19 maart 2021
Verticuteren van je gazon
Mos, onkruid en afgemaaid gras kunnen zorgen voor een groene viltlaag tussen het gras. Lees hier hoe verticuteren kan helpen voor een groen gazon!
18 maart 2021
Lente tips voor in de tuin
Wat moet je in de lente doen in de tuin? Lees hier 7 tips over bemesten, snoeien, bloeien, kweken en vogels voeren in je tuin.
1 maart 2021
Zo krijg je een gezond & groen gazon
Een vol, gezond en groen gras vraagt om aandacht. Denk aan gras maaien, verticuteren, bemesten en kalken. Lees hier alles over het onderhoud van je gazon.
1 maart 2021
Gazon bemesten
Een gazon bemesten is belangrijk voor een mooi groen gazon. Het bemesten is een belangrijk onderdeel hiervan. In dit artikel wordt duidelijk waarom.
1 maart 2021
Kalk strooien voor een prachtig gazon
In het (vroege) voorjaar is het tijd om kalk te strooien op je gazon. Maar waarom moet je eigenlijk je gazon bestrooien met kalk?
19 februari 2021
Groene aanslag verwijderen
Last van een groene waas op de tegels, de schutting, meubels of bloempotten in je tuin of terras? Lees hoe groene aanslag ontstaat en hoe je het verwijderd!
1 november 2020
Maak jouw tuin klaar voor de winter!
De winter komt eraan, zorg dat jouw tuin de kou overleeft! Hoe doe je dit? Bekijk onze 6 tips om je tuin winterklaar te maken.
30 oktober 2020
Bloembollen planten in het najaar
Wil je in het voorjaar een prachtig bloeiende tuin? Begin dan op tijd met planten! Gebruik de tips van Boerenbond en geniet zodra het voorjaar begint.
4 oktober 2020
Je eigen vogelhuisje maken!
Meer vogels in de tuin? Met dit stappenplan bouw je gemakkelijk je eigen vogelhuisje. Gezellig met de (klein)kinderen een middag zoet!
28 augustus 2020
Milieuvriendelijk bestrijden van plaagdieren en onkruid
Milieuvriendelijk bestrijden is zonder gif en diervriendelijk. Ongedierte (muizen), insecten (bladluis, mieren), onkruid en groene aanslag bestrijden.
17 mei 2020
Houd je zwembad fris met chloor
Met chloor kan je fris zwemmen!. Chloortabletten of chloorpoeder maken het zwembad schoon. Let wel op de pH-waarde! Lees meer over het gebruik van chloor.
16 mei 2020
Houtskool of briketten? Het grote barbecuedilemma
Houtskool of briketten? Wanneer gebruik je wat? Houtskool kan hogere temperatuur bereiken maar briketten blijven langer warm. Lees meer en kies wat past!
10 april 2020
Wat je moet weten over potgrond
Potgrond, wat is dat eigenlijk? En welke potgrond heb ik nodig? Om de juiste keuze te maken, is het van belang om jouw situatie goed in kaart te brengen.
10 april 2020
Bestrijden van de buxusrups en buxusmot
Wordt je buxus kaalgevreten? Grote kans dat dit het werk van de buxusmot is. De rupsen van deze mot eten graag jouw haag op. Lees wat je aan de plaag doet.
6 maart 2020
Hoe gezond is de grond in jouw tuin? Doe de test!
Je kan de zuurgraad van je grond laten testen. Als de zuurgraad niet goed is, zullen je planten minder goed groeien. Lees hier meer informatie!
15 december 2019
Natuurlijke insectenbestrijding voor in jouw tuin
Je hebt vervelende plaaginsecten in jouw tuin en je bent op zoek naar een natuurlijk bestrijdingsmiddel? Lees dan hier voor het juiste bestrijdingsmiddel.
15 december 2019
Plaaginsecten in jouw tuin
Heb jij ook last van plaaginsecten, zoals luizen, larven, buxusmotten en andere insecten in jouw tuin? Lees dan meer over de natuurlijke bestrijding van deze insecten in dit advies.
21 oktober 2019
Muizen bestrijden & voorkomen
Muizen en ongedierte; erg vervelend. Muizen voorkomen en muizen bestrijden, dat doe je met deze tips! Ook de diervriendelijke muizenval komt aan bod.
3 september 2019
Snoeien in het najaar
Snoeien doe je in het najaar. Wanneer je moet snoeien hangt o.a. af van het soort plant. In dit artikel geven we je tips voor het snoeien in de herfst!