< Alle categorieën
Verschillende soorten kerstbomen

Verschillende soorten kerstbomen

Echte kerstbomen of kunstkerstbomen, welke kies je? Lees meer over verschillende soorten kerstbomen, kerstballen en versiering.


Buitenverlichting kerst

De kerst buitenverlichting mag weer opgehangen worden! Waar kies jij voor: ijspegelverlichting of vlaggenmast kerstboom? Lees hier de verschillen en tips!


Musje

Je tuin herfstklaar maken voor dieren

Vallende bladeren en langere avonden.. Tijd om je tuin herfstklaar te maken voor dieren als egels en vleermuizen met behulp van deze 5 tips!


Vogelhuisjes schoonmaken

Vogelhuisjes schoonmaken

Wanneer ga jij de vogelhuisjes schoonmaken? Zo krijg je meer vogels in de tuin! Maak je vogelhuisje in het najaar schoon en krijg een bewoond nestkastje!


Gazon bemesten in het zomerseizoen

Het gazon bemesten kun je ook in het zomerseizoen doen. Veel zon, droogte, BBQ’s, spelende kinderen en feestjes in de tuin belasten je gazon. Lees tips!


bbq schoonmaken

Barbecue schoonmaken; elektrisch, op gas of met kolen

Je barbecue schoonmaken is van groot belang als je er lang vele tuinfeestjes mee wil beleven. Lees hier hoe je het beste jouw barbecue kunt schoonmaken!


Tuinfeesten

Tuinfeesten voor de zomer!

Tuinfeesten zijn nog nooit zo leuk geweest! Ga je voor een bbq feest of een pizza tuinfeest? Lees de tuinfeest - tips t& ricks en maak jouw terras klaar!


Wanneer gazon bemesten

Wanneer moet je het gazon bemesten?

Wanneer kun je je gazon het beste bemesten. Bemest je in de lente, de zomer, herfst en in de winter? En hoe vaak bemest je het gras? Lees het allemaal!


Hoe kies je de juiste grasmaaier?

Wil je jouw gras maaien? Gebruik de juiste grasmaaier voor jouw gazon! Lees hier de verschillen tussen de soorten maaimachines en bepaal wat bij je past.


Verticuteren van je gazon

Mos, onkruid en afgemaaid gras kunnen zorgen voor een groene viltlaag tussen het gras. Lees hier hoe verticuteren kan helpen voor een groen gazon!


Lente tuin tips

Lente tips voor in de tuin

Wat moet je in de lente doen in de tuin? Lees hier 7 tips over bemesten, snoeien, bloeien, kweken en vogels voeren in je tuin.


Groen gras

Zo krijg je een gezond & groen gazon

Een vol, gezond en groen gras vraagt om aandacht. Denk aan gras maaien, verticuteren, bemesten en kalken. Lees hier alles over het onderhoud van je gazon.


Gazon bemesten

Gazon bemesten

Een gazon bemesten is belangrijk voor een mooi groen gazon. Het bemesten is een belangrijk onderdeel hiervan. In dit artikel wordt duidelijk waarom.


Kalk strooien

Kalk strooien voor een prachtig gazon

In het (vroege) voorjaar is het tijd om kalk te strooien op je gazon. Maar waarom moet je eigenlijk je gazon bestrooien met kalk?


Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Last van een groene waas op de tegels, de schutting, meubels of bloempotten in je tuin of terras? Lees hoe groene aanslag ontstaat en hoe je het verwijderd!


tuin in de winter

Maak jouw tuin klaar voor de winter!

De winter komt eraan, zorg dat jouw tuin de kou overleeft! Hoe doe je dit? Bekijk onze 6 tips om je tuin winterklaar te maken.


Bloembollen

Bloembollen planten in het najaar

Wil je in het voorjaar een prachtig bloeiende tuin? Begin dan op tijd met planten! Gebruik de tips van Boerenbond en geniet zodra het voorjaar begint.


Vogelhuisje bouwen

Je eigen vogelhuisje maken!

Meer vogels in de tuin? Met dit stappenplan bouw je gemakkelijk je eigen vogelhuisje. Gezellig met de (klein)kinderen een middag zoet!


Gazononderhoud najaar

Gazononderhoud in het najaar

Gazononderhoud in het najaar is belangrijk omdat het gazon in de zomer vaak veel te verduren heeft. Kortom, extra aandacht voor je gazon in de herfst.


Milieuvriendelijk bestrijden

Milieuvriendelijk bestrijden van plaagdieren en onkruid

Milieuvriendelijk bestrijden is zonder gif en diervriendelijk. Ongedierte (muizen), insecten (bladluis, mieren), onkruid en groene aanslag bestrijden.