dit artikel leggen we je uit hoe je je vijver onderhoud in het voorjaar!


voorjaarsrecepten

Fruitige voorjaarsrecepten met Soezie

Het is voorjaar! Bekijk 3 heerlijk fruitige voorjaarsrecepten voor bij de lunch. In dit artikel kan je drie heerlijke voorjaarsrecepten vinden.


werkschoenen

Welke soorten werkschoenen bestaan er allemaal?

Werkschoenen of veiligheidsschoenen bestaan in verschillende veiligheidsklassen. Daarnaast zijn er ook verschillende modellen! Lees hier meer!


voorzaaien

Zaaien in de winter voor jouw moestuin

In de winter in december, januari en februari moet je niet in de volle grond zaaien. Voorzaaien is wel mogelijk. Dit kan prima in een vensterbank kweekkas.